به گزارش ایرنا، سید محمد عمرانی روز سهشنبه با تشریح این خبر افزود: سالانه طرحهای متعدد پژوهشی از سوی استادان و محققان این دانشگاه در قالب نشستهای ترجمان دانش میشود که یکی از این طرحها که در قالب پایاننامه مقطع دستیاری رشته جراحی انجام و در سالجاری به نتیجه رسیده است مقایسه سرعت بهبود زخم در بیماران دارای سوختگی درجه ۲ عمقی با استفاده از ژل پلاکتی است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد و مجری طرح بهبود زخم ناشی از سوختگی نیز در تشریح طرح تحقیقاتی خود گفت: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که استفاده از ژل پلاکتی باعث کاهش زمان بهبود زخم و کاهش میزان زخم در بازههای مختلف در بیماران دارای سوختگی درجه ۲ عمقی شده است.
سید لطفالله افضلی بروجنی افزود: این مطالعه روی مراجعهکنندگان بیمارستان آیتالله کاشانی شهرکرد که در تابستان سال ۱۴۰۱ بستری شده بودند انجام شده است و استفاده از ژل پلاکتی برای بیماران در مقایسه با دیگر بیمارانی که برای آنها از این ژل استفاده نشده سبب شد تا مدت زمان بستری آنها کاهش یابد و از سوی دیگر پس از ترخیص با مشکلات و عوارض کمتری روبرو شوند.
وی تصریح کرد: بهبود زخم فرایندی است که به صورت طبیعی پس از آسیب بافتی شروع میشود و در سوختگی درجه ۲ بافت اپیتلیال و درم تحت آسیب قرار گرفته و ناحیه دچار سوختگی مستعد عفونت و ایجاد اسکار ناشی از تکثیر سلولهای فیبروبلاست طی فرایند ترمیم قرار میگیرد و سرعت بهبود آن از اهمیت زیادی برخوردار است.
به گزارش ایرنا، از شنبه یکم تا روز جمعه هفتم دی ماه، هفته ملی پیشگیری از سوختگی نامگذاری شده است.
در چهارمحال و بختیاری از ابتدای سالجاری تاکنون ۵۱ نفر دچار سوختگی شدهاند که از این تعداد یک مورد فوت کرده است. آمار سوختگی امسال در استان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با کاهش هفت درصدی همراه بوده است.
منبع