به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، آرام محضری عصر یکشنبه ۲ در ۱۴۰۳ در «نخستین شب نمایشنامهنویس» به مناسبت سالروز تولد بهرام بیضایی و سالروز درگذشت اکبر رادی که به همت کانون نمایشنامه نویسان و مترجمان خانه تئاتر در سالن شهناز خانه هنرمندان برگزار شد، اظهار کرد: امیدواریم دولتمردان با پذیرش مسئولیت خود شرایطی فراهم کنند تا هنر مسیر و روند طبیعی خود را طی کند و هنرمندان در تعامل با دیگر نهادهای اجتماعی و فرهنگی بانی توسعه فرهنگی و هنری کشور باشند.
وی افزود: پنجم دی را که تلاقی مهمی در عرصه نمایشنامهنویسی است در تقویم به نام اکبر رادی و بهرام بیضایی نامگذاری کنیم.
رادی جایی کمتر از نمایشنامهنویسان بزرگ جهان ندارد
ایرج راد رئیس هیات مدیره خانه تئاتر هم گفت: بزرگداشت دو عزیز بزرگوار است که به گردن تئاتر و سینمای کشور حق دارند. ای کاش اکبر رادی به این زودیها از کنار ما نمیرفت و در عرصه نمایشنامهنویسی در کنار ما حضور داشت.
وی افزود: استاد رادی جایگاهی کمتر از نمایشنامهنویسان بزرگ جهان ندارد و من در هشت اثر به قلم استاد، افتخار بازی داشتم. استاد بیضایی هم حق بزرگی بر گردن تئاتر آیینی و سنتی کشور دارند.
راد گفت: جایگاه این دو بزرگوار رفیع و بالاست که امیدوارم قدر ارزشمندان این چنین را در زمان حیات بدانیم و یاد آنهایی را که از میان ما رفتند گرامی و زنده بداریم.
رئیس هیات مدیره خانه تئاتر تاکید کرد: خانه تئاتر نیازمند تغییر و تحولات جدی است.
در این مراسم نخستین مدالیوم کانون نمایشنامه نویسان و مترجمان تئاتر ایران به خسرو حکیم رابط و همچنین تندیس و لوح تقدیر این کانون به حسین کیانی، آندرانیک خچومیان و نادربرهانی مرند اهدا میشود.
در پایان این مراسم نیز فیلم مستند «چریکه بهرام» به کارگردانی فرشید قلیپور در خصوص زندگی و آثار بهرام بیضایی برای اولین بار به نمایش در خواهد آمد.
همچنین لوح تقدیر به بهزاد صدیقی اولین دبیر این رویداد اهدا شد. رحیم رشیدیتبار دومین نفری بود که لوح تقدیر این دوره از رویداد کانون نمایشنامهنویسان به وی اهدا شد.
هادی حوری، حمید دشتی و شکوفه آروین که پلتفرمی برای ثبت نمایشنامهها ایجاد کرده تا دسترسی به نمایشنامهها آسان شود و نیز مریم یاسینزاده روابط عمومی رویداد هم مورد تقدیر قرار گرفتند.
برای جلسات نقد نمایشنامهنویسی هم رضا آشفته که در بستر بیماری به سر میبرد با اهدای لوح مورد تقدیر قرار گرفت.
منبع