نماینده مجلس: طرح‌های آبخیزداری کشور ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار دارد

به گزارش خبرنگار ایرنا، عباس گلرو روز سه‌شنبه در نشست شورای هماهنگی مدیران اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان افزود: طبق برنامه هفتم توسعه، سالانه عملیات آبخیزداری و آبخوانداری باید در سطح چهار میلیون هکتار اجرا شود که برای اجرا به ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار میلیارد ریال نیاز است.

وی ادامه داد: ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار ملی امسال برای اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری مصوب شد که با این میزان اعتبار می‌توان در سطح حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار هکتار پیشرفت فیزیکی داشت.

وی اضافه کرد: علاوه بر ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار تملک دارایی سرمایه‌ای، در سطح استانی اعتباراتی برای آبخیزداری و آبخوانداری اختصاص می‌یابد و بخش دیگری از اعتبار نیز از طریق مشارکت مردمی، مسوولیت‌های اجتماعی صنایع و معادن و خیران تامین می‌شود. باید تلاش کرد در استان این اعتبارات از محل استانی و مشارکت مردم تحقق یابد.

وی به اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت به عنوان یک طرح اجتماعی و عام المنفعه اشاره و تاکید کرد: این طرح بسیار پراهمیت است زیرا رهبر معظم انقلاب، رییس جمهور و وزیر جهاد کشاورزی نسبت به اجرای این طرح که به سرسبزی و فضای سبز کشور کمک می کند، تاکید دارند.

نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: دغدغه مردم و تشکل های مردم نهاد امروزه نسبت به حفظ منابع طبیعی افزایش پیدا کرد و برای اینکه احساس مسئولیت نسبت به عرصه های منابع طبیعی بیشتر شود، باید منافع مردم را با منافع منابع طبیعی گره زد تا انگیزه های حفظ منابع طبیعی در بین آحاد جامعه افزایش پیدا کند.

سمنان استانی درگیر با آسیب کانون‌های ریزگرد

به گفته وی، سمنان یکی از استان‌های کشور با بیشترین کانون‌های گردو غبار و سامانه‌های عرفی است و اجرای طرح‌های نهال‌کاری و احیای بیابان در این استان ضرورت دارد.

وی افزود: در برنامه هفتم توسعه تکالیف مختلفی مانند کاهش ۲۰ درصدی کانون های بحرانی بیابان‌زایی، انجام ۲۰ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری، سه میلیون هکتار بیابان‌زدایی و احیای ۲۰ میلیون هکتار از مراتع کم‌بازده برای منابع طبیعی در نظر گرفته شده است که این رویکردباید با برش استانی و شهرستانی تکالیف در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری اجرایی شود.

گلرو با اشاره به ضرورت بهبود وضعیت مراتع با مشارکت مرتعداران با هدف تامین بیش از ۴۲ درصد گوشت قرمز تولیدی از این منبع، ادامه داد: حفاظت و صیانت از منابع آب، خاک، بهبود پوشش گیاهی و مرتعی، تأمین امنیت غذایی و امنیت زیستی با حضور و مشارکت مردم می تواند میسر شود. برای حفظ توازن زیستی عرصه‌های منابع طبیعی، پایداری و سلامت آبخیزهای کشور، ارتقای سهم استحصال و بهره‌برداری از بارش‌ها در پهنه سرزمینی کشور و امنیت آبی و غذایی باید از ظرفیت های مردمی و توسعه مشارکت مردم برای حفظ مراتع در استان سمنان استفاده کرد.

نماینده سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شناسایی دیم‌زارهای کم‌بازده کشور یکی از سیاست‌های سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری است، گفت: بر همین اساس توسعه کشت گیاهان دارویی در این دیم‌زارها مورد توجه قرار گرفته است.

بهره‌برداری از ظرفیت گیاهان دارویی

وی اضافه کرد: برای استفاده بهینه از ظرفیت دیم‌زارهای کشور هماهنگی‌های لازم با اعضای شورای راهبردی گیاهان دارویی صورت گرفت تا گونه‌های گیاهان دارویی در معرض خطر، تهدید و انقراض را در دیم‌زارهای کم‌بازده در استان سمنان توسعه یابد.

نماینده مجلس: طرح‌های آبخیزداری کشور ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار دارد

وی گفت: کشت گیاهان دارویی در اراضی دیم کم‌بازده به خاطر عملکرد پایین دیم‌زارها می‌تواند برای مردم درآمدزایی خوبی به همراه داشته و همچنین باعث ساماندهی دام در عرصه‌های منابع طبیعی و مراتع شود. تحقق این موضوع افزون بر آنکه موجب تغییر بهبود معیشت بهره‌برداران می‌شود، به تقویت و افزایش پوشش گیاهی در استان سمنان منجر خواهد شد.

تولید بیش از پنج میلیون نهال در سمنان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان نیز با اشاره به طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، گفت: این طرح در بازه زمانی چهار ساله از سال ۱۴۰۲ تا پایان سال ۱۴۰۵ در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با مشارکت تمامی دستگاه ها و آحاد مردم برنامه‌ریزی شد.

جعفر مرادی حقیقی افزود: بر اساس این طرح کاشت سالانه ۲۵۰ میلیون اصله نهال پیش بینی شده است تا بعد از چهار سال میزان کاشت درخت به یک میلیارد برسد. با کاشت هرساله سه نهال توسط هر ایرانی این هدف به راحتی قابل دسترس است.

نماینده مجلس: طرح‌های آبخیزداری کشور ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار دارد

وی میزان تعهد تولید نهال در استان سمنان به تعداد ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار اصله در سال و ۱۰ میلیون اصله در چهار سال اشاره و اضافه کرد: در سال گذشته و امسال بیش از پنج میلیون اصله نهال در استان تولید شد که یک میلیون و ۷۰۰ هزار اصله قابل توزیع در سال گذشته بود.

وی به فعالیت ۲ نهالستان جنگلی شهید عموزاده در شهرستان سمنان و چغولگیر در شهرستان شاهرود برای تولید بیش از پنج میلیون اصله نهال اشاره کرد و گفت: گونه های تولید شده در نهالستان های جنگلی استان شامل کاج تهران، کاج مشهد، سرو شیراز، سرو خمره ای، سرو نقره ای، زبان گنجشک، زیتون تلخ، ارغوان، تبریزی، سنجد، و توت است که ۶۰۰ هزار اصله از نهال های تولیدی، گلدانی و بقیه ریشه ای است. در نهالستان حسن آباد شهرستان دامغان هم بیش از ۵۰۰ هزار اصله نهال از گونه های بیابانی تولید شد.

به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان ، انتخاب گونه های مقاوم و سازگار با اقلیم محل کاشت نهال، حفر گوده های عمیق و استفاده از مواد آلی به منظور حفظ رطوبت و اصلاح بافت خاک، استفاده از سامانه های هلالی جمع آوری آب و رعایت الگوهای کاشت مناسب از راهکارهای کمک به استقرار نهال های کاشته شده در مناطق خشک و نیمه خشک است.

وی بیان کرد که کلیه مناطق کاشت درخت در سال گذشته مشخص و شناسنامه های مربوط تهیه و عملیات توزیع نهال های گلدانی و کاشت آنها شد بطوریکه تاکنون بیش از ۲۶۷ هزار نهال کاشته و در یکهزار و ۸۰۰ هکتار از عرصه های بیابانی منابع طبیعی استان سمنان نیز بذرکاری انجام شد.

مرادی حقیق افزود: طرح توسعه زراعت چوب نیز در سطح ۱۸۰ هکتار برنامه ریزی و عملیات کاشت در سطح ۱۰۰ هکتار آغاز شده است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

ارائه بسته ۶ میلیارد دلاری برای تامین انرژی مورد نیاز صنایع کوچک

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «علی محمودیان» امروز (چهارشنبه) در نشست خبری همایش ملی شکوفایی …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ