بیماری “زونا” مسری نیست/ ضرورت درمان بموقع

به گزارش ایرنا از انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران، محمدحسین دلشاد افزود: زونا درد بسیار شدیدی دارد زیرا منشأ آن عصبی است، دردهای زونا وقتی مزمن می‌شود بسیار طاقت فرسا بوده که می‌تواند در بیماران در طول زمان افکار خودکشی ایجاد کند.

وی اظهار داشت: افراد فکر می‌کنند زونا حتما بثورات جلدی و ضایعه بیرونی دارد، اما این بیماری ممکن است در ابتدا با درد شروع شود و بعد از ۱۰ روز ضایعات پوستی نمایان شود.

دبیر انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران با بیان اینکه افراد مبتلا به زونا در گذشته بیماری آبله مرغان را تجربه کرده‌اند، ادامه داد: زونا فقط در افرادی بروز پیدا می‌کند که حتما در گذشته آبله مرغان را تجربه کرده‌اند؛ وقتی آبله برطرف می‌شود ویروس از طریق گردش خون در یک گره عصبی پنهان می‌شود و بعد از سال‌ها در دوران کهن‌سالی و یا میانسالی به واسطه تروما یا ضربه و یا ضعف سیستم ایمنی بروز می‌کند.

دلشاد با اشاره به اینکه زونا سال‌ها ممکن است برای یک فرد درگیری ایجاد کند، گفت: این بیماری درد بسیار شدیدی دارد زیرا منشأ آن عصبی است و نقش عصب در بدن مخابره پیام درد به مغز است، اما اکنون در بیماری زونا این عصب، خود منشأ درد شده که می‌تواند درد غیرقابل تحملی را ایجاد کند.

این فلوشیپ درد اضافه کرد: بیماری زونا ممکن است ضایعات پوستی نداشته باشد و باید دانست که این بیماری همیشه یک طرف بدن را درگیر می‌کند، که در مسیر درد، یک عصب یا چند عصب نواری درگیر می‌شوند که بسیار دردناک است.

وی اظهار داشت: ولی اگر فرد مرتبط با بیمار زونا، در گذشته آبله مرغان نگرفته باشد این احتمال وجود دارد که به واسطه یک تماس پوستی زونا بگیرد، لذا توصیه می‌کنیم از دستکش استفاده کند.

به گفته دلشاد، وقتی یک بیمار درد مزمن دارد یک نیروی کار از جامعه کنار گذاشته می‌شود و سیستم‌های بیمه و درمان درگیر او می‌شوند که برای جامعه هزینه‌بر است، در نهایت یک خانواده متاثر از تجربه کردن دردهای مزمن فرد می‌شود که باید این موضوع مورد توجه باشد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

تصادف در جاده بندرعباس – میناب، سه فوتی و یک مصدوم‌ بر جا گذاشت 

به گزارش دریافتی ایرنا، سرهنگ مهدی نیکبخت شامگاه جمعه با اعلام این خبر اظهار کرد: …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ