به گزارش دفاعپرس از خراسان رضوی، به مناسبت سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و گرامیداشت روز زن و مقام مادر، آیین رونمایی از کتاب «دختران ایران» با حضور «مریم برزویی» نویسنده اثر، «حسین نوربخش» سرپرست ادارهکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی و «نیره عابدینزاده» راوی کتاب امروز (دوشنبه) به همت ادارهکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی و دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در مشهد برگزار شد.
در ابتدا این مراسم حسین نوربخش در سخنانی اظهار داشت: امروز یک اتفاق خوب در استان خراسان رضوی و شهر مشهدالرضا (ع) در حال رقم خوردن است. نگاه ما همیشه در حوزه فرهنگی این بوده تا فعالیتهای انجام شده در خور و شأن خراسان رضوی باشد.
وی با اشاره به کتاب «دختران ایران»، گفت: این اثر کاری نو در حوزه زنان با موضوع تکریم و تشریح فعالیت بانوان کشور است و باعث افتخار است که امروز این اقددام برای نخستین بار در خراسان رضوی اتفاق افتاده است.
سرپرست ادارهکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی تصریح کرد: در حوزه روایتگری و نگارش باید به این مسئله توجه داشت که اگر امروز در خصوص دفاع مقدس و حادثه عاشورا ابهامی وجود ندارد بهواسطه نگارش کتابها و سخنرانیهای متعدد بوده است. در واقع نگارش و کتابت، این قبیل اتفاقات را ماندگار کرده و از تحریف و تخریب آن جلوگیری میکند. جامعه ما در حوزه زنان فعالیتهایی را رقم زده که از نوآوریهای خاصی نیز برخوردار بوده است. این اتفاقات در این کتاب آمده است و تبدیل به یک الگو و مسیر مشخص برای دیگران شده است.
این مقام مسئول حضور فعال و ارزشگذاری برای مقام زنان را از برکات نظام جمهوری اسلامی ایران دانست و اظهار کرد: ایران اسلامی بر خلاف برخی کشورها در این حوزه کمترین چالش را داشته است. اگر در حوزه خانواده و اجتماعی نگاه مهربانانه و آرامش، زنان نباشد، بدون شک جامعه با مشکل مواجه خواهد شد. در واقع نگاه حفاظتی و صیانتی نسبت به زنان باعث میشود تا آسیبهای جامعه کمتر شود.
سرپرست ادارهکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی با اشاره به وجود ۸۰ مرکز مشاوره در کتابخانههای عمومی استان، تصریح کرد: هدف از ایجاد این مراکز مشاوره حفظ و نگهداری حرمت نهاد خانواده با محوریت زنان است. این قبیل فعالیتها از جمله وظایف کتابخانههای عمومی در سطح جامعه در حوزه خانواده است.
نوربخش اظهار امیدواری کرد در آینده شاهد اتفاقات این چنینی در این حوزه باشیم.
در ادامه مریم برزویی، از نویسندگان کتاب «دختران ایران» در معرفی اثر خود گفت: شخصیهای اصلی این کتاب یک شاعر است.
وی افزود: هدف ما از نگارش این کتاب نمایش جهاد زبانی در حوزههای مختلف بوده است.
این نویسنده تصریح کرد: شاعره این اثر نیز با شعر خود به مبارزه در دوران دفاع مقدس میپردازد. هدف از خلق این اثر نمایش این موقعیت است که هر فردی در هر موقعیتی میتواند مسیر مبارزه خود را انتخاب کند. از سوی دیگر شهیده کتاب «دختران زمین»، بانویی است که متولد دوران طاغوت است و با وجود تمامی مشکلات و خفقانها به تنهایی و با استفاده از هنر عکاسی به افشاگری و روشنسازی از دوران پهلوی میپردازد. مریم اصفری، راوی دیگر کتاب، معلمی است که نسبت به نسل امروز جامعه نگاهی مهربانانه داشته و با از بین بردن فاصلهها و ایجاد ارتباط صحیح و موثر ابتکارات جالبی را رقم زده است.
برزویی با اشاره به «انجمن روایت دختران ایران»، گفت: در این انجمن تلاش میکنیم تا با روایتگری از زنان سرزمین خود به معرفی آنان بپردازیم. در واقع این مسئله مهمترین هدف خلق این اثر بوده است.
نیره عابدینزاده راوی کتاب «دختران ایران» بیان داشت: هدف از مشارکت در خلق این اثر با توجه به عدم تمایل به حضور در رسانهها، دریافت نیت خیر نویسندگان و عدم توجه به شخصیت حقیقی من بوده است. جایگاه شخصیت حقوقی من بهعنوان یک قاضی که از کشور ایران اعطا شده است، در این کتاب محوریت بود.
وی با اشاره به انتخاب رشته قضاوت، خاطرنشان کرد: هدف من موفقیت در این رشته بوده است و این موفقیت را در مسیر زنانگی و مادرانگی رقم بزنم. در این مسیر توانستیم در سال ۱۳۹۹ مجتمع قضایی «شوق زندگی» را ایجاد کنیم تا مادرانگی را به صورت کامل معرفی کنیم. این دادگاه منحصرفردترین دادگاه در خاورمیانه است که تجمیعی از خدمات زنان، کودکان و آسیبدیدگان اجتماعی را مدیریت میکند. این مجموعه در تلاش است تا در حوزه کودکان آسیب دیده و یا در معرض آسیب، دادرسی افتراقی انجام دهد.
عابدین زاده تاکید کرد: اجرای این مهم نیازمند ایجاد زیرساختهای مناسب بود. در فضای قوه قضاییه با محوریت مردان اگر بهعنوان یک زن به خود اعتماد داشته باشید قطعا میتوانید آن سیستم را مادرانه کنید. بطور قطع تقوا، تهیه ابزار و فکر جهادی عامل موفقیت در مسیر و رستگاری خواهد بود.
در پایان نیز زینب ناجی، از محققین کتاب «دختران زمین» به ارائه توضیحاتی پیرامون انتخاب شخصیتهای کتاب پرداخت.
گفتنی است، کتاب «دختران ایران» مجموعه روایت زن ایرانی اثر معصومه امیرزاده، مریم برزویی، فاطمه سلیمانی، فاطمه شایان پویا، سمیه عالمی، لطیفه نجاتی و مرضیه نفری در ۲۹۲ صفحه توسط انتشارات راه یار تهران در سال ۱۴۰۳ با همکاری خانه همبازی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی به چاپ رسیده است.
انتهای پیام/
منبع