به گزارش خبرنگار مهر، حمید ملانوری امشب در آئین اختتامیه هشتمین جشنواره تلویزیونی مستند کشور در سالن همایش شهدای استانداری اظهار کرد: تولیدات تلویزیونی هنری و آثار مستند نقش مهمی در معرفی ظرفیتهای کشور و استان دارند. این تولیدات بهعنوان ابزارهایی ماندگار و موثق، میتوانند جاذبههای تاریخی، طبیعی و فرهنگی استان همدان را به داخل و خارج از کشور معرفی کنند.
استاندار همدان با بیان اینکه نقش رسانهها در معرفی ظرفیتهای استان همدان غیرقابل انکار است، گفت: با روایتگری درست و هنرمندانه، میتوان گنجینههای فرهنگی و تاریخی استان را به جهانیان معرفی کرد.
وی خاطرنشان کرد: از تولیدات فرهنگی، هنری و مستندسازی که بتوانند ظرفیتهای موجود استان همدان را در ایران و جهان معرفی کنند، استقبال و حمایت میکنیم.
استاندار همدان با اشاره به اینکه استان همدان با پیشینهی تاریخی و تمدنی ارزشمند، به پایتخت تاریخ و تمدن ایران مشهور است، ابراز کرد: این استان با داشتن آثار فرهنگی و تاریخی متعدد از جمله؛ محوطه تاریخی هگمتانه، کتیبههای گنجنامه، آرامگاه حکیم شیخالرئیس بوعلیسینا و باباطاهر بهعنوان یکی از قطبهای فرهنگی کشور شناخته میشود.
وی با بیان اینکه غار شگفتانگیز علیصدر که یکی از پدیدههای نادر طبیعی دنیاست، از جاذبههای مهم استان همدان به شمار میرود، گفت: این غار با ساختار منحصربهفرد خود، گردشگران داخلی و خارجی بسیاری را جذب کرده است.
ملانوری تاکید کرد: علاوه بر جاذبههای طبیعی، صنایعدستی و هنرهای سنتی همدان نیز شهرت جهانی دارند، هنر سفالگری این استان در فهرست آثار جهانی یونسکو ثبت شده که نشان از اصالت فرهنگی منطقه دارد.
وی با عنوان اینکه استان همدان با ۱۷۰۰ اثر تاریخی، فرهنگی و طبیعی شناساییشده بخشی از میراث غنی کشور را تشکیل میدهد، افزود: این آثار شامل بناهای ملی و جهانی است که هرکدام روایتگر تاریخ و فرهنگ ایران هستند.
استاندار همدان در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه بخش کشاورزی استان همدان نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است، گفت: محصولاتی همچون انگور، سیبزمینی، سیر، گندم و رازیانه این استان را به یکی از قطبهای کشاورزی کشور تبدیل کرده است.
وی خاطرنشان کرد: استان همدان علاوه بر کشاورزی به عنوان یکی از مناطق مهم معدنی ایران نیز محسوب میشود و با داشتن بیش از ۳۰ نوع ماده معدنی ارزشمند، نقش بسزایی در تأمین نیازهای معدنی کشور ایفا میکند.
استاندار همدان در ادامه وجود نیروی انسانی مستعد و توانمند، یکی از سرمایههای اصلی همدان برای پیشرفت در حوزههای گوناگون برشمرد و گفت: رویدادهای فرهنگی و هنری، بستری مناسب برای تعامل هنرمندان و علاقهمندان به فرهنگ و هنر فراهم میکنند.
وی با بیان اینکه تلاشهای مدیریتی استان بر پایه استفاده از ظرفیتهای مردمی محلی و منطقهای متمرکز است، اظهار کرد: برنامهریزی برای توسعه گردشگری و بهرهبرداری از جاذبههای طبیعی و تاریخی، در اولویت برنامههای استان قرار دارد.
ملانوری افزود: در کنار این تلاشها، استان همدان با داشتن شخصیتهای برجسته علمی و فرهنگی، همواره سهم بزرگی در گسترش دانش و فرهنگ ایرانی ایفا کرده است و این مفاخر بهعنوان الگوهای برجستهای برای نسلهای آینده مطرح هستند.
استاندار همدان تاکید کرد: جاذبههای گردشگری همدان، این ظرفیت را دارند که این منطقه را به یکی از مقاصد برتر گردشگری کشور و حتی جهان تبدیل کنند.
منبع