تولید نان سالم در گرو توجه جدی به زنجیره تولید از مزرعه تا سفره است


به گزارش ایرنا، نان، بخش عمده ای از مواد غذایی روزانه خانوارهای ایرانی را تشکیل می دهد به‌همین دلیل فرایند و هزینه های تولید آن در اقتصاد کشور و کیفیت آن در سلامت جامعه تاثیرگذار است؛ طبق آخرین آمار میزان تولید گندم در سال در کشورمان به حدود ۱۵ میلیون تُن رسیده و از طرفی، مساله تولید نان با مباحث و چالش‌های مختلفی مانند تولید گندم و آرد و ضایعات(دورریز) و کیفیت این ماده غذایی مواجه است.

به گفته یکی از استادان گروه زیست شناسی گیاهی دانشگاه اصفهان، ایران، مرکز پیدایش و زراعی‌سازی گندم است و ظرفیت های بسیاری برای افزایش تولید گندم و بهبود کیفیت نان در کشورمان وجود دارد.

حجت‌الله سعیدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به مباحث مختلف مرتبط با نان، اظهار کرد: گندم یکی از محصولات کشاورزی راهبردی(استراتژیک) است و ایران نیز یکی از کشورهای پرمصرف این محصول به‌ویژه برای نان به‌شمار می آید، از طرفی بحث خودکفایی و اقتصاد گندم از اهمیت زیادی برخوردارست که به عوامل جانبی مانند آب، سطح زیر کشت و قوانین بالادستی وابستگی دارد.

وی با بیان اینکه داشتن نان سالم، مستلزم تولید گندم و آرد سالم در بخش های مختلف مانند کشاورزی و صنعت است، افزود: بعنوان مثال اینکه مواد افزودنی به آرد یا نان چقدر بر روی سلامت مردم تاثیر دارد و انواع نان سالم چیست یکی از مباحث مهم در این زمینه به‌شمار می آید.

ایران، مرکز پیدایش گندم در دنیا

سعیدی که عضو مرکز پژوهشی فرآورده های طبیعی و زیستی دارویی دانشگاه اصفهان است، تاکید کرد: ایران، مرکز پیدایش طبیعی گندم در دنیاست، تحقیقات انجام شده نشان می دهد که نخستین زراعی سازی گندم در تمدن های قدیم ایران و در محدوده بین النهرین اتفاق افتاده است.

وی که سال ها بر روی انواع نژاد و ارقام گندم مطالعه و پژوهش کرده است، افزود: ریشه ارقام مختلف گندم از جمله نوع وحشی و خودروی آن (گیاهی که بدون کشت و زرع روید) که در دنیا وجود دارد از ایران است بنابراین ما با توجه به این ذخایر وراثتی ارزشمند دارای این ظرفیت و توانایی هستیم که با غنی سازی ظرفیت ژنتیکی ارقام اصلاح شده گندم برای افزایش تولید و بهره‌وری آن اقدام کنیم.

لزوم توجه به مدیریت خاک و آب
این استاد دانشگاه به برخی از چالش های موجود در تولید گندم و نان اشاره کرد و گفت: با توجه به مباحثی مانند کمبود منابع آبی و خشکسالی باید برای رفع چالش های موجود بحث مدیریت خاک و آب را بصورت اصولی و زیربنایی در دستور کار قرار دهیم.
سعیدی افزود: استفاده از ارقام مناسب گندم،
آموزش کشاورزان، فراوری سالم گندم و آرد و بازنگری در بخش صنعت و زنجیره تامین نیز ضروری است.

برگزاری همایش نان سالم در اصفهان
سعیدی با بیان اینکه دستیابی به نان سالم یک موضوع چند وجهی است، گفت: با توجه به اهمیت این موضوع برگزاری همایش ملی نان سالم در دستور کار دانشگاه اصفهان قرار گرفت.
دبیر علمی کنگره همایش ملی نان سالم (از مزرعه تا سفره) افزود: این همایش توسط مرکز پژوهشی فراوردهای طبیعی دانشگاه اصفهان و با همکاری بخش های مختلف دانشگاهی، تحقیقاتی و صنعت اسفند امسال برگزار خواهد شد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

جذب سرمایه گذاران خارجی در گرو اعتماد افزایی و خلق فضای امن است

به گزارش ایرنا، علی چگینی شامگاه سه شنبه در نشست سرمایه گذاری خارجی در استانداری …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ