به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم رضایی عصر شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به فعالیت سال اول مجلس اظهار کرد: در این مجلس ۸۱ جلسه طی ۶ ماه اول تشکیل شد که مجموعاً شامل ۳۳۰ ساعت جلسه علنی بود. در دو ماه اول، روند کار کمی کندتر پیش رفت و هیئت رئیسه و اعضای کمیسیونها مشخص شدند.
رضایی به بررسی قوانین مهم در این مدت اشاره کرد و گفت: از جمله این قوانین میتوان به قانون نظارت بر رفتار نمایندگان اشاره کرد. همچنین، رأی اعتماد به وزرای دولت داده شد و بخشهایی از طرح اصلاح قانون انتخابات شوراها تصویب شد. لایحه بودجه ۱۴۰۴ نیز طی دو هفته به صورت فشرده در صحن مجلس بررسی شد و منتظر نظر شورای نگهبان هستیم.
بررسی لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به اقدامات مهم این کمیسیون اشاره کرد و گفت: موضوع اتباع و قاچاق از جمله مسائلی است که در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به طور مستمر دنبال میشود.
وی بیان کرد: همچنین بررسی لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور، لایحه اصلاح قانون حمل سلاح و نیز لایحه ساماندهی ریزپرندهها از دستور کارهای تقنینی و بررسی صلاحیت وزرای دولت و انتصاب غیرقانونی معاون رئیس جمهور دستور کار نظارتی کمیسیون بوده است.
مجلس مجوزی برای گرانی بنزین به دولت نداد
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه در شهرستان دشتستان نیز پیگیریهای مستمری را در دستگاههای مختلف در سطح ملی برای حل مسائل شهرستان داشتهایم گفت: تلاش کردیم تا تصمیماتی به نفع مردم گرفته شود و از اقداماتی که به ضرر مردم است جلوگیری کنیم. یکی از این موارد جلوگیری از گران شدن بنزین بود که مجلس مجوزی برای گرانی بنزین به دولت در بودجه ۱۴۰۴ نداد.
وی خاطرنشان کرد: سوالاتی از برخی وزرا از جمله وزرای صنعت، نفت و کشور درباره مسائلی همچون گران شدن خودرو، مشکلات نیروهای ارکان ثالث و ناامنیهای شرق کشور مطرح کردیم که این وزیران باید با حضور در مجلس پاسخگو باشند.
پیگیری صدور اسناد مالکیت مردم
نماینده دشتستان در مجلس افزود: صدور سند برای املاک مردم یکی دیگر از اقداماتی است که در حال نتیجه دادن است. تاکنون برای برخی افراد سندهایی صادر شده و مابقی موارد نیز در دست پیگیری است. همچنین در جلسه اخیر، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور دستور داد که برخی محلات شهرهای برازجان و سعدآباد که فاقد سند رسمی هستند مورد بازنگری و بررسی قرار گیرد.
وی به مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد اشاره کرد و گفت: با نظر مساعد رئیس قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت به راهکارهایی دست یافتهایم تا این مسئله را در تمامی نقاط شهرستان دشتستان حل کنیم.
عضو مجمع نمایندگان استان با اشاره به دیدارهای خود با مسئولان کشور جهت پیگیری مشکلات مردم، اعلام کرد: با روی کار آمدن دولت و مجلس جدید دور تازهای از فعالیتها و پیگیریها را آغاز کرده ایم و در این راستا در سه ماه گذشته با وزرای نیرو، آموزش و پرورش، نفت، صنعت معدن و تجارت، علوم، ارشاد، بهداشت، جهاد کشاورزی، اقتصاد و خارجه و مدیران و رؤسای سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی، سازمان شهرداریها، بنیاد مسکن، توانیر، آبفا و بیمه سلامت در ارتباط با مشکلات مردم و شهرستان دشتستان جلسات اختصاصی داشتهام.
پیگیری مستمر برای تکمیل بیمارستان، سد دالکی و بزرگراه
رضایی به پروژههای مهم شهرستان دشتستان اشاره کرد و گفت: یکی از پروژههای مهم، تکمیل بیمارستان ۱۷ شهریور برازجان است که هماکنون با پیشرفت حدود ۶۰ درصدی در حال ساخت است و امیدواریم تا ۱۸ ماه آینده به بهرهبرداری برسد در جلسه هفته گذشته با وزیر بهداشت هم در این زمینه تاکید کردم.
وی همچنین به پروژه سد دالکی اشاره کرد و گفت: در نشستی که با رئیسجمهور داشتم، درخواست تأمین مالی برای سد دالکی و تسریع در ساخت آن را مطرح کردم که با موافقت وی روبرو شد.
نماینده دشتستان پیرامون تکمیل بزرگراه بوشهر-شیراز (قطعه دالکی-کنارتخته) نیز تصریح کرد: تکمیل بزرگراه بوشهر-شیراز از دیگر مواردی است که با جدیت پیگیری میشود. قطعه دالکی-کنار تخته فعال است و امید میرود در آینده به بهرهبرداری برسد. ما در کنار متولیان پیگیر این پروژه هستیم تا زمینه تکمیل آن فراهم شود.
اتباع غیرمجاز باید از کشور اخراج شوند
نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر لزوم ساماندهی وضعیت اتباع خارجی در کشور گفت: طرح ساماندهی اتباع و ایجاد سازمان ملی اقامت یکی از موضوعات مهمی است که دنبال میشود. ما باید بدانیم اتباع خارجی در کجا اقامت دارند و از چه امکاناتی استفاده میکنند این موارد نیاز به قانونگذاری دارد و باید پایش و رصد بهصورت جدی انجام شود.
وی افزود: بخش زیادی از اتباع خارجی حاضر در کشور، بهصورت غیرقانونی وارد شدهاند و باید از این ورود جلوگیری کنیم. یکی از راهکارهای مهم در این زمینه، احداث دیوار مرزی است.
ابراهیم رضایی همچنین به نیاز به سیستمهای پایش هوشمند و برنامهریزی مناسب در این راستا اشاره کرد و گفت: امسال برنامهریزی شده که ۲ میلیون نفر از اتباع بیگانه اخراج شوند که تاکنون حدود یک میلیون نفر از آنها اخراج شدهاند.
نماینده دشتستان در مجلس به مشکلات موجود در حوزه آب نیز اشاره کرد و گفت: بیآبی یکی از مهمترین مشکلات در شهرستان دشتستان است. سد رئیسعلی دلواری ظرفیت خوبی برای تأمین آب شرب دارد، اما کیفیت لازم را ندارد. باید با ایجاد تأسیسات و دستگاههای مورد نیاز نسبت به بهبود کیفیت و شیرینسازی این آب اقدام کرده و از طریق خطوط لوله در اختیار مردم قرار بگیرد.
از رفع فیلترینگ استقبال میکنم
رضایی در ارتباط با فیلترینگ فضای مجازی بیان کرد: از رفع فیلتر برخی پیامرسانها استقبال میکنیم، اما جدای از همه مسائل، در حوزه فضای مجازی نیاز به قانونگذاری داریم تا کسی نتواند حق و حقوق مردم را ضایع کند. تا زمانی که قانون شفاف و صریحی در این زمینه نداشته باشیم، پیشرفتی نخواهیم داشت.
وی همچنین درباره هیئت نظارت بر انتخابات و تأیید صلاحیت افراد برای حضور در شوراها گفت: قطعاً قانون ملاک عمل ما خواهد بود و هیچگونه برخورد سیاسی نخواهیم داشت. البته خلافکاران، افراد فاسد و مجرمینی که دارای سوابق سو نسبت به غارت بیتالمال هستند، باید نگران باشند. اما کسانی که قصد خدمت دارند و افراد پاکدستی هستند، هیچگونه نگرانی نداشته باشند چرا که برخورد سلیقهای نخواهیم داشت.
در انتصابات دولتی دخالت نمیکنم
نماینده دشتستان در پاسخ به سوالی در مورد انتصابات استان و هماهنگی با نمایندگان، گفت: انتصابات توسط استانداران و وزیران انجام میشود و بنده دخالتی نمیکنم اما اگر از ما نظر بخواهند، مشورت خواهیم داد.
بهبود بازار خرما دنبال میشود
نماینده مردم دشتستان در مجلس به بهبود بازار خرما در شهرستان دشتستان نیز اشاره کرد و گفت: امسال شاهد بهبود بازار خرما بودیم و بازارهای جدیدی برای خرمای شهرستان باز شد. همچنین شاهد تنوع در صادرکنندگان هستیم که با دعوت از تجار و بازرگانان، امسال نتیجه خوبی را شاهد بودیم. باید تلاش کنیم که این بازار گسترش یابد.
وی خاطرنشان کرد: نگرانیهایی نیز داریم و تلاش داریم که دولت روی خرما و گوجهفرنگی تعرفه نگذارد زیرا این موضوع بحرانآفرین است. قیمت خرما و گوجهفرنگی نسبت به سالهای قبل بهتر شده است.
دکتر رضایی بیان کرد: تلاشهای زیادی برای بهبود وضعیت آب در شهرستان دشتستان از جمله توسعه و نوسازی شبکه و جلوگیری از هدررفت آب داشتهایم. همچنین برای مهار روانآبها و استفاده از آبهای سطحی نیز اقدامات و پیگیریهای فراوانی صورت گرفته است.
منبع