پانامایی‌ها در واکنش به تهدیدهای ترامپ، پرچم آمریکا را به آتش کشیدند

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، در پی تهدید دونالد ترامپ، اتحادیه‌های کارگری پاناما از جمله اتحادیه ملی کارگران ساختمانی و صنایع مشابه (Suntracs)، با حضور مقابل پارلمان این کشور، پرچم آمریکا و تصویر ترامپ را آتش زدند و تابلوی بزرگی را روی حصار نزدیک پارلمان قرار دادند که روی آن نوشته شده بود: دونالد ترامپ؛ دشمن پاناما؛ حیوان یانکی، کانال را رها کن!

سائول مِندِس (Saúl Mendéz) رئیس این قدرتمندترین اتحادیه پاناما گفت: ما تهدیدهای دونالد ترامپ را رد می‌کنیم. این قلمرو متعلق به پانامایی‌ها است و ما در اینجا اراده و حاکمیت، کانال و قلمرو خود را اعمال می‌کنیم. هیچ الیگارشی یا غیرالیگارشی که خائن به کشور باشد نمی‌تواند قلمرو ما را واگذار کند.

وی افزود: هیچ مهاجم گرینگو با توهم قدرت مانند ترامپ نمی‌تواند پاناما، تمامیت ارضی، حاکمیت و خودمختاری آن را تهدید کند.

شنبه گذشته، ترامپ پاناما را به اعمال تعرفه های «گزاف» تهدید کرد و گفت اگر این کشور آمریکای مرکزی تعرفه‌های خود را بر کشتی‌های آمریکایی بازنگری نکند، کنترل کانال پاناما را دوباره به دست خواهد گرفت.

خوسه رائول مولینو (José Raúl Mulino) رئیس‌جمهوری پاناما در واکنش به ادعاهای ترامپ اعلام کرد هر متر مربع از کانال پاناما و مساحت مجاور آن متعلق به این کشور است و همچنان خواهد بود.

در واکنش به این اظهارات ترامپ، کشورهایی مانند مکزیک، کلمبیا، ونزوئلا و نیکاراگوئه همبستگی خود را با پاناما ابراز کردند.

کانال پاناما توسط ایالات متحده ساخته و در سال ۱۹۱۴ افتتاح شد و تا زمان انتقال آن به دولت پاناما در ۳۱ دسامبر ۱۹۹۹ اداره آن را بر عهده داشت.

کانال پاناما بر اساس توافقنامه ۱۹۷۷ که توسط جیمی کارتر رئیس‌جمهوری دموکرات سابق آمریکا امضا شد و شامل بی طرفی کانال و دسترسی آن به تجارت جهانی بود، به این کشور آمریکای مرکزی سپرده شد. پاناما در سال ۱۹۹۹ کنترل کامل این گذرگاه تجاری را به دست گرفت.

ترامپ همچنین از کارتر انتقاد کرد که «(به طور) احمقانه آن (کانال) را در ازای یک دلار در دوره ریاست جمهوری خود اعطا کرد» و بار دیگر مدعی شد که چین در اداره آبراهی که ایالات متحده استفاده کننده اصلی آن است، دخالت می‌کند.

ادعا و تهدیدهای ترامپ پس از سی‌وپنجمین سالگرد تهاجم آمریکا (۲۰ دسامبر) به پاناما مطرح شد؛ حمله آمریکا به پاناما برای دستگیری مانوئل آنتونیو نوریِگا (Manuel Antonio Noriega) به اتهام قاچاق مواد مخدر، بین ۵۰۰ تا چهار هزار کشته بر جای گذاشت.

همچنین تنها چند روز تا بیست‌وپنجمین سالگرد انتقال این آبراهه باقی مانده است.

این اولین بار نیست که ترامپ به این کانال اشاره می‌کند: وی در سال ۲۰۲۳ برای اولین بار گفت که ایالات متحده این مسیر را به «یک دلار» فروخت؛ در سال ۲۰۱۱ اعلام کرد آمریکا «احمقانه» کانال را «در ازای هیچ» به پاناما داده است.

کانال پاناما یک بخش اساسی از اقتصاد این کشور است. پاناما در سال مالی ۲۰۲۴ حدود چهار میلیارد و ۹۸۶ میلیون دلار درآمد از این کانال کسب کرد که ۱ درصد بیشتر از سال قبل بوده و این به معنای کمک دو میلیارد و ۴۷۰ میلیون دلار به خزانه‌داری است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

روزنامه‌های ورزشی یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳

روزنامه‌های ورزشی از تیم سپاهان و عملکرد چشم‌گیر لیموچی نوشتند. منبع

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ