به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه مراغه، مدیر جهاد کشاورزی این روز چهارشنبه به جزئیات این قرارداد اشاره کرد و گفت: مدت اجرای این طرح از امروز مصادف با پنجم دیماه به مدت هفت ماه است.
به گفته «هادی خرسندی» باغدارانی که در این مدت متقاضی نهال کمآببر باشند، نهال مورد نیاز در اختیارشان قرار میگیرد و کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان هم بر ورند اصلاح باغات نظارت میکنند.
وی با تاکید بر اینکه منطقه مراغه خشک و کمآب است، اضافه کرد: بخش کشاورزی این منطقه باید در مصرف آب نهایت دقت را داشته باشد و آن را با وسواس استفاده کند.
مدیر جهاد کشاورزی مراغه نسبت به استفاده از ارقام کمآببر در باغات این شهرستان تاکید کرد و افزود: افزایش بهرهوری آب در این منطقه ضامن افزایش تولید محصولات کشاورزی است.
به گفته «خرسندی» استفاده از نهالهای کمآببر و پربازده میتواند تأثیر مثبت زیادی در بهرهوری باغات داشته باشد و ضمن کاهش مصرف آب و افزایش تولید، مقاومتپذیری در برابر خشکی را افزایش دهد.
وی ادامه داد: بسیاری از نهالهای کمآببر، به ویژه آنهایی که به شرایط آب و هوایی سخت عادت دارند، ممکن است در برابر خشکی و تنشهای محیطی مقاومتر باشند و این موضوع باعث میشود که باغداران در صورت بروز کمبود آب، با خسارت کمتری مواجه شوند.
وی افزود: همچنین با کاهش مصرف آب و افزایش محصول، هزینههای تولید نیز کاهش مییابد و این امر به افزایش سودآوری باغداران کمک میکند.
به گفته مدیر جهاد کشاورزی مراغه، با استفاده از نهالهای کمآببر و پربازده، میتوان باغات را به شیوهای پایدار مدیریت کرد که به حفظ منابع طبیعی نیز کمک میکند.
وی همچنین با بیان اینکه نهالهای پربازده ممکن است تنوع بیشتری از محصولات را فراهم کنند، اظهار کرد: این امر نیز میتواند پاسخگوی نیاز بازار باشد.
عقد قرارداد توسعه جاده بین مزارع و باغات
مدیر جهاد کشاورزی مراغه به امضای قرارداد توسعه جاده بین مزارع و باغات این شهرستان در نمایشگاه فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی هم اشاره کرد و گفت: احداث جاده بین مزارع و باغات موجب تسهیل و تسریع در انتقال محصولات کشاورزی و در نهایت افزایش بهرهوری میشود.
«خرسندی» افزود: بر اساس این قرارداد، شنریزی بخشی از جادههای بین مزارع و باغات این شهرستان طی یک ماه آینده در دستور کار قرار میگیرد.
وی با تاکید بر اینکه توسعه جادههای بین مزارع و باغات به تسهیل نقل و انتقال محصولات کشاورزی منجر میشود، اضافه کرد: کشاورزان نیز میتوانند به راحتی محصولات خود را به بازار عرضه کنند.
«خرسندی» افزود: با وجود جادههای مناسب، هزینههای حمل و نقل محصولات کاهش مییابد و کشاورزان میتوانند بیشتر بر روی سودآوری خود تمرکز کنند.
به گفته وی جادههای مناسب همچنین باعث میشود محصولات به سرعت و با کیفیت به بازار برسد و در نتیجه از فساد و آسیب دیدن آنها جلوگیری شود.
مدیر جهاد کشاورزی مراغه دسترسی به خدمات و امکانات را از دیگر امتیازهای توسعه جادههای بین مزارع و باغات دانست و ادامه داد: تسهیل دسترسی به خدمات مختلف مانند کود، سموم و خدمات فنی و کشاورزی برای کشاورزان بسیار مهم است.
«خرسندی» تصریح کرد: ایجاد جادههای جدید میتواند به توسعه اقتصادی مناطق روستایی کمک کند و به جذب سرمایهگذاریهای جدید منجر شود.
وی همچنین بهبود زیرساختها را عامل ایجاد شغلهای جدید در زمینههای مختلف نظیر ساخت و نگهداری جادهها، حمل و نقل و خدمات مربوط به کشاورزی دانست.
وی این را هم بیان کرد: با ایجاد زیرساختهای بهتر، کشاورزان میتوانند به راحتی با یکدیگر همکاری کرده و در مشارکتهای اجتماعی و اقتصادی فعالتر شرکت کنند.
به گزارش ایرنا دوازدهمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی در هشت حوزه فناوری و به میزبانی مراکز دانشگاهی آذربایجان شرقی برگزار میشود و بخش تخصصی فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی آن به دانشگاه مراغه سپرده شده است.
ماموریتی که گفته میشود در سالهای آینده هم ادامه مییابد و در نتیجه آن، دبیرخانه دایمی فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی رینوتکس در مراغه مستقر میشود.
این نمایشگاه تخصصی از سوم تا ششم دیماه در محل دانشگاه مراغه دایر بوده و از ساعت ۱۰ تا ۱۸ برای بازدید عموم مردم و دانشگاهیان مهیاست.
منبع