به گزارش ایرنا ، غلامرضا فقیه روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگاران افزود: منطقه حفاظتشده مُند در شهرستانهای دشتی و دیر بیش از ۳۴ هزار هکتار وسعت دارد که زیستگاه مهم آهوی شنی از گونههای مهم آهو در ایران است.
وی یادآور شد: بر پایه نتایج سرشماری آبانماه سالجاری جمعیت آهوان در منطقه حفاظتشده مُند، یکهزار و ۶۰۰ راس است.
فقیه تصریح کرد: هرچندکه نزدیک شدن آهو به شهرها و روستاها پدیده نادر و دور از انتظاری نیست، ولی شوربختانه چندین سال است که روند خشکسالی تاثیر زیادی بر گونههای حیات وحش بهویژه پستانداران گذاشته است.
معاون اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر ادامه داد: خشکسالی و کمبود علوفه درکنار وجود مزارع گوجهفرنگی و انگیزه تغذیه از این مزارع و همچنین دوری از رودخانهها بهدلیل غریزه و احساس خطر از سیلابهای احتمالی فصلی که موجب مرگومیر آنها در سالهای گذشته شده، دلایل اصلی نزدیک شدن آهوان منطقهمند به شهر بردخون هستند.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی ادارهکل حفاظت از محیط زیست استان بوشهر گفت: این اداره کل در سال های اخیر با خریداری یک حلقه چاه و انتقال آب به منطقه حفاظتشده، ایجاد آبشخور، خرید و پخش علوفه در منطقه حفاظتشده مُند برای تغذیه آهوان اقدام کرده است.
فقیه ادامه داد: امسال تاکنون ۵۰ تن علوفه خریداری و در منطقه پخش شده است و برای جبران کمبود علوفه طبیعی، هفته جاری نیز یک محموله علوفه در منطقه حفاظت شده مند تخلیه خواهد شد.
منبع