دلایل محبوبیت حاج قاسم از نگاه همرزمش


به گزارش ایرنا، محمدرضا حسنی سعدی در سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه کرمان افزود: سردار شهید سلیمانی امروز برای جوانان الگو و اسوه است؛ جوانی که دنبال زیبایی‌های اخلاق است و به دنبال پهلوان و قهرمان می‌گردد گمشده خود را در وجود حاج قاسم می ببیند.

وی گفت: بارها دیدید و شنیدید افرادی که از کاستی‌ها و کمبودها انتقاد و بعضا زاویه داشتند ولی حاج قاسم را قبول و دوست دارند، در مراسم او شرکت کردند و هنوز به زیارت مزارش می‌آیند.

همرزم شهید سپهبد سلیمانی ادامه داد: حاج قاسم باعث افتخار جهان اسلام و شیعه، ایران و استان کرمان است و امروز زیباترین الگو برای جوانان و بزرگان حتی نوجوانان و کودکان محسوب می‌شود.

وی گفت: انسان‌ها ذاتی و فطری دنبال نیکی‌ها، خوبی‌ها و فضایل و سجایای نیک اخلاقی هستند، همه آنچه خوبان عالم داشتند شهید سلیمانی یکجا داشت؛ او متواضع، مهربان، مردمی و خاکی بود و در بیت الزهرا (س) کرمان – منزل شخصی حاج قاسم که موقوفه شد- همه زائران و عزاداران را استقبال و بدرقه می‌کرد.

حسنی سعدی ادامه داد: موضوع هم عصر بودن شخصیت‌ها و انسان‌ها گاهی جایگاه بزرگی و عظمت افراد را معمولی جلوه می‌دهد؛ یعنی فکر کنیم حاج قاسم هم فردی مثل بقیه بود که این هم از مظلومیت‌های او است.

وی گفت: درست است که سردار سلیمانی آدم خاکی بود اما بعد از ۶۳ سال یک انسان آسمانی و فوق العاده معنوی و مخلص شده بود.

مدیر گلزار شهدای بین المللی کرمان افزود: سوال است که حاج قاسم عزیز کدام دانشگاه و حوزه علمیه درس خوانده، کدام آموزش را دیده بود و اساتیدش چه کسانی بودند؟.

وی گفت: با نگاه به زندگی این مرد بزرگ می‌بینیم در دانشگاه شهید باهنر کرمان کارشناسی علوم اجتماعی و در تهران واحد علوم و تحقیقات، کارشناسی ارشد فلسفه و حکمت اسلامی را اخذ کرد ولی راز موفقیت او در موارد دیگری است.

حسنی سعدی ادامه داد: سردار سلیمانی لقمه حلال و شیر پاک خورد، عشایرزاده بود، در خانواده بسیار سنتی و مذهبی، پاک و مقید زندگی کرد که خودش می‌گفت پدرم حتی یک دانه گندم حرام به خانه ما نیاورد؛ در خانواده ای زندگی کرد که پدر و مادر روضه هفتگی داشتند.

وی گفت: حاج قاسم با کسری‌ها، کمبودها و سختی‌ها ارتباط داشت و رشد او در راحتی و خانواده مرفه نبود. در هشت سال دفاع مقدس آرامش و شب و روز نداشت، ابتدا مربی آموزش بود یعنی همراه گردان آموزشی باید از ابتدا تا انتها می‌دوید و برعکس.

همرزم شهید سلیمانی افزود: او در چندین عملیات بزرگ شرکت کرد و مسئولیت‌ها، شهید دادن‌ها، جنگیدن‌ها، ایستادن‌ها و شناسایی‌ها از عوامل رشد حاج قاسم بودند و روز به روز بالاتر می‌رفت. هشت سال دفاع مقدس در خانه ائمه و حضرت فاطمه زهرا (س) بود، هر جا گره در کارش می‌افتاد تضرع و توسل داشت.

وی گفت: در ۲۱ سالی که در جبهه مقاومت و خارج از کشور کار و تلاش و جهاد می‌کرد هر روز و هر ماه و هر سال از نظر معنوی، معرفت و اخلاق ارتقا پیدا می‌کرد. از حضور و مجالست با مقام معظم رهبری بهره می‌گرفت و در واقع پای درس رهبری بود.

حسنی سعدی ادامه داد: حاج قاسم از هر شهیدی در هشت سال دفاع مقدس یک خصوصیت، اخلاق نیک، سیره پاک و ویژگی را انتخاب و در خود پیاده می‌کرد. فقط یک فرمانده عالی نظامی نبود بلکه از نظر سطح تاثیرگذاری، علم و آگاهی، شجاعت، تدبیر و شهامت در سطح یک رهبری بود.

وی گفت: آدم‌های بزرگی اطراف سردار سلیمانی بودند از جمله شهیدان یوسف اللهی، علی ماهانی، زندی، مکی آبادی و طیاری؛ خودش در جلسه ای در حضور رزمندگان و فرمانده گردان‌ها گفته بود من بواسطه شما حاج قاسم شدم.

مدیر پروژه گلزار شهدای بین المللی کرمان به نقل از آیت الله مصباح یزدی گفت: راز بزرگ شدن شهادت حاج قاسم خدماتی بود که به پدر و مادر کرد وپیام حاج قاسم برای ما این است که به پدر و مادر احترام بگذاریم.

وی اضافه کرد: درس ما از سردار سلیمانی این است که بیشتر از همه ما رهبری را می‌شناخت با ایشان مراوده و مجالست داشت و آثار تقوی، حکمت و الهی و معنوی بودن رهبری را درک کرده بود و از عمق جان ایشان را قبول داشت.

حسنی سعدی گفت: این محبت و رابطه متقابل بود و رهبر معظم انقلاب هم این سرباز فداکار را دوست داشتند و با گذشت چند سال از شهادتش هنوز رهبری از سردار سلیمانی با عظمت یاد می‌کنند.

سیزده دی سالروز شهادت حاج قاسم است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

عرصه و حریم هفت محوطه باستانی کرمانشاه تعیین شد

داریوش فرمانی روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه بزرگترین‌ترین و …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ