به گزارش ایکنا از چهارمحالوبختیاری، حجتالاسلام والمسلمین سیدابوالحسن فاطمی، نماینده ولیفقیه در استان امروز، ۹ دیماه در دیدار با رئیس و جمعی از اعضای جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه عبارت جهاد دانشگاهی برگرفته از مقوله ارزشمند علم و دانش است، اظهار کرد: در حدیثی از حضرت علی(ع) آمده است که قیمت و ارزش هر مرد به آن چیزی است که از دستش بر میآید، در حقیقت کاری که ما در جامعه انجام میدهیم هر چه ارزشمندتر باشد قیمت آن نیز بیشتر خواهد بود، چه بسا ارزش علم و دانش غیر قابل انکار و مایه فخر و مباهات است.
فاطمی افزود: دستور تشکیل جهاد دانشگاهی که در سال ۱۳۵۹ توسط امام راحل(ره) صادر شد سالهای جهاد، مبارزه و انقلاب بود، یعنی در آن سالها افراد به دنبال مسائل مادی نبودند و کار جهادی انجام میدادند.
فاطمی بیان کرد: خدا را شاکریم که جهاد دانشگاهی روی پای خود ایستاده و به صورت خودگردان اداره میشود، گرچه با مشکلاتی هم مواجه است اما چون نام جهاد را یدک میکشد ارزش آن به مراتب والاتر است که امیدواریم روحیه جهادی، ایثارگری، از خودگذشتگی و تلاش که همچنان در جهادگران این نهاد انقلابی بوده، باقی بماند و این نهاد برای جامعه ما برکات زیادی داشته باشد و برکات آن شامل حال پیشرفت بیشتر در کشور باشد، لذا با توجه به برنامههایی که ارائه شد قطعاً بهتر از آن خواهید توانست اثرگذار باشید.
وی گفت: آنچه در انقلاب اسلامی نقش داشت و شاید یکی از پررنگترین نقشها در دوام، برپایی و بقای انقلاب به شمار میرفت بحث تبیین بود، مثلا در رأس آن خون شهدا، جهاد مجاهدان، رهبری قاطع امام راحل و رهبری بینظیر مقام معظم رهبری بود که بحث تبیین بسیار تأثیرگذار بود. البته منظور از تبیین این است که از ابتدا متولیان امور در کشور با مردم صحبت میکردند، حتی در خطبههای نماز جمعه که توسط مقام معظم رهبری و یا دیگران ایراد میشد تبیین مواضع انقلاب اسلامی مطرح و هر هفته این اتفاق میافتاد و جمعیت کثیری شنوای آن مواضع بودند.
نماینده ولی فقیه در استان با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری به مسائله جهاد تبیین، بیان کرد: زمانی لازم است این موضوع با چکاچک شمشیر و گاهی با توضیح صورت گیرد.
فاطمی با اشاره به اتفاقات سوریه، تصریح کرد: شاید مردم در جریان بسیاری از مسائل نباشند اما تشنه و جویای شنیدن آنها هستند و همین اندازه که بیان و مردم مطلع میشوند کفایت میکند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه کرسیهای آزاداندیشی و مناظره های دانشجویی قطعاً برکات بسیاری را برای جامعه به همراه دارد، تصریح کرد: در عین برکت باید کنترل و راهنماییها بر نسل جوانی که مباحث را مطرح میکنند صورت گیرد. چه بسا تبیین مباحث و برگزاری کرسیهای آزاداندیشی و مناظرههای دانشجویی بسیاری از گرهها را باز و مشکلات را حل میکند، در حقیقت گرههای کوری که در ذهن افراد است از این طریق برطرف میشود، لذا زمانیکه مسائل برای افراد روشن شود شبهات و تاریکیها کمتر خواهد شد.
نماینده ولیفقیه در استان با بیان اینکه فعالیت جهادگران جهاد دانشگاهی که در این نهاد انقلابی فعالیت دارند با سایر افرادی که در دستگاهها و بخشهای دیگر هستند متفاوت است، گفت: امیدواریم با انگیزه و توان و اخلاص بیش از پیش گام بردارید و در جبهه ارزشمند که شمشیر میزنید به اهداف عالیه انقلاب زیر سایه امام زمان(عج) نائل آیید.
جهاد دانشگاهی نهادی جوانپایه است
همچنین در این دیدار سیروس رضایی، رئیس جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری با گرامیداشت حماسه نهم دی ماه به عنوان روز بصیرت و میثاق امت با ولایت و حضور عاشورایی مردم حماسهساز ایران اسلامی در این روز، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی نهادی انقلابی و عمری به بلندای انقلاب دارد.
رئیس جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری افزود: گفتمان حاکم بر جهاد دانشگاهی مبتنی بر ایمان و امید بوده و بالاترین چتر حمایتی این نهاد حمایتهای مقام معظم رهبری است.
رضایی گفت: از بدو تأسیس این نهاد تاکنون یعنی از سال ۱۳۵۹ تاکنون اساسنامه این نهاد انقلابی سه بار تغییر یافت، به طوریکه مأموریت نخست این نهاد مدیریت دانشگاهها و شرکت و حضور در دانشگاهها بود، علاوه بر حفظ و نقش جهاد دانشگاهی در دانشگاهها توجه به مباحث آموزشی، پژوهشی، فرهنگی صورت گرفت و دیگری ارتباط میان صنعت، دانشگاه و جامعه بود.
رئیس جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه جهاد دانشگاهی نهادی جوانپایه است، تصریح کرد: این نهاد از بدو تأسیس تاکنون در حوزههای فرهنگی، پژوهشی، آموزشی، اشتغال و کارآفرینی و تجاریسازی فعالیتهای گوناگونی دارد.
رضایی بیان کرد: ظرفیتهای ارزشمند این نهاد انقلابی در راستای مأموریتهای محوله بوده و حوزه آموزش و کارآفرینی بخشی از فعالیتهای جهاد دانشگاهی را شامل میشود. در این راستا دورههای بسیاری تدوین شده که اشتغالمحور بوده و به نوعی به اشتغال جوانان کمک میکند.
وی افزود: تاکنون بیش از ۷۰۰۰ عنوان دوره متناسب با نیاز آموزشی جوانان و فراگیران بوده و در شش مرکز آموزشی در سطح استان ارائه میشود.
رضایی وجود شعبه سازمان تجاری سازی و اقتصاد دانش بنیان، مرکز نوآوری و شتابدهی، مرکز کارآفرینی، برگزاری آزمونهای استخدامی، انجام پژوهش در حوزه گردشگری، فناوری اطلاعات و کشاورزی، وجود بانک خون بندناف، برگزاری برنامههای فرهنگی، دینی، اجتماعی، ترویج اندیشههای امام و رهبری، مناظره های دانشجویی و کانونهای دانشجویی با محوریت ترویج فرهنگ دینی، فرهنگ سیاسی، فرهنگ مطالعه و فرهنگ کار، حوزه سازمان انتشارات و چاپ بیش از ۲۰۰ عنوان کتب دانشگاهی، خبرگزاریهای ایسنا و ایکنا و مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران- ایسپا را از جمله مهمترین فعالیتهای جهاد دانشگاهی استان برشمرد.
انتهای پیام
منبع