به گزارش خبرنگار ایرنا محمد رضا طالبی روز دوشنبه در نشست ستاد ساماندهی متکدیان استان اظهار کرد: برخی از متکدیان در معابر شهری استان به شکل حرفهای مشغول تکدی گری هستند که باید به مراجع قضایی معرفی شوند.
وی با اشاره به برگزاری جلساتی با هدف ساماندهی متکدیان سر چهار راهها در استانداری و فرمانداری بیرجند ادامه داد: با اقدامات انجام شده توسط دستگاههای مربوط، آمار متکدیان کاهش یافته است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه تکدیگری بر اساس ماده ۷۱۲ قانون مجازاتهای اسلامی جرم است افزود: از آن جایی که تکدیگری بعضی از افراد از روی ناچاری است، دنبال تشکل پرونده قضایی برای آنها نیستیم اما بعد از جمع آوری برای ساماندهی توسط دستگاههای اجرایی و خانوادهها اقدامات لازم انجام میشود.
وی تاکید کرد: افرادی که زمینه ترک اعتیاد و یا اشتغال برای آنها فراهم است اما مکرر اقدام به تکدی گری میکنند، به مرجع قضایی معرفی شده تا تصمیم لازم در این خصوص گرفته شود.
طالبی با اشاره به اینکه مراجع قضایی نیز در کوتاه ترین زمان به پرونده این افراد رسیدگی میکنند گفت: اداره کل بهزیستی برای نگهداری متکدیان بودجه نیاز دارد که این مهم باید از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مورد توجه قرار گیرد.
وی یکی از زمینههای کاهش آسیب تکدی گری در استان را فرهنگ سازی دانست و اظهار کرد: در این زمینه نیز صدا و سیما و رسانهها نقش مهمی بر عهده دارند تا با اطلاع رسانی جامعه را از آسیبهای ناشی از تکدی گری آگاه کنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی فعال شدن زمینه اشتغال را یکی از عوامل کاهش تکدی گری عنوان کرد و افزود: برای این مهم اداره کل فنی و حرفه ای و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی میتوانند زمینه کسب مهارت و اشتغال افراد دارای شرایط را فراهم کنند.
وی بیان کرد: همچنین نیاز است دانشگاه علوم پزشکی برای درمان متکدیان معتاد با مرکز فوریتهای اجتماعی شهرداری همکاری کند و از طرفی کارگروه تخصصی هم برای تامین مکان جدید پذیرش متکدیان معتاد تا پایان این هفته برگزار خواهد شد.
منبع