به گزارش ایرنا،مهدی جمالینژاد روز پنجشنبه در دیدار با هیات تجاری اقلیم کردستان عراق افزود: با اقلیم کردستان عراق بیگانه نیستم و برای برگزاری برنامه اربعین با بسیاری از مسوولان این منطقه در زمانی که در وزارت کشور مشغول کار بودم، جلسات متعدد و دوستانه داشتیم.
وی افزود: فرصتهای زیادی برای ارتباط بین سلیمانیه کردستان و اصفهان وجود دارد که بیش از هر اقدام دیگر نیازمند نزدیکشدن و همدلی طرفین است.
جمالینژاد با اشاره به اینکه اصفهان یک سابقه کهن و دیرینه دارد و یکی از شهرهای قدیمی در سطح منطقه خاورمیانه است، خاطرنشان کرد: اصفهان در سه دوره تاریخی پایتخت ایران بوده و ظرفیت زیادی برای مبادلات تجاری و گردشگری و صنایع دستی دارد و از قدیم از طریق جاده ابریشم ارتباط تجاری با کشورهای جهان داشته است.
وی ادامه داد: صنایع دستی اصفهان از قدیم زبانزد خاص و عام بوده و برخی از هنرهای صنایع دستی این شهر از لحاظ ظرافت و خلاقیت در دنیا بینظیر است و این استان ۱۱۴ شهر و ۶۰۰ روستا دارد که بسیاری از آنها جاذبه طبیعی دارند.
استاندار اصفهان گفت: در این استان از سمت شمال شهرهای کاشان، غرب گلپایگان و خوانسار، جنوب سمیرم و شرق خور و بیابانک بسیار زیبا و دیدنی هستند و برخی از جاذبههای شهرهای ما در جهان بینظیر است بعنوان مثال شهر زیرزمینی نوشآباد آران و بیدگل و فرش کاشان ما در جهان نایاب است.
وی افزود: منطقه خور و بیابانک اصفهان کویر زیبایی دارد که گردشگران اروپایی چندین ماه در این شهرستان اقامت میکنند یا سمیرم بعنوان بام اصفهان آب و هوای بسیار خوبی دارد؛ اما در این زمینه ذائقه مخاطبان نیز حائز اهمیت است.
استاندار اصفهان تاکید کرد: من فاصلهای بین اقلیم کردستان عراق و اصفهان نمیبینم؛ زیرا با همدلی میتوانیم بسیاری از راههای دور را نزدیک کنیم.
وی تصریح کرد: دانشگاههای اصفهان نیز بسیار فعال است و به همین دلیل در عرصه تبادل دانش نیز میتوانیم فعالیت کنیم و علاوه بر این، دانشگاه هنر اصفهان نیز بسیار بی نظیر است و ما آمادگی فراهم کردن بستر تحصیل دانشجویان شما را در استان خود داریم .
درخواست ارتباط هوایی و توسعه تجاری اقلیم کردستان با اصفهان
رئیس اتحادیه واردکنندگان و صادرکنندگان اقلیم کردستان عراق نیز در این نشست با اشاره به دیدارش با رئیس اتاق بازرگانی اصفهان گفت: ما از سه طریق زمینی، دریایی و هوایی میتوانیم با یکدیگر ارتباط برقرار کنیم.
مصطفی عبدالرحمان عبدالله با اشاره به اینکه اقلیم کردستان از طریق مرز زمینی و دریایی فاصله زیادی با اصفهان دارد، افزود: حدود سه سال پیش نامهای به استاندار وقت نوشتیم و خواستار برقراری ارتباط هوایی بین اصفهان و اقلیم کردستان شدیم که تاکنون گامهای مناسبی در این زمینه برداشته نشده است.
رئیس اتحادیه واردکنندگان و صادرکنندگان اقلیم کردستان تصریح کرد: ما بدلیل ارتباط تجاری با اصفهان درصدد تقویت روابط خود با این استان هستیم؛ زیرا اصفهان قطب اقتصادی بزرگ ایران محسوب می شود و بسیاری از صنایع اقتصادی کشور شما در این خطه قرار دارد.
وی ادامه داد: استان شما پتانسیل زیادی از جمله در زمینه گردشگری سلامت، اقتصاد و سلامت دارد که در صورت برقراری ارتباط هوایی میتوانیم همکاری خوبی در این عرصهها داشته باشیم و در این راستا همایش تجاری و اقتصادی را با همکاری مقامات اقلیم کردستان در اصفهان برگزار میکنیم.
مصطفی عبدالرحمان عبدالله گفت: برقراری ارتباط هوایی فقط برای سفر از شهر سلیمانیه نیست بلکه سایر شهرهای دیگر اقلیم از جمله اربیل و کرکوک و سایر شهرها نیز مد نظر ماست.
وی بیان داشت: در اصفهان هر هفته نمایشگاه برگزار میشود که ما میتوانیم هیاتهای مختلفی را برای بازدید از این نمایشگاه ها اعزام کنیم.
رئیس اتحادیه واردکنندگان و صادرکنندگان اقلیم کردستان اضافه کرد: ما از رئیس اتاق بازرگانی اصفهان درخواست کردیم که به سلیمانیه سفر کند و یک نشست مشترک با تجار ما داشته باشد؛ و ما تأکید نیز برگزاری همایش تجاری در اصفهان است.
وی بیان داشت: چندین بیمارستان شهر سلیمانیه نیز در زمینه گردشگری سلامت فعال است که میتوان آنها را با مجموعههای گردشگری سلامت اصفهان همراه کنیم.
به گزارش ایرنا، اقلیم کردستان به پایتختی اربیل، یک منطقهٔ خودمختار در بخش شمالی کشور عراق است که از شرق با ایران، از شمال با ترکیه و از غرب با سوریه هممرز است. بر اساس آخرین برآورد دولت منطقهای در سال ۱۴۰۲، جمعیت این منطقه حدود ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر تخمین زده شده است.
در منطقهٔ کردستان عراق علاوه بر کُردها که ساکنان اصلی و اکثریت جمعیت هستند، آشوریها، ترکمانها، عربها و ارمنیها نیز زندگی میکنند.
منبع