بی‌توجهی به الگوی توسعه، اصفهان را دچار چالش‌های زیست محیطی کرده است


به گزارش ایرنا، محمد کوشافر روز چهارشنبه در آیین افتتاح «خانه فناور محیط زیست» استان اصفهان افزود: تمرکز بر فن‌آوری بدون توجه به چگونگی الگوی توسعه به نتیجه نمی‌رسد.

وی اضافه کرد: اگر بخواهیم این چالش‌ها اصلاح شود باید از همین دو مسیر حرکت و الگوی توسعه را اصلاح کنیم و سطح فناوری‌های خود را ارتقاء بدهیم.

کوشافر گفت: حمایت و اراده مسوولان ملی برای حل مشکلات زیست محیطی اصفهان غیرقابل انکار است و بدون آن نمی‌توان نتیجه مطلوب گرفت.

وی افزود: برای حل یک مساله، آشنایی با صورت مساله بسیار مهم است و مدیران ملی ما باید با صورت مساله‌ مشکلات اصفهان بیشتر آشنا بشوند.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اصفهان اضافه کرد: بخشی از این کار مربوط به اداره کل حفاظت محیط زیست است که باید مقامات کشور را بخوبی در جریان چالش ‌های استان قرار دهند اما بخش دیگر فرایند، آشنایی با صورت مساله مشکلات اصفهان و مشاهدات میدانی است.

کوشافر گفت: از مدیران سازمان حفاظت محیط زیست دعوت می‌کنیم تا بصورت میدانی، مسائل محیط زیست اصفهان از جمله عمق فرونشست را در این شهر را مشاهده کنند.

وی افزود: آثار تاریخی اصفهان که بر اثر عوارض فرونشست در معرض آسیب‌های جدی قرار گرفته‌اند، تنها مربوط به اصفهان نیستند بلکه این ابنیه، امانت‌های جهانی محسوب می‌شوند که اگر اتفاق ناگواری برای آنها بیفتد، باعث شرمساری همه ما خواهد شد که البته امیدواریم با حضور متخصصان و فعالان محیط زیست و مدیران آگاه به این وضعیت نرسیم.

وی گفت: در اصفهان کنسرسیوم دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی در حوزه محیط زیست وجود دارد و ایده آن از چند سال پیش در اصفهان شکل گرفت.

کوشافر افزود: در این کنسرسیوم ۱۰ دانشگاه و مراکز تحقیقاتی عضو هستند و در یکی از جلسات آن موضوع «خانه فناور محیط زیست اصفهان» توسط نماینده اداره کل حفاظت محیط‌ زیست مطرح شد و دانشگاه آزاد برای تامین محل استقرار این خانه اعلام آمادگی کرد.

وی گفت: یکی از ویژگی‌های خانه فناور محیط زیست که آن را نسبت به کنسرسیوم ارتقا یافته‌تر می‌سازد، حضور نماینده اداره کل صمت استان در جرگه اعضای اصلی است و این یک اتفاق بسیار خوبی می‌تواند باشد.

به گفته کوشافر، اعضای اصلی خانه فناور محیط زیست، رییس شهرک علمی تحقیقاتی استان، رئیس بنیاد نخبگان استان، رئیس اداره آموزش و پژوهش اداره کل صمت و معاونان پژوهشی دانشگاه آزاد اصفهان و دانشگاه علوم‌ پزشکی اصفهان هستند.

به گزارش ایرنا، خانه‌های فناور محیط‌ زیست با هدف همرسانی ایده‌ها و هم‌افزایی میان صاحبنظران، کارآفرینان و تصمیم‌گیران و برنامه‌ریزان، در ۱۱ مرکز استانِ کشور افتتاح شده است.

امروز خانه فناور محیط زیست اصفهان در دانشگاه آزاد اسلامی این شهر با حضور مسوولان حفاظت محیط زیست، نمایندگان برخی دانشگاه‌های استان و همچنین کارشناسان و کوشندگان عرصه محیط زیست افتتاح شد.

اصفهان در سال‌های اخیر بواسطه توسعه ناپایدار صنایع، کشاورزی و جمعیت دچار بحران کم‌آبی و خشکی زاینده‌رود شده است.

خشکی زاینده‌رود و فشار بر آب‌های زیرزمینی، این خطه را با چالش جدی فرونشست مواجه کرده است.

از سوی دیگر این کلانشهر بدلیل خشکی زاینده‌رود و تالاب گاوخونی و رشد فزاینده جمعیت و ترافیک، بر سکوی آلوده‌ترین کلانشهر ایران ایستاده است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

فعالیت برخی مدارس استان اصفهان شنبه با یک ساعت تاخیر آغاز می‌شود

به گزارش ایرنا، اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان شامگاه جمعه اعلام کرد: فعالیت …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ