به گزارش ایرنا، کمبود منابع آبی و ناترازی در تأمین آب آشامیدنی در سال های اخیر به یکی از چالشهای اساسی استان اصفهان تبدیل شده است با اینحال مسوولان از عملیاتی شدن پروژه سامانه دوم آبرسانی و برداشتن گامی بزرگ به سمت کاهش تنشهای آبی و تأمین آب آشامیدنی در این خطه خبر میدهند.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور روز جمعه در بازدید از پروژههای آب و فاضلاب شهرستان بُرخوار در شمال اصفهان از بهرهبرداری سامانه دوم آبرسانی به ۱۴ شهرستان استان اصفهان تا تابستان ۱۴۰۴ خبر داد؛ پروژه ای که بهرهبرداری کامل از آن نهتنها نیازهای اساسی مردم استان در زمینه آب آشامیدنی را برآورده میکند بلکه مدیریت منابع آبی را نیز بهبود خواهد بخشید.
به گفته هاشم امینی، سامانه دوم آبرسانی به ۱۴ شهرستان اصفهان یکی از پروژههای کلیدی استان است که با رصد و پیگیریهای ملی و استانی در تابستان ۱۴۰۴ به بهرهبرداری میرسد.
وی هدف از اجرای این طرح را تعدیل ناترازی مصرف آب آشامیدنی بهویژه در زمان اوج مصرف عنوان کرد و افزود: اجرای بخشی از این پروژه از هفته آینده آغاز خواهد شد.
به گزارش ایرنا، طرح سامانه دوم آبرسانی اصفهان بزرگ با هدف تأمین، انتقال و تصفیه آب شرب برای شهرستانهای زیرپوشش شامل اردستان، اصفهان، بُرخوار، خمینیشهر، تیران و کرون، خور و بیابانک، دهاقان، شاهینشهر، میمه، فلاورجان، لنجان، مبارکه، نایین، نجفآباد و نطنز در مرحله اجرا قرار دارد.
این سامانه از ۲۷ کیلومتر تونل تشکیل شده است و یک تصفیهخانه و خطوط انتقال دارد که آب را به مخازن نگهداری آب «پیلاف» در مجاور دانشگاه صنعتی اصفهان و مخزن «گَوَرت» در شرق استان منتقل میکند؛ ظرفیت نهایی انتقال سامانه آبرسانی استان پس از اتمام همه مراحل ۹.۵۷ مترمکعب بر ثانیه خواهد بود.
هماینک بخش عمده آب آشامیدنی اصفهان و شهرهای اطراف آن از تصفیهخانه«باباشیخعلی» و چاههای آب استان تامین میشود که برای رفع کمبود آب، سامانه دوم در دست اجراست.
اجرای پروژههای آبرسانی در شهرستان بُرخوار
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور همچنین درباره وضعیت شهرستان برخوار اظهار داشت: مشکل کمبود آب آشامیدنی در این منطقه با اجرای پروژههای آبرسانی در شهرهای دستگرد، خورزوق، دولتآباد، محسنآباد و سین رفع خواهد شد.
شهرستان برخوار با حدود ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در ۱۰ کیلومتری شمال اصفهان است.
امینی از تخصیص اعتبارات برای تکمیل پروژههایی مانند ایستگاه پمپاژ آب شاپورآباد و توسعه شبکه فاضلاب خبر داد و گفت: یکی از راهبردهای مهم این پروژه، استفاده از پساب بهجای منابع آب زیرزمینی برای تأمین نیاز فضای سبز شهری است و این رویکرد گامی اساسی در حفظ منابع آبی استان خواهد بود.
پیشفروش انشعابات فاضلاب شهر گُرگاب از دهه فجر امسال
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور به تکمیل تاسیسات فاضلاب شهر گُرگاب از توابع شهرستان شاهینشهر نیز اشاره و اضافه کرد: با نصب انشعابات فاضلاب حدود ۱۵ هزار نفر جمعیت این شهر میتوانند از خدمات شبکه جمع آوری و دفع فاضلاب بهرهمند شوند.
امینی گفت: آبفای کشور اجرای شبکه فاضلاب شهر گرگاب را یکی از مطالبات دیرینه مردم می داند و مقرر شد در دهه فجر امسال پیش فروش انشعابات فاضلاب این شهر آغاز شود.
وی با بیان اینکه ۷۵ درصد از شبکه فاضلاب شهر گرگاب اجرا شده است، افزود: بهرهبرداری از تاسیسات فاضلاب این شهر، نیمه نخست سال آینده آغاز میشود و مردم گرگاب از نعمت دفع بهداشتی فاضلاب بهرهمند خواهند شد.
وی همچنین در بازدید از شهر «سین» شهرستان برخوار، امکانسنجی احداث یک مخزن هوایی ۵۰۰ متر مکعبی به منظور تعدیل فشار آب این شهر را بررسی کرد.
مدیرعامل آبفای استان اصفهان نیز در این بازدید گفت: تکمیل ایستگاه پمپاژ شهر شاپورآباد به ۷۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
ناصر اکبری افزود: این طرح بهمنظور تقویت فشار آب آشامیدنی مورد نیاز ۱۵ هزار نفر از ساکنان شهر شاپورآباد و روستای محسن آباد اجرا خواهد شد.
کاهش ناترازی برق با اجرای ۱۴ مِگاپروژه
معاون مالی، حقوقی و مجلس وزارت نیرو نیز در این سفر گفت: ۱۴ مگاپروژه در این وزارتخانه تعریف شده است تا ناترازی در حوزه برق برای کشاورزی و صنعت کاهش یابد.
مجتبی توانگر افزود: اقدامات انجامشده در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر و نیروگاههای خورشیدی میتواند تا پیک مصرف سال آینده تأثیر مثبتی داشته باشد.
وی به بازدید از طرحهای آب و فاضلاب شهرستانهای شاهینشهر، میمه و برخوار اشاره کرد و گفت: مشکلات این شهرستانها ۲ هفته گذشته در حضور وزیر نیرو و استاندار اصفهان بررسی و دستورات لازم برای رفع این مشکلات صادر شد.
معاون مالی وزارت نیرو تأکید کرد: ناترازی انرژی یکی از چالشهای اصلی کشور است و وزارت نیرو با تعریف پروژههای راهبردی(استراتژیک) بهدنبال کاهش این ناترازی و ایجاد پایداری در حوزه برق و آب است.
پیشرفت ۹۵ درصدی ایستگاه پمپاژ فاضلاب علیآباد برخوار
توانگر همچنین در بازدید از ایستگاه پمپاژ فاضلاب علیآباد برخوار گفت: عملیات ساخت و تجهیز این ایستگاه که با اعتباری بالغ بر ۲۷۰ میلیارد ریال در حال احداث است تاکنون ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی گفت: با بهرهبرداری از ایستگاه پمپاژ فاضلاب علیآباد، فاضلاب شهرهای حبیبآباد و شاپورآباد و روستاهای علی آباد ملاعلی و محسن آباد به تصفیه خانه فاضلاب شمال اصفهان منتقل میشود.
وی تصریح کرد: برای انتقال فاضلاب شهرها و روستاهای یاد شده به تصفیهخانه فاضلاب شمال اصفهان تاکنون ۶۳ کیلومتر شبکه جمعآوری و خط انتقال فاضلاب و ۲۱ کیلومتر از خطوط انتقال این ایستگاه پمپاژ با قطرهای ۵۰۰، ۶۰۰ و ۸۵۰ میلیمتر اجرا شده است و به ۱۰ کیلومتر لولهگذاری دیگر نیاز دارد.
احداث ۲ مخزن ذخیره آب آشامیدنی در شاهینشهر و میمه
معاون مالی، حقوقی و مجلس وزارت نیرو همچنین در بازدید از محل احداث ۲ مخزن ذخیره آب آشامیدنی با ظرفیت ۲۰ هزار متر مکعب در محدوده شهرستانهای شاهین شهر و میمه گفت: تامین منابع مالی بهمنظور احداث این مخازن در دستور کار قرار دارد تا تعادلبخشی مناسبی در تامین آب آشامیدنی این مناطق انجام شود.
به گزارش ایرنا از شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، معاون مالی، حقوقی و مجلس وزارت نیرو و حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم برخوار، شاهین شهر و میمه در مجلس شورای اسلامی امروز از پروژههای آب و فاضلاب شهرستانهای برخوار، شاهین شهر و میمه در شمال اصفهان بازدید کردند.
استان اصفهان ۲۹ شهرستان و حدود پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که نزدیک به ۹۰ درصد از آنها در شهرها زندگی میکنند.
این استان در سالهای اخیر از کمآبی و مشکلات محیط زیستی بر اثر خشک شدن زایندهرود رنج میبرد.
منبع