آتش بی‌توجهی بر جان کودکان خراسان‌شمالی

به گزارش ایرنا، سوختگی دومین عامل معلولیت در کشور است و این آسیب همواره بسیاری از افراد به ویژه کودکان را در فصل سرما تهدید می کند.

کودکانی که درک درستی از داغی و سوزندگی مواد مختلف از بخاری گرفته تا آب جوش ندارند و کنجکاوی و بی توجهی خانواده ها عامل آسیب‌پذیری بیشتر آنها می شود.

کودکان در پی شناخت اطراف خود هستند و همه اشیا به خصوص اشیای رنگی آنها را به خود جلب می کند که این کنجکاوی ها نیاز به مراقبت دارد.

مراقبتی که جدی گرفته نمی شود و گاهی با رها کردن کودک برای چند لحظه در هنگام استحمام و یا تنها گذاشتن کودک در اتاق یا آشپزخانه این حادثه دردناک معمولا رخ می دهد و یک عمر پشیمانی به بار می آورد.

بی تردید اگر مراقبت ها و حساسیت ها نسبت به کودکان وجود داشت شاهد اشغال ۵۶ درصد از تخت های تنها مرکز درمانی سوختگی خراسان شمالی بوسیله کودکان نبودیم و خانواده ها نیز با عذاب وجدان همیشگی دست و پنجه نرم نمی کردند و متحمل هزینه های گزاف نمی شدند.

آتش بی‌توجهی بر جان کودکان خراسان‌شمالی

۵۶ درصد سوختگی‌ها مربوط به کودکان زیر ۱۰ سال

رییس بخش سوختگی بیمارستان امام علی (ع) بجنورد می گوید: ۴۶۰ بیمار در ۹ ماهه امسال در بخش سوختگی این مرکز درمانی بستری شدند که ۵۶ درصد از این افراد کودکان زیر ۱۰ سال بودند.

دکتر رسول نیکدل می افزاید: ۱۳ درصد از بیماران سوختگی نیز مربوط به افراد بالای ۱۰ سال است که برای کاهش این آمار باید خانواده ها مشارکت کنند و آموزش های لازم به این افراد ارایه شود.

وی ادامه می دهد: بیشتر سوختگی اطفال استان ناشی از آب جوش و یا شعله مستقیم است.

بیشتر سوختگی اطفال خراسان شمالی ناشی از آب جوش و یا شعله مستقیم است

نیکدل با بیان اینکه سالانه به طور میانگین ۵۰۰ بیمار در بخش سوختگی بیمارستان امام علی (ع) بجنورد بستری می شوند، می گوید: این مرکز درمانی سال ۹۷ راه اندازی شد و در ابتدا تعداد بیماران بستری ۶۰ الی ۹۰ نفر بود اما اکنون به ۵۰۰ مورد در سال رسیده است.

این متخصص جراحی می افزاید: بخش سوختگی بیمارستان امام علی(ع) در سال های اخیر مجهز شده است و پیوند پوست نیز در این مرکز انجام می شود.

رییس بخش سوختگی بیمارستان امام علی (ع) بجنورد می گوید: تمامی خدمات درمانی سوختگی در این مرکز ارایه می شود و معمولا در مواقع ضروری بیمار برای دریافت خدمات تخصصی تر به دیگر مراکز ارجاع می شود.

آتش بی‌توجهی بر جان کودکان خراسان‌شمالی

بی توجهی والدین مهمترین دلیل سوختگی

یکی از کارشناسان اورژانس در این باره می گوید: گاهی والدین با بی توجهی کودکان را در آشپزخانه رها می کنند و آنها نیز به خاطر کنجکاوی، ظرف غذا روی گاز را به روی خود بر می گردانند.

علی رحمتی می افزاید: این سهل انگاری ها به راحتی موجب سوختگی کودکان می شود.

وی می گوید: همچنین موارد زیادی از سوختگی کودکان حین طبخ غذا برای مراسم ها اتفاق می افتد که دلیل اصلی آن بی توجهی والدین است.

کودکان در رویارویی با وسایل و مواد گوناگون خطر آنها را درک نمی‌کنند به دلیل حس کنجکاوی سعی در شناخت آن دارند

وی با بیان اینکه کودکان آنقدر توانا هستند که خطرآفرین باشند، ادامه می دهد: کودکان در رویارویی با وسایل و مواد گوناگون خطر آن را درک نمی‌کنند به دلیل حس کنجکاوی سعی در شناخت آن دارند.

رحمتی بیان می کند: شعله های وسایل گاز سوز نیز برای آنها جذابیت دارد و بدون هیچ ترسی به سراغ آن می روند.

وی با بیان اینکه کودکان پوست نازک‌تری نسبت به بزرگسالان دارند، می گوید: این افراد حتی با دمای پایین پوست‌شان دچار سوختگی می‌شود بنابراین لازم است تا والدین بیشتر مراقب کودکان باشند.

آتش بی‌توجهی بر جان کودکان خراسان‌شمالی

چگونه از سوختگی کودکان پیشگیری کنیم؟

رحمتی با تاکید بر ضرورت آموزش و پیشگیری از سوختگی، بیان می کند:‌ به کودکان در مورد خطرهای بازی با کبریت و سایر مواد قابل اشتعال باید آموزش داد، آتش‌سوزی در نتیجه بازی کودکان ممکن است به آسیب‌های شدید و حتی مرگ منجر شود.

وی تصریح می کند: بیشترین سوختگی در اطفال ناشی از مایعات است و خانواده‌ها باید با فراگیری آموزش‌های لازم نسبت به خطرات و عوارض سوختگی برای کودکان هوشیار باشند.

رحمتی ادامه می دهد: هرگز کودکان را هنگام پخت و پز با گاز روشن در آشپزخانه باید تنها نگذاشت و به کودک اجازه آشپزی نداد.

وی می گوید: همچنین باید هشداردهنده دود در داخل و خارج از اتاق خواب نصب و این هشداردهنده را از نظر سالم بودن ماهیانه چک کرد.

رحمتی می افزاید: باید به کودکان آموزش داد که وقتی صدای هشدار دهنده را می شنوند حتما چه کاری انجام دهند.

هشداردهنده دود در داخل و خارج از اتاق خواب نصب و این هشداردهنده را از نظر سالم بودن ماهیانه چک کرد

وی می گوید: بیشتر کودکان از سه سالگی می‌توانند کبریت را روشن کنند بنابراین کبریت و یا فندک را باید دور از دسترس آنها قرار دهیم و به آنها آموزش دهیم که با آن بازی نکنند.

رحمتی در خصوص توصیه ها برای حمام کردن کودک نیز بیان می کند: ابتدا شیر آب سرد را باز و سپس آب گرم را به آن اضافه کنید و هرگز قبل از آزمایش میزان حرارت آب، کودک را زیر دوش قرار ندهید.

مرگ‌ومیر ناشی از سوختگی ایران ۲ برابر استاندارد جهانی است و سالانه حدود ۳۰ هزار نفر در بیمارستان سوختگی بستری می‌شوند که این بیماران سوختگی شدید دارند و به ازای هر یک نفر بستری شده نیز ۶ تا هشت نفر سرپایی درمان می‌شوند.

خراسان شمالی دارای ۱۱ بیمارستان و هزار و ۴۴۴ تخت بیمارستانی است و هم اکنون پنج هزار نفر در حوزه سلامت این استان خدمت رسانی می کنند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

خراسان شمالی همصدا با وجدان‌های بیدار علیه رژیم صهیونیستی

به گزارش ایرنا، نمازگزاران جمعه با حضور در راهپیمایی با مشت های گره کرده، حمایت …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ