منصور دیان اردستانی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: با توجه به فرسودگی برخی واحدهای طیور استان، معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم با همکاری اتحادیه مرغداران، ادراه کل دامپزشکی و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان اقدام به طراحی و اجرای طرح اصلاح ساختار واحدهای مرغداری کرده است.
وی افزود: در این طرح ابتدا کلیه واحدهای طیور اعم از گوشتی، تخمگذار و پولت بازدید و شناسنامه دار شدند. پس از آن ممیزی کلیه واحدها صورت پذیرفت و در نهایت با صدور مجوز بهسازی و نوسازی برای واحدهای فرسوده، تاسیسات و تجهیزات این واحدها بازسازی و نوسازی شد..
و در ادامه با اشاره به اقدامهای عملی صورت گرفته در این بخش، گفت: در حال حاضر بیش از ٧٥ درصد از واحدهای تخمگذار، ٥٠ درصد از واحدهای پرورش پولت و ٤٠ درصد از واحدهای گوشتی استان اصلاح ساختار شدهاند که این موضوع نقش مهمی در افزایش تولید محصولات و پایداری امنیت غذایی مردم دارد.
به گزارش ایرنا، بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیشاز ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.
منبع