تظاهرات مخالفان و حامیان رئیس جمهور کره جنوبی در سئول + فیلم

به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا به نقل از نیویورک پست، ده‌ها هزار نفر از جوانان کره‌ جنوبی که بیشتر آنها در حال سپری کردن دهه دوم یا سوم زندگی خودشان هستند روز شنبه (به وقت محلی) در گوانگوامون در مرکز سئول تجمع کردند و در ادامه اعتراض‌ها به اقدام رئیس جمهور استیضاح شده در اعلام حکومت نظامی اضطراری در این کشور دست به تظاهرات زدند.

بسیاری از جوانان کره‌ای شرکت‌کننده در این تظاهرات، تابلوهایی با پیام‌هایی مانند «دستگیری! زندان! یون سوک یول رئیس شورش!» با خود حمل می‌کردند.

چو سونگ هیو ۲۷ ساله یکی از مخالفان رئیس جمهور استیضاح شده کره جنوبی که در این تظاهرات شرکت کرده بود به خبرنگار نیویورک پست، گفت: می‌خواهم از یون سوک یول بپرسم که چگونه می‌تواند در قرن بیست و یکم این کار را با یک دموکراسی انجام دهد و فکر می‌کنم اگر واقعاً وجدان داشته باشد، خودش باید کناره‌گیری کند.

از سوی دیگر چندین هزار نفر از مردم کره جنوبی که بیشتر آنها مسن‌تر و محافظه‌کارتر از اکثریت مخالفان رئیس جمهور این کشور بودند نیز با فاصله‌ای در حدود ۳۰۰ متر از محل تجمع مخالفان یول اجتماع کرده و با سر دادن شعارهایی خواستار احیای قدرت یون سوک یول شدند.

به گزارش ایرنا، براساس نتایج نظرسنجی موسسه «ریل‌میتر» که پیشتر در خبرگزاری یونهاپ منتشر شد، ۷۳.۶ درصد از مردم کره‌ جنوبی خواستار استیضاح و برکناری یون سوک‌ یول رئیس‌ جمهور این کشور به دلیل اعلام حکومت نظامی کوتاه‌ مدت هستند.

بر اساس نتایج این نظرسنجی که از ۵۰۴ نفر از افراد بالای ۱۸ سال انجام شد، علاوه بر حمایت گسترده از استیضاح، ۷۰ درصد از شرکت‌کنندگان اقدامات یون را به عنوان خیانت تلقی کردند.

شامگاه سیزدهم آذرماه رئیس جمهور کره‌ جنوبی در اقدامی که حیرت جهانی را به دنبال داشت، در نطقی تلویزیونی در این کشور حکومت نظامی اضطراری اعلام کرد؛ اقدامی که با واکنش به موقع پارلمان، احزاب سیاسی مخالف و مردم کره‌ روبه‌رو و در نهایت لغو شد.

صدور دستور برقراری حکومت نظامی در این غول اقتصادی شرق آسیا باعث شوک و حیرت جهانی شد. آخرین بار ۴۴ سال پیش در این کشور حکومت نظامی برقرار شده بود و بعد از آن همواره مهمترین خبرها از کره‌جنوبی در رسانه‌ها به اعتراضات دانشجویی، اعتراضات مخالفان، رشد اقتصادی، سرمایه‌گذاری، همراه شدن با روندهای دموکراسی غربی، برگزاری رزمایش‌های نظامی مشترک با آمریکا علیه کره‌ شمالی و همچنین «کی پاپ» و تاثیرگذاری فرهنگی این کشور بر دنیا مربوط می‌شد.

حتی خبر برکناری رئیس جمهور اسبق کره جنوبی به دلیل فساد اقتصادی چندان شوکه‌کننده نبود و غول‌های فناوری و خودرویی این کشور بدون توقف به کار خود ادامه دادند ولی خبر برقراری حکومت نظامی لرزه بر اندام بازارهای بین‌المللی و زنجیره‌های تامین از بابت تاثیرات و پیامدهای آن انداخت.

این اقدام یون سوک یول باعث کاهش ارزش برابری وون کره‌جنوبی برابر دلار آمریکا شد و بر بازارهای جهانی به ویژه بورس‌های آسیایی تاثیر گذاشت.

به دنبال تلاش دو هفته پیش «یون سوک یول» رئیس جمهور کره جنوبی برای برقراری حکومت نظامی در این کشور، مجلس ملی کره پس از یک جلسه رای‌گیری ناموفق، در نهایت روز شنبه ۲۴ آذر به طرح استیضاح وی رای مثبت داد.

درحالیکه امروز شنبه پارلمان کره جنوبی دومین جلسه رای گیری برای استیضاح یون را برگزار کرد، در نهایت قانونگذاران کره جنوبی با این طرح موافقت کردند.

طرح استیضاح رئیس جمهور کره جنوبی با ۲۰۴ رای موافق، ۸۵ رای مخالف و ۱۱ رای ممتنع و باطله در مجلس ملی این کشور تصویب شد.

پیشتر طرح نخست استیضاح از رئیس جمهور کره جنوبی در مورخ شنبه ۱۷ آذرماه از سوی نمایندگان حزب حاکم این کشور رد شده بود.

درهمین حال بنابر گزارش شبکه تلویزیونی «ان‌اچ‌کی» (NHK) ژاپن، با ارائه طرح جدید استیضاح رئیس جمهور کره جنوبی، میزان محبوبیت یون نزد افکار عمومی این کشور به پایین تر سطح خود رسیده است.

بر اساس گزارش های منتشر شده، حال همه نگاه‌ها به دادگاه قانون اساسی است که تصمیم نهایی را در مورد استیضاح یون سوک یول پس از رای روز شنبه پارلمان می‌گیرد. در کره جنوبی رای به استیضاح رئیس جمهور توسط پارلمان به معنای تصمیم آنها برای برکناری وی است.

دادگاه قانون اساسی اکنون ۱۸۰ روز فرصت دارد تا تصمیم بگیرد که آیا این طرح از سوی پارلمان برای برکناری یون را بپذیرد یا او را به کار بازگرداند؛ اتفاقی که می‌تواند باعث برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری شده و آینده سیاسی کره جنوبی را شکل دهد.

آخرین استیضاح علیه یک رئیس‌جمهور در کره جنوبی در سال ۲۰۱۶ انجام شد، زمانی که پارک گئون‌-های، رئیس‌جمهور وقت از سمت خود کنار گذاشته شد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

سلاح منحصر به فرد مقاومت غزه علیه نظامیان صهیونیستی

به گزارش امروز یکشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری شهاب، «واصف عریقات» تحلیلگر امور نظامی …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ