علی اصغر سلیمان روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: هماکنون یکهزار و ۳۵۶ بنگاه معاملات املاک در استان فعال است که از این تعداد بیش از ۶۰۰ بنگاه معاملات املاک به این سامانه متصل شدند.
به گفته وی، سامانه کاتب به منظور دسترسی شبانهروزی به خدمات سازمان ثبت اسناد و املاک فعال شده است و تمام معاملات، قراردادها و اسناد سبز رنگی که صادر میشود از جمله خرید و فروش، تنظیم مبایهنامه، رهن بیش از ۲ سال، وقفنامه و وصیتنامه در این سامانه تنظیم میشود.
وی اظهار داشت: ثبت نشدن معاملات به صورت رسمی و در قالب قولنامه قابل ارائه در مراجع قضایی نیست.
سلیمان از اجرای طرح گشت مشترک اداره کل ثبت اسناد و املاک استان با همکاری و هماهنگی روسای دادگستری و دادستانها خبر داد و گفت: در این بازدیدها به بنگاههای معاملات املاکی که به این سامانه متصل نشدند فرصت یک ماهه داده شد.
به گفته وی، با اجرایی شدن این قانون آمار ورودی پروندهها به مراجع قضایی به طور قابل توجهی کاهش خواهد یافت.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: هماکنون تمام دفاتر اسناد رسمی استان نیز به سامانه ثبت آنی متصل هستند و میتوانند استعلامهای لازم را به صورت الکترونیکی از ادارات ثبت اسناد و املاک و سازمان امور مالیاتی دریافت کنند.
به گزارش ایرنا، طبق قانون الزام به ثبت رسمی معاملات غیر منقول در کشور، خرید و فروش تمامی اسناد ملکی که دارای سند سبز رنگ و یا حتی زردرنگ هستند، باید در سامانه کاتب ثبت شود و پس از آن، خریدار و فروشنده برای ثبت رسمی به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنند.
به گزارش ایرنا، طبق ماده ۱۱ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول از تاریخ سوم تیرماه امسال دلالان معاملات املاک اعم از مشاورین املاک و بنگاه های معاملات ملکی که مبادرت به تنظیم قرارداد عادی می کنند، متخلف شناخته شده و در مرتبه اول علاوه بر استرداد حق دلالی دریافتی و جریمه ای معادل سه برابر آن به تعلیق پروانه کسب به مدت شش ماه و در مرتبه دوم به استرداد حق دلالی و جریمه ای معادل شش برابر آن و تعلیق پروانه کسب به مدت یک سال و در مرتبه سوم علاوه بر مجازات اخیر به ابطال پروانه محکوم میشوند.
چهارمحال و بختیاری دارای ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت است.
منبع