به گزارش ایکنا از قم، به نقل از روابط عمومی مسجد جمکران، ابراهیم دانشیفر، مدیر مرکز فناوری اطلاعات آستان قدس رضوی، در نشست تخصصی «الزامات و کاربستهای هوش مصنوعی در مسجد» که در مسجد جمکران برگزار شد، ابراز کرد: در زمینه کاربست هوش مصنوعی در حوزههای اسلامی تاکنون پژوهشهای علمی و روشمندی انجام نشده است.
وی با اشاره به ضرورت بهرهگیری از ظرفیتهای حوزه علمیه در پژوهشهای مرتبط با هوش مصنوعی، گفت: مساجد بهعنوان مراکز تربیتی و معنوی، نیازمند تقویت و بهرهبرداری از فناوریهای نوین هستند تا بتوانند نقش خود را در جامعه اسلامی بهخوبی ایفا کنند.
دانشیفر با استناد به بیانات مقام معظم رهبری اظهار کرد: رهبری تأکید دارند که مسجد باید آرامشبخش، زیبا و دارای محتوایی خردمندانه باشد. حوزههای علمیه نیز وظیفهای خطیر در این زمینه بر عهده دارند.
وی سه بُعد اصلی که باید در مساجد تقویت شوند را بعد معنوی و روحانی، بعد اجتماعی و بعد فیزیکی و مکانی برشمرد و افزود: یکی از مهمترین تغییرات در مساجد، بهبود تجربه معنوی افراد است، هوش مصنوعی میتواند نقش کلیدی در ارائه خدمات عبادی شخصیسازی شده و متناسب با نیازهای افراد ایفا کند.
مدیر مرکز فناوری اطلاعات آستان قدس رضوی همچنین بر اهمیت تعامل مساجد با محیط پیرامون تأکید کرد و گفت: بعد اجتماعی مساجد باید تقویت شود تا به کانون محلات و بخشی از سبک زندگی روزمره مردم تبدیل شوند.
وی در پایان ابراز کرد: مساجد باید به محل تربیت جوانان تبدیل شوند. این مهم در بسیاری از مساجد تحقق نیافته است، اما هوش مصنوعی میتواند در طراحی برنامهها و ایدههایی برای جذب جوانان کمک شایانی ارائه کند.
انتهای پیام
منبع