رهاورد نمایشگاه فناوری زیستی رینوتکس به میزبانی دانشگاه مراغه

به گزارش ایرنا نمایشگاه‌های فناوری، محلی برای نمایش پیشرفت‌های تکنولوژیکی، تقویت نوآوری و تأثیرگذاری بر روند فرهنگی و آموزشی است تا در نهایت فناوری در دسترس عموم قرار گیرد.

این رویدادها اغلب به توسعه مجدد سایت‌ها و رویدادهای نمایشگاهی منجر می‌شود و میزبانی از نمایشگاه فناوری زیستی رینوتکس ۲۰۲۴ نیز به استقرار دبیرخانه دایمی این نمایشگاه در دانشگاه مراغه منتهی شد.

همچنین نمایشگاه‌های فناوری در بیشتر موارد «ارتقاء و پذیرش فن‌آوری‌های جدید» را برجسته کرده و به نوبه خود توسعه را تحریک می‌کند و بر همین اساس در گفت‌وگو با افراد صاحب‌نظر به برخی از تاثیرهای نمایشگاه فناوری زیستی به میزبانی دانشگاه مراغه می‌پردازیم.

«مازیار فهیمی فرزام» دبیر اجرایی نمایشگاه با اشاره به برخی از تاثیرهای فرهنگی آن به خبرنگار ایرنا بیان کرد: فضاسازی نمایشگاه فناوری در سطح منطقه، بار دیگر اهمیت اقتصاد دانش‌بنیان را یادآوری کرد و پوشش رسانه‌ای آن هم در ترویج فرهنگ فناوری بی‌تاثیر نیست.

«زهرا فتحی» عضو هیئت علمی گروه زیست‌شناسی دانشگاه مراغه نیز با اشاره به برجسته‌سازی اهمیت فناوری در نمایشگاه فناوری زیستی دانشگاه مراغه، بیان کرد: همین موضوع روی افزایش تعداد شرکت‌های فناور مرکز رشد این دانشگاه تاثیرگذار خواهد بود.

دبیر کمیته دانش‌بنیان نمایشگاه فناوری زیستی دانشگاه مراغه این را هم بیان کرد: مخاطبان نمایشگاه فناوری زیستی در دانشگاه مراغه تنها اساتید و دانشجویان نبودند و بسیاری از دانش‌آموزان و اقشار مختلف مردم به صورت خانوادگی از این رویداد فناورانه بازدید کردند.

وی برگزاری این نمایشگاه را یک تحول فرهنگی در دانشگاه مراغه عنوان کرد و افزود: بدون‌شک اهالی و مسئولان اجرایی شهرستان هم در نتیجه برگزاری این نمایشگاه، بیش از پیش با فناوری درگیر شدند.

«امین حاضر وظیفه»، رییس کمیته تبلیغات و رسانه نمایشگاه نیز معتقد است که برگزاری این نمایشگاه به دانشجویان القا کرد که می‌توانند از طریق علم به ثروت برسند.

وی با تاکید بر اینکه برگزاری این نمایشگاه فناوری ناامیدی برخی از دانشجویان نسبت به آینده را به امیدواری تبدیل کرد، اضافه کرد: به ویژه دانشجویان رشته کشاورزی دریافتند که نباید به کارهای دولتی بسنده کنند و می‌توانند از طریق علم و فناوری به درآمدزایی دست یابند.

«پریسا فتوحی» از اعضای کمیته تبلیغات و رسانه نمایشگاه فناوری زیستی دانشگاه مراغه نیز بیان کرد: در این نمایشگاه یکی از بسترهای تعاملات نوآوری و فناوری به دانشجویان معرفی شد و برگزاری این رویداد فناورانه در هویت‌بخشی به دانشگاه موثر بود؛ ضمن توجه به اینکه دانشجویان در این نمایشگاه لمس کردند که چگونه می‌توانند تاثیرگذارتر باشند.

«فاطمه طاهری»، رییس کمیته هماهنگی و برنامه‌ریزی نمایشگاه هم یکی از مهمترین تاثیرات فرهنگی این نمایشگاه را تغییر نگرش‌ها و باورهای دانشجویان دانست و بیان کرد: علاوه بر ترویج فرهنگ استفاده از فناوری، در خصوص برخی دیگر از مسایل از جمله محیط زیست نیز به واسطه برگزاری کارگاه‌های آموزشی، فرهنگ‌سازی شد.

برگزاری نمایشگاه فناوری زیستی در دانشگاه مراغه از تاثیرگذاری گسترده در حوزه ترویج فرهنگ فناوری برخوردار است

«پروین نقی‌زاده» عضو کمیته برنامه‌ریزی و هماهنگی نمایشگاه فناوری زیستی بیان کرد: ادامه تحصیل دانش‌آموزان در رشته‌های کشاورزی در برخی از موارد با مقاومت والدین روبرو می‌شود اما برگزاری این نمایشگاه، فرصت‌های قابل توجه علم و فناوری در بخش فناوری زیستی و کشاورزی را به بازدیدکنندگان معرفی کرد.

«شهرام عبدی‌آذر»، دبیر کمیته برنامه‌ریزی و هماهنگی نمایشگاه هم گفت: پویایی این نمایشگاه به امیدآفرینی در بین مردم منطقه، دانشجویان و اساتید منجر شد و پویایی دانشگاه مراغه را به نمایش گذاشت.

تأثیرگذاری اقتصادی نمایشگاه فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی

نمایشگاه‌های فناوری با افزایش درآمد، کمک به اشتغالزایی و توسعه فناورانه زیرساخت‌ها، به طور قابل توجهی به توسعه اقتصادی شهرها و مناطق میزبان کمک می‌کند و تأثیر پایدار بر اقتصاد دارد.

مدیر پژوهش و فناوری دانشگاه مراغه به برخی از تاثیرهای اقتصادی میزبانی از نمایشگاه فناوری زیستی اشاره، و بیان کرد: آموزش و پرورش در این نمایشگاه تعدادی تجهیزات آزمایشگاهی از یک شرکت فناوری خریداری کرد و قراردادهای مختلف همکاری نیز به امضا رسید.

«فهیمی فرزام» به حمایت مالی از شرکت‌های دانش بنیان حاضر در این نمایشگاه اشاره کرد و افزود: حمایت صندوق پژوهش و فناوری و بانک توسعه تعاون از شرکت‌های دانش‌بنیان نویدبخش توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است.

وی اضافه کرد: غرفه فروش صنایع دستی و محصولات باغی هم در جنب این نمایشگاه برپا شد که از لحاظ معرفی محصولات بومی و داد و ستد قابل توجه بود.

«حاضر وظیفه» استاد نمونه گروه کشاورزی دانشگاه مراغه نیز با بیان اینکه تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه به توسعه اقتصادی منجر می‌شود، تصریح کرد: توسعه گردشگری و اقتصادی متکی بر سفر نیز از دیگر تاثیرهای برگزاری سالانه نمایشگاه فناوری زیستی در این شهرستان به شمار می‌رود.

«عبدی‌آذر» دبیر کمیته برنامه‌ریزی و هماهنگی نمایشگاه هم در این خصوص بیان کرد: نمایشگاه فناوری زیستی ماهیت فن‌بازار داشت و قراردادهای متعددی برای فروش فناوری بسته شد که به گردش مالی شرکت‌های فناور و چرخه اقتصادی منطقه هم کمک می‌کند.

«فتوحی»، دبیر کمیته رسانه نمایشگاه فناوری زیستی دانشگاه مراغه هم با تاکید بر اینکه تاثیر اقتصادی این نمایشگاه با گذر زمان بیشتر نمایان می‌شود، بیان کرد: توسعه پایدار، ارمغان برگزاری نمایشگاه‌های فناوری است.

آثار اقتصادی نمایشگاه فناوری زیستی در دانشگاه مراغه با گذر زمان بیشتر نمایان می‌شود

«عهدیه امجدی»، استادیار دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه مراغه نیز به عقد قراردادهای فروش و سرمایه‌گذاری در نمایشگاه فناوری زیستی مراغه اشاره، و بیان کرد: علاوه بر آن دوره‌هایی هم در زمینه تجاری‌سازی، تیم‌سازی و غیره برگزار شد که به نوبه خود به توسعه اقتصادی شرکت‌ها کمک می‌کند.

به گفته وی ارتباطات بین شرکت‌های تولیدی و فناوران نیز موجب ایجاد فرصت‌های شغلی می‌شود و برخی از تاثیرات نمایشگاه فناوری زیستی شاید ماه‌ها و سال‌های بعد مشخص شود.

وی با تاکید بر اینکه برگزاری نمایشگاه‌های فناوری، انتقال دانش به بازار را به ارمغان می‌آورد، اضافه کرد: به واسطه برگزاری این نمایشگاه، عده زیادی از مناطق مختلف کشور به مراغه سفر کردند و تعدادی از تولیدکنندگان هم پیشنهاد دادند تا مرکز رشد دانشگاه، اعضای هیئت علمی کارآمد دانشگاه مراغه را به واحدهای تحقیق و توسعه کارخانجات معرفی کند.

«طاهری»، رییس کمیته هماهنگی و برنامه‌ریزی نمایشگاه نیز گفت: در این نمایشگاه به‌ کارگیری دانشجویان علاقه‌مند در انجمن تراکتور و کمباین و حمایت شرکت شهرک‌های صنعتی از ایده‌های برتر هم به عنوان بخشی از تاثیرهای اقتصادی رقم خورد.

«نقی‌زاده» عضو کمیته برنامه‌ریزی و هماهنگی نمایشگاه فناوری زیستی هم بیان کرد: ۱۰ مورد قرارداد همکاری در حاشیه این نمایشگاه منعقد شد و ۱۷ مورد مذاکره برای عقد قرارداد و ۶ مورد سفارش تولید محصول به ثبت رسید.

رهاورد نمایشگاه فناوری زیستی رینوتکس به میزبانی دانشگاه مراغه
عقد قرارداد در نمایشگاه فناوری زیستی مراغه

به گفته وی این نمایشگاه فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه را به سمت اقتصادی شدن سوق داد و بستر گفت‌وگو را برای فناوران و متقاضیان فناوری فراهم ساخت.

«عبدی‌آذر»، دبیر کمیته برنامه‌ریزی و هماهنگی نمایشگاه فناوری زیستی هم اظهار کرد: تکمیل زنجیره تامین از طریق حضور در این نمایشگاه از دیگر نتایج برگزاری این رویداد به شمار می‌رود؛ ضمن توجه به اینکه در صورت تداوم برگزاری این نمایشگاه‌ها، زنجیره‌های فناوری به هم متصل می‌شود تا زنجیره تامین به درستی شکل بگیرد.

تأثیرگذاری آموزشی و انگیزه شغلی نمایشگاه فناوری زیستی

به گزارش ایرنا نمایشگاه‌های علم و فناوری مانند نمایشگاه‌های «کاستاریکا»، به دانش‌آموزان برای دنبال کردن شغل در زمینه‌های علمی و فناوری انگیزه می‌دهند؛ این نمایشگاه‌ها در حقیقت توسعه شایستگی‌های علمی را تقویت می‌کند و نگرش مطلوب را نسبت به این رشته‌ها ترویج می‌دهد.

این نمایشگاه‌ها همچنین با آشنایی دانشجویان با کارهای علمی و ارتقای تجربه‌های یادگیری آنها، نقش مهمی در شکل دادن به نسل‌های آینده دانشمندان و تکنولوژیست‌ها ایفا می‌کنند و نمایشگاه فناوری زیستی دانشگاه مراغه هم بی‌شک از این تاثیرگذاری‌ها بی‌نصیب نیست.

«طاهری»، رییس کمیته هماهنگی و برنامه‌ریزی نمایشگاه فناوری زیستی ضمن اشاره به حضور گسترده دانش‌آموزان و دانشجویان از این نمایشگاه، به برگزاری حدود ۳۴ کارگاه آموزشی اشاره می‌کند و می‌گوید: این کارگاه‌ها در زمینه‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و علمی برگزار شد.

تاثیرگذاری نمایشگاه فناوری زیستی از دیدگاه نوآوری و تولید دانش

«فهیمی فرزام»، مدیر پژوهش و فناوری دانشگاه مراغه هم در خصوص تاثیر نمایشگاه از دیدگاه نوآوری بیان کرد: تمام غرفه‌ها از نظر نوآوری در این نمایشگاه ارزیابی شد و برگزیدگان لوح دریافت کردند.
به گفته وی ۲۱ شرکت از مرکز رشد دانشگاه مراغه در این نمایشگاه حضور داشتند که ۱۶ غرفه به صورت مستقیم مربوط به بخش کشاورزی بود و بقیه به صورت نسبی با این بخش ارتباط داشت.

وی با بیان اینکه استقبال خوب از این نمایشگاه در آینده به تولید دانش و فناوری کمک می‌کند، اضافه کرد: ۶۲ شرکت در نمایشگاه حضور داشتند که ۹ مورد از آنها دانش‌بنیان بود و علاوه بر آن ۱۴ مورد بازارچه ایجاد شد و ۳۱ نفر طرح استارت‌اپ ارایه دادند.

به گفته وی۲ طرح دانش‌آموزی هم در بخش استارتاپ نمایشگاه ارایه، و برگزیده شد که از دیدگاه نوآوری و تولید دانش حائز اهمیت است.

«فتوحی»، عضو کمیته رسانه نمایشگاه فناوری زیستی هم در این زمینه بیان کرد: انتقال دانش بین شرکت‌کنندگان (شرکت‌های فناور، اساتید و دانشجویان) می تواند در نوآوری و تولید دانش موثر باشد.

دبیرخانه دایمی نمایشگاه فناوری زیستی رینوتکس در دانشگاه مراغه مستقر می‌شود

رییس دانشگاه مراغه نیز بیان کرد: همزمان با آیین افتتاح نمایشگاه فناوری زیستی، با استقرار دبیرخانه دایمی نمایشگاه تخصصی فناوری زیستی رینوتکس آذربایجان‌شرقی در این دانشگاه موافقت شد.

«محمد زادشکویان» افزود: سال آینده از نتایج این نمایشگاه برای پیشبرد اهداف و تولید محصولات فناورانه استفاده می‌شود و در کنار آن برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی‌تر در دستور کار قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه طی سال‌های آینده برگزاری نمایشگاه تخصصی در بخش گیاهان دارویی در اولویت قرار می‌گیرد، اضافه کرد: در ادامه نمایشگاه‌های تخصصی نیز نمایشگاه مدیریت مالی و دیگر بخش‌های مورد نیاز برای فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی برگزار خواهد شد.

به گزارش ایرنا برگزاری نمایشگاه فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی به عنوان یکی از زیربخش‌های جشنواره نوآوری و فناوری ربع رشیدی حدود ۲.۵ ماه قبل به دانشگاه مراغه سپرده شد.

دانشگاه مراغه هم در همین مدت کوتاه از طریق ارتباط‌گیری با مراکز علمی از جمله وزارت علوم، معاونت فناوری ریاست جمهوری و پارک علم و فناوری و همچنین دستگاه‌های اجرایی همچون سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی، تلاش کرد تا حلقه اتصال مدیریت اجرایی و فناوران کشور در عرصه امنیت غذایی باشد.

گفتنی است مراغه با توجه به قابلیت‌هایی که در عرصه‌های علمی و کشاورزی دارد، از ظرفیت ایجاد پارک تخصصی کشاورزی برخوردار است و می‌تواند در زمینه امنیت غذایی نقش‌آفرین باشد؛ به ویژه آنکه ستاد مرکزی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور نیز در این شهرستان قرار دارد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

کاهش مصرف گاز در مراغه با پیوستن مردم به پویش «۲ درجه کمتر»

«محمد اصل شهریور» که قبل از خطبه‌های نماز جمعه این شهرستان در جمع نمازگزاران حاضر …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ