فرمان تاریخی تشکیل بسیج؛ راهبرد پیروزی آفرین امام خمینی (ره)

به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع‌پرس، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن صفرزاده تهرانی از مبارزان انقلاب اسلامی و رزمندگان عرصه دفاع مقدس است که در طول سال‌ها فعالیت خدماتی به نظام اسلام انجام داده است.

فرمان تاریخی تشکیل بسیج؛ راهبرد پیروزی آفرین امام خمینی (ره)

تهیه، تکثیر و پخش اعلامیه، نوار و رساله حضرت امام خمینی (ره)، راه‌اندازی گروه مبارزاتی علیه رژیم پهلوی و فرار مستشاران آمریکایی از اصفهان نقش به سزایی داشته است. همچنین برگزاری مراسم سومین روز شهادت مصطفی خمینی در مدرسه صدر بازار اصفهان، مراسم چهلم شهدای ۱۹ دی قم، سخنرانی در راهپیمایی‌های مبارزاتی دانش آموزی و دانشجویی در دوران انقلاب از جمله فعالیت‎های وی است.

صفرزاده به دنبال فرمان تاریخی حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر تشکیل بسیج، با همکاری حجج اسلام سید علی‌اکبر ایوبی و علی ضامن عطایی، تمام توان خود را برای تشکیل بسیج و آموزش بسیجیان در منطقه خورسکان اصفهان به کار گرفت.

حضور رزمی تبلیغی در جبهه، راه‌اندازی دفتر تبلیغات اسلامی در ستاد عملیات جنوب، تشکیل ستاد هماهنگی تبلیغات بین کلیه ارگان‌های مستقر در خرمشهر و آبادان، راه‌اندازی شعبه عقیدتی سیاسی هنگ آبادان؛ راه‌اندازی شعبه عقیدتی سیاسی هنگ سوسنگرد؛ راه‌اندازی دایره عقیدتی سیاسی ناحیه خوزستان؛ شرکت در عملیات‌های فرماندهی کل قوا، شکستن حصر آبادان، رمضان، فتح المبین، بیت‌المقدس، کربلای ۴ والفجر ۸. از جمله فعالیت‌های وی در دوران دفاع مقدس است.

متنی که قسمت هشتم آن را در ادامه می‌خوانید مروری است بر تاریخ شفاهی حجت‌الاسلام والمسلمین حسن صفرزاده تهرانی از انقلاب اسلامی و دفاع مقدس.

فرمان تاریخی تشکیل بسیج 

به دنبال پیروزی انقلاب اسلامی و قطع دست غارتگران از منافع بی پایان ایران اسلامی، دشمنی‌ها شروع شد و حضرت امام خمینی با درایت و تیزبینی در یک ابتکار بی‌نظیر، فرمان تشکیل بسیج مستضعفین را در پنجم آذر ۱۳۵۸ صادر کردند و همگان را به تشکیل ارتش بیست میلیونی فرا خواندند و فرموند: اگر بر کشورى نواى دلنشین تفکر بسیجى طنین انداز شد، چشم طمع دشمنان و جهانخواران از آن دور خواهد شد. 

آنگاه که رهبر کبیر انقلاب فرمان تشکیل نهاد مقدس بسیج را صادر کرد، کمتر کسى مى‌توانست درک صحیحی از عظمت و ارزش آن داشته باشد. چه کسی باور داشت که بسیج بتواند در برابر تجزیه طلبان ضد انقلاب بایستد و یک پارچگی ایران اسلامی را با تمام گویش‌هایش حفظ کند؟ در برابر تجاور وحشیانه دنیا به دست صدام ملعون، هشت سال به دفاع مقدس بپردازد و پیروزی را برای ملت رقم بزند؟ 

همه جوانان و دلدادگان به انقلاب هر اندازه که در توان داشتند در طبق اخلاص گذاشتند تا اینکه فرمان بسیج صادر شد. با فرمان تشکیل بسیج، همه باید برای سامان دهی و آموزش دست به کار می‌شدند. از این رو تمام توان برای تشکیل و آموزش بسیج به کار گرفته شد. ابتدا آموزش بسیج به عهده ارتش قرار گرفت، اما پس از مراجعه به دفتر بسیج مستقر در مرکز آموزش ۵۵ توپخانه و تحویل اسلحه و دعوت مربی، کار آموزش نیرو‌ها را در مسجد محل آغاز کردیم. 

پس از مدتی مربی برای دفع خطر ضد انقلاب به کردستان مأمور و اعزام شد، بنابراین خودم مسئولیت آموزش بسیجیان را به عهده گرفتم. حجت‌الاسلام و المسلمین سید علی اکبر ایوبی جهت کمک به تشکیل، سازمان دهی و آموزش بسیج «پزوه» از من دعوت کرد و با حاج آقای عطایی دست به کار شدیم. در هفته دو جلسه آموزشی و روز جمعه اردوی آموزشی و ماهی یک بار رزم شبانه با صحرا نوردی، کوه نوردی، حرکات چریکی و دفاع شخصی در دستور کار آموزش و عملیات قرار گرفت. 

بسیج «پزوه» اولین پایگاه بسیج در شرق اصفهان بود که با بیش از دویست نیروی بسیجی آموزش دیده، ورزیده و آماده برای هرگونه مأموریت تربیت کرد و به انقلاب هدیه داد. نیرو‌های آموزش دیده آن خطه، به عنوان نیرو‌های نمونه، در اکثر مناطق غرب کشور که ضد انقلاب جولان می‌داد یا در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل اعزام شدند. از این گروه زبده، تعدادی به درجه رفیع شهادت نائل شدند و تعدادی مقام جانبازی را کسب کردند و برخی در کسوت فرماندهی، هنوز انجام وظیفه می‌کنند یا بازنشسته شده‌اند.

منبع: جامانده (تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به روایت حسن صفرزاده تهرانی) 

انتهای پیام/ 161


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

ملتی می‌تواند مقاومت کند که دشمن را بشناسد

به گزارش دفاع‌پرس بوشهر،حجت‌الاسلام والمسلمین «علی سعیدی»، رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ