رسالت جایزه «پلک» روایتگری است

زینب تاج‌الدین دبیر اجرایی جایزه ملی ناداستان پلکزینب تاج‌الدین، دبیر اجرایی نخستین جایزه ملی ناداستان «پلک» در گفت‌وگو با ایکنا از اصفهان با بیان اینکه سیاست‌گذاران و تصمیم‌گیرندگان این جشنواره، کلیدواژه پوشش اجتماعی را موضوع این رویداد انتخاب کرده‌اند، اظهار کرد: همان‌گونه که پلک وظیفه محافظت از عضو حساسی چون چشم را به عهده دارد، پوشش اجتماعی نیز وظیفه محافظت از سلامت و امنیت جامعه را عهده‌دار است و وجه‌ تسمیه جایزه نیز به این موضوع برمی‌گردد.

وی با بیان اینکه مخاطبان جایزه «پلک» هر دو گروه بانوان و آقایان را شامل می‌شود، گفت: این جشنواره رسالت ملی دارد و به همت دفتر آفرینش‌های ادبی حوزه هنری تهران کلید خورده است؛ ولی به میزبانی هسته ادبی روایتخانه و جمعیت داستان‌نویسان انقلاب اصفهان برگزار می‌شود. 

دبیر اجرایی نخستین جایزه ملی ناداستان «پلک» با تأکید بر اینکه این جشنواره در مقام روایت ایستاده است و نه قضاوت، بیان کرد: بخشی از برنامه‌های مربوط به جایزه همچون رونمایی پوستر در تهران انجام شد و اجرای تعدادی دیگر از برنامه‌ها همچون برپایی کارگاه‌ها به‌صورت استانی در دستور کار قرار دارد.

وی با بیان اینکه جایزه «پلک» در دو بخش تجربه‌نگاری و حرفه‌ای برگزار می‌شود، ادامه داد: محمدعلی جعفری، گلستان جعفریان و سعید معتمدی داوری آثار ارسالی را برعهده دارند و معصومه امیرزاده نیز دبیر علمی جشنواره است. 

تاج‌الدین افزود: این رویداد در ۱۶ محور برگزار می‌شود و مخاطبان در هر یک از این محورها می‌توانند خلق اثر کنند. «پلک» در قالب ناداستان است؛ یعنی آنچه در واقعیت دیده و احساس می‌شود، به نگارش درمی‌آید. نویسندگان با قلمی که دارند، اثری تألیف می‌کنند که ناداستان نام دارد و مردم هم با زبان عامیانه اثری خلق می‌کنند که در بخش تجربه‌نگاری قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: برای داوری بخش مردمی جایزه ملی ناداستان «پلک»، یک‌سری معیارها می‌تواند راهنمایی شفاف برای ارزیابی آثار باشد. این معیارها ترکیبی از اصول کلی ناداستان‌نویسی و ویژگی‌های مرتبط با تجربه‌نگاری اجتماعی و البته از سوی هیئت داوران قابل تغییر و بهبود است.

دبیر جایزه ملی ناداستان «پلک» تصریح کرد: اصالت و صداقت، ارتباط با موضوع جایزه یعنی پوشش اجتماعی، تأثیرگذاری و قدرت ارتباط با مخاطب، روایت‌پردازی و انسجام، زبان و سبک نوشتار، عمق و تأمل‌برانگیزی، خلاقیت در زاویه دید و پرداخت موضوع، شفافیت و وضوح در انتقال پیام، ارزش فرهنگی و اجتماعی و احترام به حساسیت‌های اجتماعی، از جمله معیارهای ما برای ارزیابی آثار محسوب می‌شود.

وی در پایان با بیان اینکه مهلت ارسال آثار تا ۳٠ دی‌ماه است، گفت: متقاضیان برای ثبت‌نام و ارسال اثر باید به سایت artfest.ir مراجعه کنند؛ همچنین آثار ارسالی باید با اندازه قلم ۱۴، فونت Bnazanin و در قالب فایل word بدون ذکر مشخصات صاحب اثر در سامانه بارگذاری شود.

زهراسادات محمدی

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

۴۷۵ فقره وام ازدواج در یزد پرداخت شده است

به گزارش ایکنا از یزد، امیر حسینی، مدیر شعب بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در یزد، …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ