به گزارش گروه فرهنگ دفاعپرس، همزمان با برگزاری آیین وقفنامهای میلاد حضرت فاطمه (س) کتابخانه و موزه ملی ملک، از پنج بانوی تأثیرگذار در حفظ و معرفی میراث تمدن ایران اسلامی در این موقوفه فرهنگی آستان قدس رضوی در تهران، تقدیر شد.
همزمان با برگزاری آیین وقفنامهای میلاد حضرت فاطمه (س) کتابخانه و موزه ملی ملک، از پنج بانوی تأثیرگذار در حفظ و معرفی میراث تمدن ایران اسلامی در این موقوفه فرهنگی آستان قدس رضوی در تهران، تقدیر شد.
این آیین به مناسبت میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا (س) و به رسم هر ساله و طبق تأکید زندهیاد حاج حسین آقا ملک، واقف و بنیانگذار کتابخانه و موزه ملی ملک، با حضور جمعی از مدیران فرهنگی کشور و بانوان تأثیرگذار در حوزه میراث تمدن ایران اسلامی، بعدازظهر یکشنبه، دوم دیماه ۱۴۰۳، در سالن اجتماعات این مجموعه در پایتخت برگزار شد.
از «پریسا اندامی، پیشکسوت موزهداری»، «زهره میرحسینی، پیشکسوت کتابداری»، «فریبا مجیدی، پیشکسوت مرمت آثار»، «زهرا زمرشیدی، اهداکننده آثار» و «شهین پزشکی، پژوهشگر منسوجات»، در این آیین وقفنامهای تقدیر شد.
ضرورت تقدیر از فعالان فرهنگ و هنر کشور
در این مراسم، امیر خوراکیان، رئیس کتابخانه و موزه ملی ملک با اشاره به حدیثی از امام صادق (ع)، اظهار کرد: خداوند، حضرت فاطمه (س) را از نور عظمت خود آفرید و چشمان ملائک از این نور متحیر ماند، از اینرو، نام زهرا بر این حضرت نهاده شد.
همچنین وی گفت: تاریخ ما مملو از افرادی است که برای اعتلای فرهنگ ایران اسلامی تلاش کردند و اثری ماندگار از خود به جای گذاشتند. برخی نسبت به دانش و تاریخ بیتوجه هستند، برای همین بهره نمیبرند.
خوراکیان افزود: برخی نیز از آن بهره میگیرند و بعضی دیگر علاوه بر بهرهمندی از آن، برای رساندن پیام آن به نسلهای بعد تلاش میکنند، مهارت خود را در زمینههای گوناگون بالا میبرند و وجود خود را در این راه خرج میکنند.
وی تصریح کرد: رویکرد ما نیز این است که قدردان افرادی باشیم که در راه ترقی معارف، تعالی فرهنگ و هنر ایرانی اسلامی، و حفاظت و صیانت از آثار، تلاش کردند.
کتابخانه و موزه ملک، مجموعهای پویا و پیشرو
همچنین، مریم جلالی، معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این مراسم بیان کرد: بهترین وظیفه الهی خلقت و آفرینش به زنان محول شده است. این امر، مسئولیت الهی خطیری است، چراکه مادران فرزندان را به دنیا آورده و پرورش میدهند.
وی افزود: در زبان هنگامی که از اصالت چیزی سخن به میان میآید، به اصیلترینها، صفت مادر داده میشود، بهطورمثال، مادر زمین. در واقع، مادران، نگهبانان انگیزه و امید هستند. نیاز و سرمایه زندگی همه هستند.
در ادامه، معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، ضمن تقدیر از اقدام صورت گرفته برای تجلیل از بانوان اثرگذار در این مراسم، کتابخانه و موزه ملی ملک را مجموعهای پویا دانست.
جبرئیل نوکنده، رئیس موزه ملی ایران نیز ضمن تقدیر از اقدام ارزشمند کتابخانه و موزه ملی ملک برای تجلیل از بزرگان اهل فرهنگ و هنر، اظهار کرد: این مجموعه فرهنگی، با اقدامات بهروز خود، یکی از پیشروترین کتابخانهها و موزههای غرب آسیا است.
گفتنی است، اجرای موسیقی مقامی با آوازی در وصف مقام مادران توسط محسن کریمی و گشایش دومین نمایشگاه گزیده آثار اهدایی زندهیاد استاد حسین زمرشیدی با عنوان «گوهر گره ۲»، از دیگر برنامههای ویژه این جشن میلاد حضرت فاطمه (س) در کتابخانه و موزه ملی ملک بود.
انتهای پیام/ 121
منبع