به گزارش ایرنا، مهدی جمالینژاد روز سهشنبه در نشست «شورای راهبری هوش مصنوعی استان» در استانداری افزود: به دور از هرگونه سیاهنمایی، جایگاه ایران و استان در زمینه استفاده از هوش مصنوعی، بکارگیری ابرازهای نوین و نیز مدلسازی مسائل به کمک این دانش جدید، جایگاه خوب و مطلوبی نیست و برای پیشرفت در این حوزه محوری باید کارهای زیادی انجام شود.
وی ادامه داد: در دولت چهاردهم با هدف توسعه استان سه میز در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر، هوش مصنوعی و گردشگری در استانداری ایجاد شده است و در حال حاضر اعضای «شورای راهبری هوش مصنوعی» مشخص شدهاند و با توجه به نظام پیشنهادها باید شناسایی ظرفیتهای استان در زمینه هوش مصنوعی و تدوین و ارائه بسته پیشنهادها در اولویت وظایف این شورا قرار گیرد.
استاندار اصفهان بر ضرورت همکاری قشر دانشگاهی فعال در زمینه هوش مصنوعی با «شورای راهبری هوش مصنوعی استان» و اتاق بازرگانی اصفهان تأکید کرد و گفت: آینده بشر در سیطره هوش مصنوعی است و این پدیده بعنوان یکی از بزرگترین شاخههای فناوری اطلاعات، تقریباً تمام نیازمندی های انسانها را هدف قرار داده است و چاره ای جز افزایش دانش هوش مصنوعی برای تسهیل در اجرای امور نداریم.
وی یادآور شد: مطالبهگری در زمینه دانشبنیانها و صنایع فناوریهای برتر(هایتک) در استان بسیار کم رخ میدهد و باید دغدغهمندی در زمینه دانش نوین را بیشتر کرد و استفاده از افراد تاثیرگذار در این حوزه برای پیشبرد اهداف نیز موثر است.
سهم مهم اقتصاد دیجیتال در اقتصاد جهانی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اصفهان نیز در این نشست گفت: اقتصاد دیجیتال سهم مهمی در کل اقتصاد جهانی دارد و در سال های اخیر هوش مصنوعی جایگاه ویژه ای در این عرصه پیدا کرده است.
محمود حقیقت سرشت ادامه داد: آمار نشان میدهد که استفاده از هوش مصنوعی در جهان با آنچه که در کشور ما استفاده میشود قابل قیاس نیست و باید بسرعت به این حوزه ورود و آن را بدرستی پیگیری کرد.
وی اظهار داشت: برای ترویج استفاده از هوش مصنوعی نیاز به اصلاح ساختارها با اولویت دستگاههای اجرایی است و برای تاثیرگذاری بیشتر، این اصلاح باید بسرعت در دستگاههای اجرایی استان آغاز شود.
وی تصریح کرد: شورای راهبری هوش مصنوعی استان باید وارد کار اجرایی شود و با ارائه پیشنهاد، اصلاح ساختارها را از دستگاههای اجرایی و استانداری آغاز کند.
به گزارش ایرنا، در نشست «شورای راهبری هوش مصنوعی استان» گزارشی از وضعیت اعضای فعال در این حوزه بیان شد و شرح وظایف دبیرخانه هوش مصنوعی استان به تصویب رسید.
در این جلسه تعیین پروژههای اولویتدار استان در حوزه هوش مصنوعی، تأمین مالی و پیگیری مصوبات، هماهنگی بین نهادهای دولتی و بخش خصوصی با همکاری اتاق بازرگانی و دانشگاهها، فرهنگسازی و تربیت نیروی توانمند در هوش مصنوعی، تجاریسازی شتابدهندهها و بازاری سازی خارج کشور از جمله برنامه های «شورای راهبری هوش مصنوعی استان» تعیین شد.
هوش مصنوعی یا به عبارتی «Artificial intelligence» که امروزه با اصطلاح هوش مصنوعی AI نیز شناخته میشود، روشی نوین برای ساخت ابزارهایی هوشمند با الگوبرداری از هوش انسان است، ابزاری که شبیه انسان فکر کند و به جای او تصمیم بگیرد. در حقیقت این فناوری همان ماشین برنامهنویسی شده به دست انسان است که با هدف سهولت در انجام امور روزمره طراحی شده است.
منبع