به گزارش ایکنا به نقل از حریت دیلی نیوز، مناره مسجد سیواس اولو که اغلب به دلیل شیب ۱۱۷ سانتی متری با برج کج پیزا ایتالیا مقایسه میشود، قرار است با استفاده از روشی نوآورانه که برای اولین بار در ترکیه اجرا میشود، بازسازی شود.
این مناره 800 ساله که در زمان سلطنت سلطان قلیچ ارسلان دوم سلجوقی آناتولی در سال 1197 میلادی ساخته شد، با استفاده از شمعهای کششی برای جلوگیری از کج شدن بیشتر یا سقوط احتمالی تثبیت خواهد شد.
این مسجد که در استان سیواس در مرکز ترکیه واقع شده یک بنای ارزشمند است که به سفارش قزل ارسلان بن ابراهیم و توسط معماری به نام کول آهی طراحی شده است. مناره کج آن برای چندین دهه به دقت زیر نظر گرفته و مشاهده شده که سالانه 1.5 سانتی متر کج میشود.
به گفته مقامات، این طرح شامل تعبیه هشت شمع کششی به طول 40 متر در ساختار مناره تحت نظارت مهندسان ترک و ایتالیایی خواهد بود.
جمال کاراجا، مدیر بنیادهای منطقهای سیواس، توضیح داد: شیب مناره تقریباً 117 سانتی متر است. با این حال، مناره را نمیتوان به حال خود رها کرد تا بیشتر خراب شود. ما یک پروژه جداگانه برای رسیدگی به این موضوع طراحی کردیم و برای اطمینان از موفقیت آن با کارشناسان بین المللی همکاری میکنیم.
کاراجا بر حفظ کتیبهها و تزئینات ظریف مناره تاکید کرد و افزود روی کتیبه بالا نوشته شده «الملک لله». نقوش فیروزهای و آبی به همراه کاشیهای سبز نیز بازسازی خواهند شد. این امر مستلزم برنامهریزی و اجرای دقیق است.
او روش مورد استفاده را اینگونه توضیح داد: تیم کارشناسان ما سیستمی را که به ندرت استفاده میشود برای تثبیت سازه اجرا خواهند کرد. با سوراخکاری از بالا، شمعهای کششی نامرئی را نصب میکنیم که فونداسیون را تقویت میکند. ضخامت دیواره مناره تقریباً 80 سانتی متر است که آن را به ساختاری محکم و در عین حال ظریف تبدیل میکند.
وی ادامه داد: این مکان مقدس است و ما متعهد هستیم که پروژه را در اسرع وقت به اتمام برسانیم.
انتهای پیام
منبع