محمد خوران روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: گلستان شهر بجنورد بزرگترین مجموعه مسکن مهر استان است که بیش از ۳۰۰ دستگاه آسانسور در آن نصب شده و اکنون دریافت تاییدیه ایمنی برای ۲۹ مورد در دست اقدام است.
وی با بیان اینکه آسانسورهای ناایمن بستری برای وقوع حادثه است، افزود: بررسی ایمنی آسانسورها با هدف جلوگیری از وقوع حادثه و حفظ ایمنی و سلامت شهروندان در دستور کار است و با توجه به اجباری بودن استاندارد آسانسورها باید قبل از بهره برداری تاییدیه ایمنی اولیه توسط مالکان دریافت کنند و پس از پایان اعتبار تاییدیه، ملزم به دریافت تاییدیه ادواری هستند.
مدیرکل استاندارد خراسان شمالی ادامه داد: اعتبار تاییدیه های صادر شده حداکثر یک سال از تاریخ صدور است.
صدور ۳۲۹ فقره تاییدیه ایمنی آسانسور
مدیرکل استاندارد خراسان شمالی گفت: ۳۲۹ تاییدیه ایمنی اولیه آسانسور ۹ ماهه امسال صادر و برای ۱۳۵ دستگاه آسانسور، تمدید گواهینامه ایمنی آسانسور (بازرسی ادواری) انجام شد.
وی افزود: در صورت انجام نشدن سرویس و نگهداری مستمر آسانسورها به وسیله شرکتهای مجاز و انجام نشدن بازرسی ادواری سالیانه، مسوولیت حوادث و سوانح احتمالی متوجه مالکان و مدیران ساختمانهای دارای آسانسور و شرکت طرف قرارداد سرویس و نگهداری آسانسور مربوطه است.
خوران اظهار کرد: ۵۰ گواهینامه ایمنی صادر شده در مرحله تایید کارشناس استاندارد است که به دلیل عدم ثبت در درگاه ملی مجوزها و عدم اخذ کد رهگیری توسط مالک و شرکت طراحی و مونتاژ آسانسور، قابلیت صدور تاییدیه ایمنی را ندارند.
مدیرکل استاندارد خراسان شمالی تاکید کرد: آسانسورهای بدون تاییدیه ایمنی باید از بهره برداری خارج و استفاده از آن متوقف شود.
به گزارش ایرنا، در خراسان شمالی چهار شرکت با استفاده از توان ۶ بازرس نسبت به بازرسی و نظارت های دوره ای از آسانسور فعالیت دارند.
منبع