به گزارش ایرنا، هادی مقدم زاده روز سه شنبه در نشستی با اصناف و بازاریان منطقه، با اشاره به جایگاه ویژه اصناف و بازاریان در مدیریت مسایل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، اظهار کرد: بازار به عنوان یکی از ارکان اصلی توسعه، نبض تپنده اقتصاد منطقه آزاد ارس است.
وی، نقش تاریخی بازار و بازاریان در تحولات اقتصادی را غیرقابل انکار خواند و افزود: حضور تاثیرگذار اصناف و بازاریان در طول تاریخ و در برهه های مختلف بر کسی پوشیده نیست و در حال حاضر نیز نقش بسیار مهمی در اقتصاد کشور دارند.
وی با تاکید بر عزم جدی مدیریت سازمان برای ارتقای وضعیت اقتصادی منطقه، افزود: ما مصمم هستیم راهکارهای پیشنهادی فعالان اقتصادی را در چارچوب قانون عملیاتی کنیم.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس، دستورات لازم در خصوص مشکلات مطرح شده از سوی بازاریان را صادر کرد و گفت: برخی مشکلات ناشی از انباشت چالشهای ساختاری در سازمان، بروکراسی زائد و عدم نظارت مؤثر است که باید با برنامهریزی دقیق و اصلاحات ساختاری، در چارچوب قانون مرتفع شود.
وی گفت: در خصوص بحث مالیات بر ارزش افزوده با توجه به اینکه منطقه آزاد ارس تنها منطقه آزادی است که هر سه مولفه تراز مثبت، محصور بودن و عدم وجود ثقل جمعیتی شامل آن می شود، با تشکیل کمیتهای درصدد رفع مشکلات هستیم و تلاش میکنیم فعالیت اقتصادی در منطقه را بیش از پیش تسهیل کنیم.
وی افزود: فرآیند نظارت بر استاندارد کالاها تغییر یافته و زمان پاسخدهی از یک ماه به دو روز کاهش یافته است در همین راستا موضوعات بهداشت نیز در دست پیگیری است تا تسریع و حل شود.
مقدمزاده بر ضرورت همافزایی میان سازمان و فعالان اقتصادی تاکید کرد و گفت: بازاریان و فعالان اقتصادی ارس نه تنها پشتوانه سازمان بلکه نیروی محرکه و سرمایه اجتماعی ارزشمند منطقه هستند و پویایی اقتصادی ارس با همکاری و حمایت فعالین اقتصادی محقق خواهد شد.
به گزارش ایرنا، منطقه آزاد ارس با ۷۱ هزار و ۸۰۰ هکتار وسعت در محدوده جلفا، ایری و سیه رود، نوردوز، خداآفرین و قلی بیگلو و داشتن سه گمرک شامل جلفا، نوردوز و خداآفرین از ظرفیت های خوبی برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی و رونق اقتصادی استان برخوردار است و به عنوان صنعتی ترین مناطق آزاد کشور مطرح بوده و در مسیر توسعه صادرات و تجارت با کشورهای منطقه گام برمی دارد.
منبع