به گزارش ایرنا، مراکز درمانی بجنورد روزانه پذیرای تعداد زیادی از مراجعه کنندگان است که شمار زیادی از آن به دلیل و کمبود امکانات و درمانگاه در سایر شهرستان ها به مرکز خراسانشمالی مراجعه می کنند.
نبود زیرساخت های درمانی در مناطق کم برخورداری همچون رازوجرگلان، مانه و سملقان به حدی است که شهروندان حتی برای کوچکترین خدمات درمانی نیز فاصله ای چند صد کیلومتری را تا مرکز استان می پیمایند.
رازوجرگلان از مناطقی است که بعد از گذشت ۱۲ سال از ارتقای جغرافیای اش به شهرستان همچنان از بیمارستان محروم است و مردم سملقان نیز با وجود بهره مندی از نعمت بیمارستان در سال ۹۳ همچنان مجبورند برای دریافت ساده ترین خدمات فاصله ده ها کیلومتری را تا مرکز استان طی کنند زیرا که این مرکز درمانی هنوز از بسیاری تجهیزات محروم است.
برای بهره مندی مرزنشینان از خدمات درمانی، سال ۹۹ کلنگ بیمارستان بر زمین زده شد و طرح توسعه بیمارستان پورسینا نیز در همان سال آغاز شد اما شتاب دهی در روند تکمیل این طرح ها نیازمند اعتبارات زیادی است.
تکمیل این طرح های نیز از نگاه عدالت محور دور نماند در دومین سفر استانی دولت وفاق ملی چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد اعتبار برای این طرح های درمانی شاخص درنظر گرفته شد تا مردمان این خطه نیز طعم عدالت درمانی را در دولت وفاق ملی بچشند.
۲ هزار میلیارد ریال برای بیمارستان رازوجرگلان
شهرستان مرزی ۶۲ هزار نفری رازوجرگلان که در سال ۹۱ پس از تصویب دولتمردان وقت به شهرستان ارتقا یافت، بعد از گذشت حدود ۱۲ سال، همچنان از داشتن بیمارستان محروم است و اهالی برای دریافت ساده ترین خدمات درمانی مجبورند فاصله ده ها کیلومتری به شهرهای همجوار بجنورد بپیمایند که این امر جدای از آوارگی، افزایش هزینههای درمانی را نیز در پی دارد.
گرچه کلنگ احداث نخستین بیمارستان در این شهرستان مرزی سال ۹۹ بر زمین زده شد و قرارگاه خاتم الانبیا(ص) نیز مجری این طرح شد اما بعد از گذشت ماه ها پیشرفتی در اجرای این طرح درمانی رخ نداد.
سرپرست معاونت توسعه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در این باره می گوید: مرحله نخست این طرح درمانی در زیر بنای هفت هزار و ۷۳۰ مترمربع در بهمنماه سال ۱۴۰۱ آغاز شد.
دکتر محسن رعنایی می افزاید: برای بهرهبرداری از فاز نخست این بیمارستان تاکنون ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
برای بهرهبرداری از فاز نخست این بیمارستان تاکنون ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است
وی یادآور می شود: اکنون مرحله نخست بیمارستان ۶۴ تختخوابی راز و جرگلان ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
رعنایی می گوید: برای تکمیل و بهرهبرداری از مرحله دوم بیمارستان ۶۴ تختخوابی رازوجرگلان جهت تکمیل ساختمان، محوطهسازی و پارکینگ پیشبینی اعتبار یکهزار و ۸۰۰ میلیارد ریال است که اخیرا ۲ هزار میلیارد ریال برای آن مصوب شد.
سرپرست معاونت توسعه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ادامه می دهد: همچنین بر اساس برآوردهای موجود اگر عملیات ساختمانی فاز دوم بر اساس برنامهریزیها پیش رود، حدود سه سال زمان برای تکمیل آن موردنیاز است.
آغاز طرح بیمارستان رازوجرگلان | سال ۹۹ |
میزان پیشرفت فیزیکی | مرحله نخست ۹۰ درصد |
اعتبار هزینه شده | ۸۰۰ میلیارد ریال |
میزان اعتبار لازم | یکهزار و ۸۰۰ میلیارد ریال |
میزان اعتبار مصوب در دولت چهاردهم | ۲ هزار میلیارد ریال |
۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای پورسینا
کلنگ ارتقای بیمارستان پورسینا آشخانه از ۳۲ به ۶۴ تخت خواب، خردادماه ۱۳۹۹ به زمین زده شد و این طرح در گستره سه هزار و ۴۱۲ متر مربع با اعتباری افزون بر ۲۰۰ میلیارد ریال کلید خورد که بر اساس برنامه ریزی انجام گرفته اواسط تابستان ۱۴۰۰ باید آماده بهره برداری شود.
اعتبار این طرح از محل مصوبات سفر سال ۹۸ ریس جمهور به استان تامین می شد اما این طرح به دلیل نبود اعتبار راکد مانده بود و در سال ۱۴۰۲ تا حدودی روند تکمیل آن از سرگرفته شد.
در سفر استانی دولت، ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای شتاب بخشی در تکمیل این طرح درمانی تخصیص یافت
بیمارستان پورسینای در شهرستان سملقان اکنون ۳۲ تختخوابی است و شمار پزشکان و کادر متخصص آن نیز بر اساس شمار تخت ها، تعیین و تامین شده است اما این نیروها و امکانات جوابگوی نیازهای مردم نیست و در سفر استانی دولت، ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای شتاب بخشی در تکمیل این طرح درمانی تخصیص یافت.
سرپرست معاونت توسعه مدیریت، منابع و برنامهریزی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در این باره می گوید: در مجموع دو فاز این بیمارستان ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
رعنایی می افزاید: طرح توسعه بیمارستان پورسینا شهرستان سملقان در ۲ فاز اجرا می شود.
وی ادامه داد: در فاز نخست طرح توسعه بیمارستان از ۳۲ تختخوابی به ۶۴ تختخوابی در زیربنای سه هزار و ۴۱۲ مترمربع و با پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی همراه است.
سرپرست معاونت توسعه مدیریت، منابع و برنامهریزی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می گوید: طرح توسعه بیمارستان پورسینا در فاز دوم نیز از ۶۴ به ۹۶ تختخوابی نیز در زیربنای سه هزار و ۵۵۷ متر مربع ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
رعنایی خاطرنشان کرد: اخیرا در سفر استانی دولت ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل این طرح مصوب شد و امیدواریم به زودی دغدغه درمانی مردم این منطقه نیز رفع شود.
آغاز فاز دوم بیمارستان پورسینا | سال ۹۹ |
میزان پیشرفت فیزیکی | ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی |
اعتبار مصوب در دولت چهاردهم | ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال |
خراسان شمالی دارای ۱۱ بیمارستان و هزار و ۴۴۴ تخت بیمارستانی است و هم اکنون هفت هزار نفر در حوزه سلامت این استان خدمت رسانی می کنند.
در این استان یک میلیون نفری، ۳۵۰ پزشک عمومی و ۲۵۶ پزشک متخصص فعالیت دارند.
منبع