کاهش ریسک سیاسی و بهبود نرخ ارز عامل رشد بورس در ۶۰ روز گذشته

به گزارش ایرنا از بازار سرمایه ایران ، حمید یاری روز چهارشنبه آینده بازار سرمایه را روشن دانست و افزود: ارتقای دانش و سواد مالی در میان افراد جامعه در سال‌های اخیر باعث شده که افراد در بازار بر خلاف گذشته به‌ صورت بی‌محابا و فقط با توصیه و سیگنال به خرید سهام اقدام نکنند.

وی با بیان‌ این‌که رشد سواد مالی در میان آحاد سرمایه‌گذاران، به پایداری و توسعه بازار کمک شایانی خواهد کرد، اضافه کرد: این امر باعث می‌شود تصمیمات سرمایه‌گذاران بر اساس اطلاعات دقیق‌تر و تحلیل‌های عمیق‌تر اتخاذ شود و از نوسانات بی‌دلیل بازار کاسته شود.

یاری، کاهش ریسک‌های بازار سرمایه را اتفاق مثبتی ارزیابی کرد و افزود: با بهبود شفافیت و پیش‌بینی‌پذیری در تصمیم‌گیری‌های کلان، ریسک‌های بازار کاهش یافته و اعتماد سرمایه‌گذاران به بورس افزایش یافته است.

اهمیت پیش‌بینی پذیری رویدادهای آینده

معاون نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، با تاکید بر اهمیت پیش‌بینی پذیری رویدادهای آینده برای تحلیل‌گران و فعالان بازار تصریح کرد: تحلیل‌گران و فعالان بازار نیاز دارند که در فضایی شفاف و با کم‌ترین نااطمینانی فعالیت کنند تا بتوانند با تحلیل و پیش‌بینی اتفاقات آینده به معامله در بازار اقدام کنند. در این زمینه سازمان بورس به عنوان نهاد ناظر موظف است بستر این پیش‌بینی‌پذیری را در بازار فراهم کند.

فعالان بازار و دیده‌بان های اقتصادی

یاری، تحلیل‌گران و فعالان بازار سرمایه را همانند دیده‌بان‌های اقتصادی دانست و افزود: فعالان بازار سرمایه بنا به ماهیت شغلی خود می‌بایست تمام اخبار، اطلاعات و داده‌های رسمی و غیر رسمی را رصد و تاثیر آن بر صورت‌های مالی آینده را تحلیل و بر اساس آن تصمیم به ورود و خروج از صنایع خاص و خرید و فروش سهام خاص کنند.

وی اظهارداشت: بنابراین ما در این بازار با افرادی سر و کار داریم که به نوعی دیده‌بان‌های اقتصادی در خط مقدم اقتصاد هستند و مشکلات آینده را زودتر از بقیه از صورت‌های مالی و داده‌های اقتصادی متوجه می‌شوند اما متاسفانه از پتانسیل این گروه، در تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری، بهره مناسب برده نمی‌شود به‌طور مثال، سال‌هاست که فعالان بازار سرمایه مشکل ناترازی انرژی را در اقتصاد ایران پیش‌بینی می‌کردند و نسبت به آن انذار می‌دادند، اگر به این هشدارها توجه ویژه انجام می‌گرفت ناترازی‌های جاری در کشور، لااقل به این شدت به‌وجود نمی‌آمد.

حضور مستمر و فعال سازمان بورس در مراکز تصمیم‌گیری

معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در دوره فعلی مدیریت بازار سرمایه، سعی بر آن است تا با حضور مستمر و فعال در مراکز تصمیم‌گیری، قبل از تصویب آیین‌نامه‌ها و قوانینی که بر بازار سرمایه تاثیر قابل توجه دارند، نظر کارشناسی سازمان بورس و فعالان بازار به سمع قانون‌گذاران رسانده شود تا از تصویب موارد زیان‌بار تا حد ممکن کاسته شود.

وی، دستکاری مداوم بازار را سمی مهلک اعلام کرد و با تاکید بر این‌که سازمان بورس هیچ وقت قصد مداخله مخرب در بازار را ندارد، تاکید کرد: تصویب قوانین جدید و بخش‌نامه‌های بی‌شمار شرایط ناگواری را برای بازار سهام رقم می‌زند و باعث می‌شود بازار از شرایط طبیعی خود خارج شود از این رو، تصویب قوانین متعدد به حداقل خواهد رسید.

تبعات تغییر مداوم سیاست‌ها و قوانین

وی با اشاره به این‌که تغییر مداوم سیاست‌ها و قوانین، باعث ایجاد بی‌ثباتی در بازار و کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران می‌شود، گفت: اعمال قوانین یک شبه، تاثیرات نامطلوبی بر بازار سرمایه دارد، برای ایجاد یک بازار پویا و پایدار، به سیاست‌های پایدار و قابل پیش‌بینی نیاز است.

یاری با بیان اینکه آینده بازار سرمایه ایران روشن است افزود: اما با توجه به وجود ابزارهای متنوع، با سطح ریسک‌های مختلف، سهامداران می‌بایست در خرید و فروش‌های خود با در نظر گرفتن سطح ریسک قابل تحمل خود، به معامله اقدام کنند.

وی ادامه داد: سهامداران غیرحرفه‌ای و کسانی که فرصت کافی برای تجزیه و تحلیل بازار ندارند هم، بهتر است به سرمایه‌گذاری غیر مستقیم از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری اقدام کنند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

معاون وزیر صنعت: تولید فولاد کشور باید به ۵۵ میلیون تن افزایش یابد

به گزارش خبرنگار ایرنا وجیه الله جعفری روز چهارشنبه در حاشیه همایش معاونان معادن و …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ