رفع فیلتر اپلیکیشن‌های خارجی تهدیدی برای امنیت ملی است

«احمد کارآمد» کارشناس فضای مجازی و رسانه در گفت‌وگو با خبرنگار جامعه خبرگزاری دفاع‌مقدس، با اشاره به شنیده‌هایی مبنی بر تصمیم شورای عالی فضای مجازی در خصوص رفع فیلترینگ گفت: شنیده‌ها حاکی است که براساس اخبار منتشر شده، شورای عالی فضای مجازی تصمیم به رفع فیلتر «گوگل پلی»، «واتساپ» و «یوتیوب» گرفته است. زمانی که این خبر را شنیدم برایم سوال شد که با چه کار کارشناسی قرار است که پلتفرم‌ها رفع فیلتر شوند؛ چرا که قرار به کار کارشناسی بود؛ از طرفی با این اقدام مصرف فیلترشکن کمتر نمی‌شود؛ چرا که پلتفرم‌های دیگر فیلتر هستند.

کارشناس رسانه و فضای مجازی: رفع فیلتر اپلیکیشن‌های خارجی تهدیدی برای امنیت ملی است

 کارآمد بیان کرد: رفع فیلتر گوگل‌پلی تهدید امنیت ملی است؛ چرا که به یک باره می‌بینید که «اسنپ»، «تبسی»، «اپ‌های بانکی»، «نشان» از گوشی مردم پاک شده است. مگر فراموش کردید «تلگرام طلایی»، «موبوگرام»، «روبیکا»، «بله»، «شاد» و دیگر پلتفرم‌ها از روی گوشی‌های مردم ایران حذف شد و ما مجبور شدیم فیلتر کنیم؟ با رفع فیلتر گوگل پلی به یکباره می‌بینید که دشمن تمام کشور را قفل می‌کند.

وی تشریح کرد: این در حالی است که ما در فضای جنگی قرار داریم و هر روز آمریکا اسرائیل ما را تهدید می‌کنند. آنها زمانی که ببینند با اقدامی راحت‌تر می‌تواند کشور را به بن بست برساند طبیعتا به جای حمله پلتفرم‌ها را از روی گوشی مردم حذف می‌کنند و کشور آشفته می‌شود.

کارشناس فضای مجازی و رسانه عنوان کرد: استدلالی که موافقین رفع فیلتر مطرح می‌کنند و می‌گویند فیلترینگ فایده ندارد این است که، «استارلینک» دارد می‌آید و مثل ماجرای ویدیو، ماهواره و مثل ماجرای دوش حمام که قبلا اینها را بد می‌دانستید و امروز استفاده می‌کنید لذا ضایع می‌شوید پس این کار را نکنید و حرف ما را بشنوید، چون ما دلسوز شماییم؛ در صورتی که ماجرا مثل این می‌ماند که به ما گفته شود به کشورتان حمله می‌شود پس زودتر زمین و مرز‌ها را خالی کنید و ول کنید تا آنها را بگیرند! کدام آدم عاقلی چنین کاری انجام می‌دهد؟! درحالی که حتی اگر یک روز هم بتوانید آن مرز و سنگر را حفظ کنید باید نگه دارید.

کارآمد، تلقی ورود استارلینک و تمام شدن ماجرا را یک تحلیل نادرست خواند و گفت: دروغ بزرگی که می‌گویند این است که قرار است استارلینک بیاید و ماجرا تمام شود، درحالی که اصلا چنین نیست! ما در دولت شهید رئیسی رفتیم و در «آی‌تی‌یو» شکایت کردیم و به نفع ما حکم دادند و استارلینک ملزم به رعایت قواعد سرزمینی جمهوری اسلامی شد و اتحادیه اروپا آمد و گفت باید قواعد سرزمینی را در همه جای دنیا قبول کند.

وی با تاکید براینکه ما اتفاقاً موافق رفع فیلترینگ هستیم، اما موافق اینکه همه چیز را باز کنیم، نیستیم. افزود: اتفاقا موافق رفع فیلتر پلتفرم‌های فراگیر هستیم، چون مردم باید قانونمند در سکو‌های بین‌المللی حضور داشته باشند و البته هیچ جای دنیا که آزادی بیان وجود دارد حضور مردم‌شان در پلتفرم‌ها اینجوری بی‌قاعده نیست. همان‌طور که می‌دانید در اتحادیه اروپا اگر یک پلتفرم ۵۰۰ هزار یوزر بیشتر بگیرد، باید از قانون «جی‌دی‌پی‌آر» تبعیت کند.

کارشناس فضای مجازی با اشاره به طرح صیانت از فضای مجازی گفت: متاسفانه نسبت به این طرح  تهمت‌های بسیاری زده شد و موجب کندی حرکت کشور شدند. یکی از دلایل اصلی که برخی  پلتفرم‌ها برای همکاری با ما اقدام نمی کنند به خاطر نبود قانون است. به یاد دارید که شرکت ام تی ان برای سرمایه گذاری در ایران حاضر شد اما همگان اطلاع دارند که چه بلایی سر آنها آورده شد! طرح صیانت این را پوشش و این مشکل را رفع می کرد و موجب می شد تا پلتفرم ها می توانستند برای  سرمایه گذاری در ایران حضور پیدا کنند؛ اینگونه نبود که آنها نسبت به سرمایه گذاری اقدام کنند و سپس یک قاضی موضوع فیلتر را مطرح کند. 

کارآمد با تاکید به اینکه طرح صیانت ارتباطی به اینترنت نداشت، تصریح کرد: متاسفانه این طرح را جوری مطرح می کردند و می گفتند که  تصمیم به قطع اینترنت گرفته شده بود. 

کارشناس فضای مجازی گفت: طرح صیانت اینگونه بود که  در پلتفرم های  خارجی ۸ مرحله کار انجام بدیم. اگر این  طرح تصویب شده بود روز آغاز آن  همه رفع فیلتر شده بودند.

وی اضافه کرد: بعد از این اقدام هر پلتفرمی شخصی را به عنوان نماینده حقوقی در ایران معرفی می کرد  و اگر هر شخص، نهاد یا دستگاهی از پلتفرم شکایت داشت با نماینده مراجعه و اقدام می کرد تا پیگیری های لازم انجام شود. در این طرح حتی نیاز به دفتر نیز نبود و فقط معرفی یک نماینده ضرورت داشت و همه پلتفرم ها آن را قبول می کردند.

کارشناس فضای مجازی عنوان کرد: در طرح صیانت اگر پلتفرمی شرایط را قبول نمی کرد ما در وهله اول آنها را  جریمه می کردیم که  در صورت داشتن اموالی در ایران، از آن برداشت یا آن را  بلوکه می کردیم؛ در غیر اینصورت این جریمه باقی می ماند و وارد مراحل بعدی می شدیم. در انتها ما ابتدا جلوی یوزر گرفتن آن را می گرفتیم  و پیامک آنها را مسدود می کردیم و به مردم نیز اطلاع رسانی می کردیم و  سخن از فیلتر شدن مطرح نبود. سپس ما به مردم اطلاع رسانی می کردیم که  در هر مرحله ببینید که به عنوان مثال  ما به اینستاگرام پیام دادیم که این کارها را انجام دهد؛ ببینید که  شروط ما چقدر ساده است اما آنها گوش نکردند؛ لذا با توجه به اینکه ما پیامک آنها را مسدود کردیم بدانید که ما مقصر نیستیم و آنها از قوانین تبعیت و گوش فرا نمی دهند. 

وی تاکید کرد: مردم ما عناد ندارند و اگر با آنها سخن گفته شود قطعا قبول می کنند و این را تجربه ثابت کرده است. 

کارآمد عنوان کرد: در این مرحله پلتفرم‌هایی که قوانین را قبول نکردند وارد مرحله دوم می شدیم و پهنای باند آنها را طبقه بندی می کنیم و این موجب ریزش یوزر آنها می شد؛ در آن صورت مجبور می شدند که قوانین ما را قبول کنند.

وی یادآور شد: ما در طرح صیانت فیلترینگ به معنای واقعی نداریم و اگر پلتفرمی بخواهد فیلتر شود مراحل زیاد و سختی دارد. در پلتفرم‌های  غیرمجاز (آنهایی که باز هستند) و شرایط ما را قبول نکردند هیچ نهاد دولتی حق حضور ندارد؛ هیچ شخص دولتی و مسئولی حق حضور ندارد و تبلیغات هم نمی تواند بدهد. در آن صورت  اگر به خودی خود پول تبلیغات به شبکه‌ها تزریق نشود تولید محتوا و پهنای باندش سقوط می کند؛ چرا که مصرف پایین می آید.

کارآمد عنوان کرد: فیلترینگی که در دولت گذشته و فعلی در حال انجام است، اصلا فیلترینگ نیست، چون حتی یک پیامک ساده و کد ورود اپلیکیشن‌های غیر مجاز را فیلتر نکرده است درحالی که از ابتدایی‌ترین اقدامات فیلترینگ مسدودکردن دامنه این اپلیکیشن‌هاست که خود این کار باعث می‌شود که اپلیکیشن نتواند عضو جدیدی بگیرد.

وی گفت: راه حل مبارزه با فیلتر شکن فروش‌ها رفع فیلتر نیست! باید با فروشندگان فیلترشکن برخورد کرد و جالب این جاست که هیچ قانونی علیه فروش فیلترشکن نداریم و در کشورمان حتی فروش فیلترشکن به صورت انبوه هم مجرمانه نیست و هیچ قاضی با این شرایط نمی‌تواند دستور و حکم صادر کند درحالی که در دولت اولین مصوبه برخورد با فیلترشکن فروشان بود، اما هیچ حرکتی صورت نمی‌گیرد. 

کارشناس فضای مجازی و رسانه اظهار داشت: از دیگر بحث‌های مخالفیق فیلترینگ بحث ضرر اپراتورهاست که این مسئله اگر از بعد دیگری نگاه شود کاملا اشتباه است چراکه اکثر پلتفرم‌های داخلی با افزایش پهنای باند روبرو بوده‌اند و اینها از فروش پهنای باند داخلی سود می‌کنند که نشان می‌دهد همین هدایت مصرف مردم به سمت پهنای باند داخلی نشان دهنده موفقیت فیلترینگ بوده است.

کارآمد خاطرنشان کرد: بحث دیگر مروبط به بحث خرید فیلترشکن است که گفته می‌شود و این خودش یک جُک بزرگ است، چون هیچ گاه تمام مردم از فیلترشکن استفاده نمی‌کنند و در کمترین حالت ۱۸ تا ۲۰ درصد مردم اصلا از فیلترشکن استفاده نمی‌کنند و از میان ۸۰ درصد تنها ۲۵ درصد از جمعیت کشورمان فیلترشکن خریداری می‌کنند و دیگران از پروکسی و فیلترشکن‌های رایگان بهره می‌گیرند.

وی با اشاره به رفع فیلتر پلتفرم واتساپ عنوان کرد: در صورت رفع فیلتر واتس‌آپ مصرف داخلی از بین می‌رود. با توجه به اینکه جمعی از مردم عزیزمان در پلتفرم‌های داخلی کسب و کار راه‌اندازی کردند رفع فیلتر واتس‌آپ موجب ضرر و زیان پلتفرم‌های داخلی می‌شود؛ حامیان رفع فیلتر چرا دلشان برای این کسب و کار‌ها نمی‌سوزد؟

کارآمد با بیان اینکه طرح فیلترینگ موفقیت آمیز بوده است، عنوان کرد: موافقان طرح رفع فیلتر می‌گویند که فیلترینگ در همه زمینه‌ها شکست خورده و با مطرح کردن موضوع کسب و کار‌ها می‌گویند که شما با فیلترینگ عامل ضرر و زیان آنها بودید. ضرورت دارید که رسانه ملی در این زمینه‌ها با برگزاری میز گرد و مناظره برای مردم شفاف سازی کند.

کارشناس فضای مجازی در ادامه با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر هجمه تبلیغاتی دشمن علیه کشورمان عنوان کرد: یکی از مهمترین بمباران‌هایی که در افکار عمومی ایران انجام می‌شود اخبار و فرضیه‌های اشتباه است. به عنوان مثال می‌گویند که پلتفرم‌ها وظیفه و مسئولیتی ندارند و این کاربران هستند که کار را خراب می‌کنند؛ در صورتی که این یک دروغ بزرگ است. کجای دنیا را سراغ دارید که پلتفرم مسئولیت ندارد؟ چرا با توجه به اینکه آمریکا و اروپا گوگل، واتساپ و متا را جریمه می‌کنند پس چرا نمی‌گویند در آنجا با کاربر برخورد کنید و فقط زمانی که موضوع ایران مطرح می‌شود می‌گویند که با اینستاگرام کار نداشته باشید و با کاربر برخورد کنید؛ لذا آنها مسئول هستند.

وی اضافه کرد: ما در سال ۱۴۰۱ با واتس آپ و اینستاگرام کاری نداشتیم و آنها بودند در کشور فتنه ایجاد کردند و به خنثی سازی بسیج، نیروی انتظامی و مامورین امنیتی ما روی آورده و مخالفین آنها را آموزش دادند. همچنین نحوه بمب درست کردن را ترویج دادند. فیک نیوز‌ها را توسعه دادند و انواع تهمت را علیه جمهوری اسلامی ایران ترویج دادند؛ لذا جمهوری اسلامی ایران مجبور شد پلتفرم‌های واتس آپ و اینستاگرام را فیلتر کند. آیا برای این پلتفرم‌ها کاری داشت این شبکه و کانال‌ها را مسدود کند؟ این در حالی است که در قانون این پلتفرم‌ها نیز تعریف شده است که باید این کانال‌ها و فیک نیوز‌ها را مسدود کند. 

کارآمد با اشاره به پلتفرم تیک تاک گفت: در تیک تاک تمام پالایش دیتا و پردازش اطلاعات آنها در داخل آمریکا و مدیران و کارمندان آن نیز از همان کشور هستند و فقط هیئت مدیره یا سهامداران آن نیز چینی هستند. از پلتفرم‌ها انتظار داریم فیک نیوز‌ها رصد و در صورت تخلف مسدود شوند. کار تروریستی در همه جای دنیا ممنوع است. در کشورمان قوانینی وجود دارد که باید پلتفرم‌ها رعایت کنند.

وی ادامه داد: پلتفرم‌ها حق ندارند که وارد انتخابات ما بشوند. این قوانین در کشور آمریکا نیز وجود داشته و رعایت می‌شود. متاسفانه یکی از دلایلی که این پلتفرم‌ها با ما همکاری نمی‌کنند بخاطر بی غیرتی است.

کارشناس فضای مجازی یادآور شد: متاسفانه شاهد بودیم که صفحه مجازی رهبر معظم انقلاب اسلامی حذف می‌کنند، اما مسئولین ما به جای شکایت از پلتفرم مورد نظر، برای حضور در آن پلتفرم رقابت می‌گذارند و این جای تاسف دارد.

انتهای پیام/ 


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

تعطیلی ادارات و دانشگاه‌های استان تهران/ مدارس غیرحضوری شدند/ بانک‌ها باز هستند

استاندار تهران از آموزش غیر حضوری همه مقاطع تحصیلی، تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات این استان …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ