ضرورت تخصیص ارز دولتی برای کیت‌های تشخیصی آزمایشگاه‌ها

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، غلامرضا حمزه‌لو روز پنجشنبه در گردهمایی مدیران علوم آزمایشگاهی که در مرکز همایش کانون توحید برگزار شد، افزود: هفت هزار آزمایشگاه در بخش دولتی و خصوصی وجود دارد که سالانه بیش از ۵۰۰ میلیون تست در این مراکز آزمایشگاهی انجام می‌شود.

وی با هشدار به افزایش روند بیماری‌های غیرواگیر از جمله دیابت و سرطان‌ها در کشور ادامه داد: ۸۰ درصد خدمات سرپایی در بخش خصوصی ارائه می‌شود و کیت‌های تشخیصی با تسهیلات ارزی برخوردار بوده و افزایش ارز می‌تواند ارائه خدمات را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

به گفته حمزه‌لو، فناوری‌های روز دنیا خدمات بیشتری را برای ارائه به مردم در آزمایشگاه‌ها معرفی می‌کنند که باید این مراکز به فناوری روز مجهز باشند.

وی با اشاره به اینکه پرداخت از جیب مردم در خدمات آزمایشگاهی ۸۰ درصد است، گفت: برای ارائه بسیاری از خدمات ازمایشگاه‌ها، کیت‌های وارداتی مورد استفاده قرار می‌گیرند و مواد اولیه تولید داخل شرکت‌ها نیز از خارج تامین می‌شود، بنابراین ضرورت دارد دولت مشکلات در این مراکز را سریعتر برطرف کند.

حمزه‌لو تصریح کرد: اکنون در حال پیگیری مطالبات و برطرف کردن مشکلات مراکز آزمایشگاهی هستیم تا ارائه خدمات به مردم که بیشترین بار مراجعه را به این مراکز دارند، مختل نشود.

بدهی ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومانی تامین اجتماعی به آزمایشگاه‌ها

دبیر مجمع انجمن‌های علوم آزمایشگاهی کشور نیز در این گردهمایی با اشاره به بدهی ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومانی سازمان تامین اجتماعی به آزمایشگاه‌ها بابت ۹ ماه گذشته گفت: متاسفانه این مبلغ هنوز پرداخت نشده و با توجه به افزایش مصرف کیت‌های تشخیصی، ضرورت دارد سازمان تامین اجتماعی در پرداخت این طلب مساعدت کند تا ارائه خدمات به مردم مختل نشود.

محمد صاحب‌الزمانی تاکید کرد: به طور میانگین سهم بیمه سازمان تامین اجتماعی به مراکز آزمایشگاهی، ماهانه ۳۶۰ میلیارد تومان است و پرداخت نکردن به موقع این مطالبات باعث می‌شود در آزمایشگاه‌ها مشکل زیادی در خرید تجهیزات و ارائه خدمات به وجود آید.

وی با توجه به افزایش قیمت ارز از دولت خواست اعتبار لازم را در خصوص خرید تجهیزات آزمایشگاهی در بودجه سلامت سال آینده اختصاص دهد.

به گفته صاحب‌الزمانی، افزایش ارز دولتی به ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان باعث گران شدن کیت آزمایشگاهی می‌شود که می‌تواند ارائه خدمات به مردم را مشکل مواجه کند.

فرید کرمی رئیس انجمن علمی آسیب‌شناسی ایران نیز در این گرددهمایی افزود: با توجه به اینکه توجه به اقتصاد سلامت امری ضروری از سوی مسئولان است، در صورت بی‌توجهی به این امر مهم، خدمات آزمایشگاهی در آینده فقط به عده‌ای از مردم که توان پرداخت از جیب را دارند، ارائه خواهد شد.

حسین فاطمی رئیس انجمن متخصصین علوم آزمایشگاهی بالینی ایران نیز گفت: با توجه به افزایش قیمت ارز، آزمایشگاه‌ها دچار نگرانی برای خرید تجهیزات شدند که از مسئولان می‌خواهیم در جهت رضایتمندی مردم به دغدغه‌ها و مشکلات این مراکز توجه اساسی کنند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

توانمندسازی خانواده‌ها در مواجهه با آسیب‌های اجتماعی باید در اولویت قرار گیرد

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ایرنا، زهرا بهروز آذر روز شنبه درگردهمایی روسای ادارات انجمن …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ