علیرضا بایرام زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، تعداد تخت های رسمی هتل ها، هتل آپارتمان ها و مراکز اقامتی آذربایجان شرقی را ۱۴ هزار تخت اعلام و اظهار کرد: افزایش سالانه هفت درصد این آمار یکی از اولویت های اصلی و محوری معاونت گردشگری استان است که البته رسیدن به آن بسیار سخت و دشوار است.
وی اضافه کردن سالانه یکهزار تخت به تخت های رسمی حوزه گردشگری آذربایجان شرقی را جزو دستورکارهای مهم اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خواند و با بیان اینکه این مهم جز با همکاری، همراهی و تعامل نزدیک با تمام دستگاه های اجرایی میسر نخواهد شد، افزود: در این زمینه به شدت نیازمند تعامل فشرده با نهادهای خدماتی همچون شهرداری ها و اجرایی مثل فرمانداری ها هستیم.
بایرام زاده زمان طلایی حضور گردشگران در آذربایجان شرقی را تابستان و فصول گرم سال بیان کرد و ادامه داد: در تابستان امسال خیل عظیمی از مسافران و گردشگران وارد استان شدند که در پاره ای از موارد به دلیل کمبود تخت دچار مشکلاتی شدیم که این چالش با استفاده از امکانات آموزش و پرورش و سایر ادارات حل و فصل شد.
به گفته وی تعداد تخت های غیررسمی اقامتی در آذربایجان شرقی با اضافه کردن مراکز اقامتی دستگاه های دولتی به ۳۰ هزار تخت می رسد که بیشتر در تابستان این مقدار از تخت ها مورد استفاده قرار می گیرد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در سال های اخیر اقدامات بسیار خوبی در توسعه تعداد مراکز اقامتی و هتل های آذربایجان شرقی صورت گرفته است، یادآور شد: بر همین اساس تعداد تخت های رسمی استان به ۲ برابر افزایش پیدا کرده است.
بایرام زاده ایجاد هر تخت اقامتی را یکی از هزینه برترین فعالیت های اقتصادی در جهان و ایران دانست و با اشاره به اینکه ساخت هر مترمربع هتل سه ستاره افزون بر ۸۰۰ میلیون ریال سرمایه گذاری نیاز دارد، گفت: بر همین مبنا ایجاد یک هتل با ۵۰ تخت به سرمایه گذاری هنگفتی نیاز دارد که باید در این راستا زمینه و حضور سهل و آسان سرمایه گذاران در استان را فراهم کرد.
وی توجه به رشد سالانه هفت درصدی تعداد تخت های اقامتی در آذربایجان شرقی را امری بسیار مهم و بیش از توان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ارزیابی کرد و ادامه داد: در این مسیر همه باید پای کار آیند.
بایرام زاده از سرمایه گذاری افزون بر ۴۰۰ هزار میلیارد ریالی در حوزه تاسیسات گردشگری آذربایجان شرقی خبر داد و افرود: در قالب این حجم سرمایه گذاری تعداد ۴۳ هتل و هتل آپارتمان در سطج استان در دست ساخت است که رقمی قابل توجه به شمار می رود.
وی با اشاره به بندهای مربوط به توسعه گردشگری برنامه هفتم توسعه کشور، گفت: بر همین اساس تلاش می شود سالانه تعداد دو تا سه هتل در آذربایجان شرقی افتتاح شده و بهره برداری از آنها شروع شود.
سرمایه گذاری ۴۰۰ هزار میلیارد ریالی در تاسیسات گردشگری آذربایجان شرقی
بایرام زاده رئوس حجم سرمایه گذاری ۴۰۰ هزار میلیارد ریالی حوزه گردشگری آذربایجان شرقی را شامل مصداق های ۲۱ گانه عنوان کرد که ایجاد مجتمع های گردشگری، آب درمانی، بوم گردی، مراکز تفریحی و گردشگری و رستوران ها از جمله آنها است.
وی اظهار کرد: آذربایجان شرقی هم اکنون تعداد ۹۰ هتل و هتل آپارتمان به همراه ۲۶۰ واحد بومگردی دارد که در ۶ ماهه اول سال با اشغال ۹۵ درصدی تخت ها فعالیت کردند.
معاون گردشگری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی ادامه داد: میزان اشغال تخت های اقامتی این استان طی ۲ ماه گذشته ۸۷ درصد بوده است.
به گزارش ایرنا، آذربایجان شرقی با برخورداری از انواع جاذبه های گردشگری و داشتن بیش از چهار هزار اثر، ابنیه و محوطه تاریخی و باستانی که ۲ هزار و ۲۶ مورد آنها در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، از استان های گردشگری پذیر ایران به شمار می رود.
مجموعه بازار تاریخی تبریز، کلیسای سنت استپانوس و مجموعه کاروانسراهای خواجه نظر جلفا، گویجه بل و جمال آباد میانه از آثار جهانی آذربایجان شرقی است.
منبع