معاون سوادآموزی آموزش و پرورش کردستان اعلام کرد:
به گزارش ایکنا از کردستان، گلبهار خسروی، معاون سوادآموزی آموزش و پرورش کردستان امروز، دوم دی در نشست خبری با خبرنگاران رسانههای گروهی استان با گرامیداشت هفته سوادآموزی گفت: سوادآموزی، رسانه، تبیین و تبلیغ و ترویج، سوادآموزی و تکریم از فعالان سوادآموزی و بانوان فعال در این عرصه، سوادآموزی، مشارکتها، فرهنگ کتابخوانی و تولید، نام سوادآموزی و مسئولان، سوادآموزی و تجدید میثاق با آرمانهای امام(ره) و مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، سوادآموزی و فرهنگ ایثار، شهادت و مسئولیتپذیری اجتماعی و سوادآموزی و ترویج فرهنگ نماز و انتظار از عناوین نام گذاری روزهای هفته سوادآموزی بوده است.
وی با اشاره به ویژه برنامههای گرامیداشت این هفته افزود: انجام تبلیغات محیطی و بهرهگیری از فضای مجازی، برگزاری جلسات شورای پشتیبانی استان، شهرستان و مناطق، دیدار با نماینده ولی فقیه در کردستان، اختصاص بخشی از خطبههای نماز در هفتم دیماه به موضوع سوادآموزی، برگزاری نشست خبری، برگزاری مسابقه انشانویسی با موضوع پرسش مهر ریاست جمهور، دیدار و تجلیل از خانواده شهدا و چهرههای شاخص سوادآموزی و پیشکسوتان این حوزه از برنامههای اجرایی این هفته است.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش کردستان اظهار کرد: در حال حاضر در جمعیت ۶ سال و بالاتر استان درصد باسوادی ۸۶.۱۰ درصد، ۱۰ سال و بالاتر ۸۴.۷ درصد، رده سنی ۱۵ سال و بالاتر ۸۲.۷ درصد است.
وی با بیان اینکه درصد باسوادی جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال استان کردستان ۹۷.۲۴ درصد است، ادامه داد: در حال حاضر ۲۸ هزار و ۵۰۰ نفر از جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال استان بیسواد مطلق هستند.
وی با اشاره به رشد ۵.۶ درصدی باسوادی جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال استان نسبت به سال ۱۳۹۵، افزود: در مجموع درصد باسوادی گروه سنی ۱۰ سال به بالای استان ۸۶.۱۰ درصد است.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش کردستان هم در ادامه این نشست به حجم پوشش ابلاغی دورههای سوادآموزی امسال استان را ۱۰ هزار و ۵۴۱ نفر ذکر و اظهار کرد: از این میزان سه هزار و ۶۰۰ نفر حجم مربوط به دوره سواد آموزی، چهار هزار و ۱۲۱ نفر مربوط به دوره انتقال و ۲ هزار و ۸۲۰ نفر نیز مربوط به دوره تحکیم سواد است.
وی با بیان اینکه رویکرد شیوهنامه کلاسگذاری سال جاری مدرسه محوری و محله محوری است، افزود: در سوادآموزی مدرسه محور، از تاریخ ابلاغ شیوهنامه واحدهای آموزشی استان به عنوان کانون ارائه فعالیتهای سواد آموزی شامل شناسایی، جذب، ثبتنام و آموزش بیسوادان و کمسوادان در گستره جغرافیایی مدرسه خواهند بود.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش کردستان تأکید کرد: در سوادآموزی محله محور نیزتمام آموزشدهندگان فعال و کسانی که در پنج سال گذشته (از سال ۱۳۹۸) حداقل یکسال به صورت تمام وقت ( ۲۴ ساعت در هفته) همکاری کردهاند، میتوانند نسبت به تشکیل کلاس اقدام کنند.
وی اظهار کرد: در سواد آموزی مدرسه محور تکالیفی برای واحدهای آموزشی تعیین شده و از ظرفیت همکاری فرهنگیان شاغل و بازنشسته و کارکنان رسمی و پیمانی دولت در راستای شناسایی متقاعدسازی جذب ثبت نام و آموززش بیسوادان و کمسوادان محدوده مدرسه استفاده خواهد شد.
خسروی یادآور شد: شرط لازم برای حضور آموزشدهندگان در فعالیتهای سوادآموزی، تشکیل یک کلاس تمام وقت ۲۴ ساعت کار در هفته است و برای استان کردستان حداقل نفرات تعیین شده برای ثبتنام در کلاس ۱۳ نفر است که سه نفر دوره سوادآموزی، ۶ نفر دوره انتقال و چهار نفر دوره تحکیم لحاظ شده است.
وی به نحوه پرداخت حقالزحمه آموزشدهندگان و بودجه و اعتبار پیشبینی شده برای سوادآموزی مدرسه محوراشاره کرد و افزود: بر اساس نرخ حقالتدریس تعیین شده در سال ۱۴۰۳ حقالزحمه آموزشدهندگان برابر جدول ابلاغی و محاسبه و پرداخت به آموزش دهندگان با در نظر گرفتن میزان ۲۴ ساعت تدریس در هفته و لحاظ مدرک تحصیلی فرد به صورت ماهانه و حداکثر برای هفت ماه خواهد بود.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش کردستان در پایان گفت: در ۲ سال گذشته کردستان در حوزه سوادآموزی ارتقا یافت بر این اساس در سال ۱۴۰۱ استان پنجم و در سال ۱۴۰۲ استان چهارم کشور شد و امیدواریم در سال جاری به رتبههای برتر ارتقا پیدا کنیم.
انتهای پیام
منبع