مشکل زیست محیطی نیروگاه‌ها با مازوت استاندارد رفع می‌شود

«نادر صفرزاده» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان اینکه در سال جاری به علت ناترازی در تامین انرژی نیروگاه ها مجبور به استفاده از مازوت شده اند، افزود: مسوولان قضایی نیز بر اساس مصوبه شورای تامین کشور با مازوت سوزی نیروگاه ها موافقت کرده اند.

وی اظهار کرد: نیروگاه حرارتی تبریز حدود ۲۰۰ میلیون لیتر مخزن مازوت دارد چراکه این نیروگاه بر پایه مازوت ایجاد شده است و بعد از گازسوز شدن آن، به صورت عمده از مازوت استفاده نمی شد و در ماه هایی از سال به علت کمبود گاز، از مازوت استفاده می شد.

نماینده شرکت نیرو آتیه صبا با تاکید بر اینکه آلودگی این نیروگاه خیلی زیاد نیست، گفت: با اضافه شدن آلودگی های این نیروگاه به سایر آلودگی های هوا در منطقه میزان آلودگی هوا افزایش می یابد و موجب آزرده شدن مردم تبریز و شهرهای همجوار می شود.

مشکل زیست محیطی نیروگاه‌ها با مازوت استاندارد رفع می‌شود

تبدیل سیستم نیروگاه حرارتی تبریز به سیکل ترکیبی موجب صرفه جویی هشت میلیون مترمکعب آب می شود

صفرزاده، بر ضرورت تبدیل سیستم این واحد به سیکل ترکیبی، ادامه داد: با تبدیل سیستم خنک کاری این واحد از آب به هوا ( ایرکولینگ) که این طرح در نیروگاه شهید مفتح همدان اجرا شده است، می توان مصرف آب نیروگاه حرارتی تبریز را به پنج تا ۶ درصد کاهش داد.

وی با اشاره به اینکه برای تبدیل این سیستم نیاز به حدود ۳۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است، یادآور شد: با این اقدام هشت میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفه جویی می شود و این میزان آب را می توان در مصارف دیگر و مورد نیاز استان استفاده کرد.

نماینده شرکت نیرو آتیه صبا و سهامدار اصلی نیروگاه حرارتی تبریز با بیان اینکه آذربایجان شرقی با کمبود برق مواجه است و رفع این کمبود از نان شب واجب تر است

آذربایجان شرقی با کمبود برق مواجه است و رفع این کمبود از نان شب واجب تر است، گفت: در این راستا، در سال ۹۷ و ۹۸ مجوز توسعه و نوسازی این نیروگاه برای تامین یکهزار مگاوات برق صادر شد.

صفرزاده، افزود: در سال ۱۴۰۱ در سفر شهید آیت الله رئیسی به استان، مقرر شد که این نیروگاه توسعه یابد و واحد فعلی نیز متوقف شود و بر این اساس در سال ۱۴۰۲ و با پیگیری های انجام شده، تفاهم نامه ای در این خصوص امضا شد.

وی یادآور شد: بر اساس این تفاهم نامه مقرر شد تا ۸۰ هکتار زمین برای توسعه این نیروگاه اختصاص یابد که تاکنون با واگذاری ۴۰ هکتار آن موافقت شده است و اگر این واگذاری به صورت عملی اتفاق بیفتد، چند شرکت از شرکت های صندوق بازنشستگی کشوری آماده سرمایه گذاری و مشارکت در این طرح هستند.

به گزارش ایرنا، نیروگاه حرارتی و گازی تبریز در کیلومتر ۱۶ جاده تبریز ـ آذرشهر، روبروی شهرک اسفهلان (تبریز)، یکی از نیروگاه‌های ایران با ظرفیت تولید اسمی ۸۰۰ مگاوات است.

نیروگاه حرارتی تبریز دارای ۲ واحد بخار هر کدام به ظرفیت ۳۶۸ مگاوات با قدرت تولید عملی ۳۵۰ مگاوات، ساخت شرکت آلستوم فرانسه است؛ همچنین این نیروگاه گازی دارای ۲ واحد گازی هر کدام به ظرفیت ۳۲ مگاوات ساخت فیات ایتالیا است که در محوطه نیروگاه حرارتی تبریز واقع شده‌است.

نیروگاه حرارتی و گازی تبریز زیر پوشش شرکت مدیریت تولید برق آذربایجان شرقی است و نقشِ دیسپاچینگ (مدیریت) انرژی الکتریکی را در منطقهٔ شمال‌غرب نیز به عهده دارد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

رئیس دانشگاه تبریز: نیازمند بهره گیری از گفتمان هم‌افزا و وحدت بخش هستیم

به گزارش ایرنا، محمدتقی اعلمی شنبه در آیین اختتامیه مرحله استانی مناظرات دانشجویی جهاد دانشگاهی، …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ