به گزارش خبرنگار ایرنا، امام جمعه شاهرود روز یکشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی شاهرود در سالن جلسات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، به اجرای طرح خانواده و جوانی جمعیت اشاره کرد و گفت: اجرای این طرح باید در سه مرحله کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت برنامهریزی شود و در گام نخست فرهنگسازی از طریق فضای مجازی به کمک رسانههای شهرستان در دستور کار باشد.
حجت الاسلام عباس امینی تصریح کرد: آموزش و پرورش و دانشگاهها برنامههای خود را برای اجرای این طرح ارایه دهند و بررسیهای علمی و پژوهشی در برنامه بلندمدت در این زمینه توسط کارشناسان در دستور کار قرار گیرد.
وی بر انجام امور تبلیغاتی در زمینه خطر پیری جمعیت برای جامعه تاکید کرد و گفت: مدیریت شهری پیمانکاران امور تبلیغاتی سطح شهر را موظف کنند تا با دیوارنویسی و نصب بنر، هشدار پیری جمعیت را به مردم گوشزد کنند.
رییس شورای فرهنگ عمومی شاهرود ادامه داد: مسوولان در ارایه مشوقهای طرح جوانی جمعیت از جمله اختصاص زمین، وام و خودرو تسهیلگری کنند.
وی با بیان اینکه خطر پیری جمعیت باید برای جامعه به ویژه قشر جوان به درستی تبیین شود، افزود: پژوهشگران و کارشناسان این حوزه در تبیین خطرات مختلف پیری جمعیت به ویژه در حوزه امنیتی میتوانند در روشنگری جامعه نقش داشته باشند.
وی با بیان اینکه انتشار اخبار ناامید کننده در جامعه مصلحت نیست، اظهار کرد: عوامل امیدوارکننده در کشور بسیار است و هنر هر مسوول با ایجاد امید در مردم به ویژه جوانان تجلی پیدا میکند.
جایگاه علامه محمدتقی مصباح یزدی
حجت الاسلام عباس امینی گفت: علامه محمدتقی مصباح یزدی در سالهای دور و به ویژه فتنه ۸۸ بصیرت افزایی را به عنوان فرهنگ عمومی در کشور نهادینه کرد.
وی با اشاره به ۱۲ دی سالروز ارتحال علامه محمدتقی مصباحیزدی، افزود: این علامه بزرگوار طی چندین دهه گذشته یک تنه مقابل فتنهها ایستاد و بصیرتافزایی کرد.
وی با بیان اینکه بصیریتافزایی در دوران مختلف فتنههای فرهنگی در دستور کار علامه بود، ابراز کرد: وی به عنوان «سردار مقاومت فرهنگی و بصیرتافزایی» در فرهنگ عمومی کشور نقش بسزایی داشتند.
امام جمعه شاهرود به ۱۳ دی سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی سردار دلها اشاره کرد و گفت: علامه مصباح سردار مقاومت فرهنگی و شهید سلیمانی سردار مقاومت در امور امنیتی بود که در فرهنگ کشور و منطقه الگو شد.
ضرورت همافزایی و همکاری در اجرای طرح خانواده و جوانی جمعیت
معاون استاندار سمنان و فرماندار ویژه شاهرود هم در این نشست با اشاره به ۱۳ دی سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی گفت: امنیت و احساس امنیتی که امروز در کشور حکم فرما است، مدیون این سردار مقتدر و فداکار است.
ابوطالب جلالی به راهبرد وزارت بهداشت در دهه ۷۰ با عنوان «تنظیم خانواده» اشاره کرد و افزود: این راهبرد نگرانیهای کاذبی در راستای مسایل اقتصادی و تربیتی بین خانوادهها و جامعه ایجاد کرد که همچنان ادامه دارد.
وی به اجرای طرح خانواده و جوانی جمعیت اشاره کرد و گفت: شبکههای اجتماعی، فضای مجازی، نظام آموزش و پرورش و دانشگاهها میتوانند با همکاری و همافزایی در راستای تحقق این طرح نقش داشته باشند.
با پیری جمعیت، مراکز درمانی به خانه سالمندان تبدیل میشود
جلالی با بیان اینکه آگاهی بخشی در موضوع پیری جمعیت و چالشهای آن امری ضروری است، ابراز کرد: کارگروهی باید از کارشناسان جامعه شناسی زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی تشکیل شود تا مردم را از خطرات پیری جمعیت آگاه سازند.
وی با اشاره به اینکه کشور با پدیده اجتماعی پیری جمعیت مواجه است، اظهار کرد: در آینده نه چندان دور، قواعد تغییر میکند و مراکز درمانی و آموزشی تبدیل به خانه سالمندان میشود.
به گزارش ایرنا، در این نشست با حضور حسن رهایی رییس بنیاد ایران شناسی شعبه استان سمنان، از عصمت السادات سیف و سیدسجاد موسوی شاهرودی، نویسندگان کتاب «نقش روحانیت شاهرود در تحولات سیاسی و اجتماعی از مشروطه تا انقلاب اسلامی ۵۷» تقدیر شد.
شهرستان شاهرود با بیش از ۲۰۰ هزار نفر جمعیت در شرق استان سمنان قرار دارد.
منبع