به گزارش ایرنا، خراسان شمالی در حد فاصل ۲ قطب سیاحتی و زیارتی کشور واقع و سالانه پذیرای حدود ۲ میلیون زائر امام رضا(ع) است و تکمیل زیرساخت های ریلی و هوایی از ضروریات این استان محسوب می شود.
نبود زیرساخت های جاده ای از جمله آزادراه و بزرگراه ها و شبکه ریلی را می توان بزرگترین مانع برای توسعه خراسان شمالی عنوان کرد و مشکلات راه های دسترسی و نبود حمل و نقل ریلی در این استان در حالی است که فرودگاه بجنورد باید بار این مسوولیت را به دوش بکشد و حمل و نقل این استان شمالشرق کشور را سامان بخشد و تکانی در حوزه اقتصاد ایجاد کند.
نکته قابل توجه این است که تعداد پروازهای فرودگاه بجنورد در چند سال گذشته بیش از ۱۰ پرواز بود اما متاسفانه در سال های اخیر به ۲ پرواز در هفته کاهش یافت که این امر موجب نارضایتی و گلایه مندی شهروندان شده بود.
فراز و فرود فرودگاه بجنورد در حالی است که پیگیری افزایش پرواز از طرف استاندار خراسان شمالی، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و سایر مدیران از مسوولان عالی رتبه کشور در اولویت قرار داشت تا این طرح در دولت چهاردهم به نتیجه رسید و مدیر فرودگاه شهدای بجنورد به تازگی اعلام کرد که شرکت هواپیمایی «یزد ایر» پنج برنامه هفتگی پروازی بجنورد به تهران و بالعکس در این فرودگاه دایر کرد.
پیگیری برای افزایش پرواز
نماینده مردم بجنورد، گرمه، جاجرم، مانه، سملقان و رازوجرگلان در مجلس شورای اسلامی پیشتر اعلام کرده بود که شرکت هواپیمایی آسمان دوباره پروازهای خود در مسیر بجنورد – تهران را که برای مدتی معلق شده بود برقرار می کند.
محمدمهدی شهریاری اظهار کرد: پیش از این در دیدار با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی موضوع برقراری پروازهای شرکت هواپیمایی آسمان در فرودگاه بجنورد مورد پیگیری قرار گرفت و ایشان قول مساعد دادند.
وی افزود: افزایش پروازهای فرودگاه بجنورد از خواسته های مردمی است و در سال های اخیر کاهش پروازهای این فرودگاه موجب گلایه مندی شهروندان شده است.
شهریاری ادامه داد: تعداد پروازهای فرودگاه بجنورد در چند سال گذشته بیش از ۱۰ پرواز بود اما متاسفانه از سال گذشته به ۲ پرواز در هفته کاهش یافت که این امر موجب نارضایتی مردم شد.
نماینده مردم بجنورد، گرمه، جاجرم، مانه، سملقان و رازوجرگلان در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: وزیر راه و شهرسازی نیز در دیدار شهریورماه سالجاری قول دادند تا افزایش پروازهای فرودگاه بجنورد در اولین فرصت رسیدگی شود.
افزایش پنج برنامه پروازی در فرودگاه
مدیر فرودگاه شهدای بجنورد در این خصوص اظهار کرد: این شرکت از روز یکشنبه تا پنجشنبه در مسیر تهران به بجنورد و بالعکس علاوه بر پروازهای برنامه ای قبل در این فرودگاه پرواز جدید در هفته برقرار کرده است.
محمدعلی کاملی افزود: مردم استان می توانند برای تهیه بلیت به دفاتر فروش بلیت یا سایت های معتبر مراجعه کنند.
مدیر فرودگاه شهدای بجنورد تصریح کرد: علاوه بر پروازهای شرکت هواپیمایی یزد ایر در سال جاری یک پرواز جدید هفتگی توسط شرکت هواپیمایی آسمان نیز به مسیر بجنورد – تهران افزوده شده بود.
وی اظهار کرد: فردگاه بجنورد در روزهای دوشنبه، سه شنبه و جمعه برنامه پروازی داشت که برنامه شرکت هواپیمایی یزد ایر که پنج پرواز است به آن افزوده خواهد شد.
به گزارش ایرنا، فرودگاه بجنورد با وسعت کنونی ۲۸۶ هکتار در شمالشرق مرکز خراسان شمالی واقع است و این فرودگاه از حدود سال ۱۳۲۷ دارای تاسیسات مختصری بوده و برای اهداف سم پاشی مورد استفاده قرار می گرفت که در سال ۱۳۶۷ این فرودگاه مجددا طراحی شد و در سال ۱۳۷۱ عملیات اجرایی آن آغاز و در سال ۱۳۷۵ به بهره برداری رسید.
فرودگاه بجنورد از زمان بهره برداری تا سال ۱۳۸۴ فرودگاه اقماری فرودگاه بین المللی شهید هاشمی نژاد مشهد محسوب می شد، اما در سال ۱۳۸۵ به عنوان یک فرودگاه مستقل معرفی شد.
اکنون فرودگاه بجنورد به عنوان فرودگاه مرز هوایی مشغول فعالیت است و دارای یک باند به ابعاد (۴۲۰۰×۴۵ متر) اپرون به ابعاد (۲۴۵×۱۱۸ متر)، تاکسی وی عمود به ابعاد (۲۳×۱۲۰ متر) و ساختمان ترمینال مسافری و همچنین ترمینال جدید است.
استان یک میلیون نفری خراسان شمالی در شمالشرق کشور قرار دارد که فاصله بجنورد مرکز این استان تا تهران افزون بر ۷۰۰ کیلومتر و تا مشهد ۲۵۰ کیلومتر است.
منبع