یوسف محمودزاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: غار سهولان علاوه بر گردشگران داخلی، مورد توجه مسافران و گردشگران خارجی به ویژه اقلیم کردستان عراق واقع شده است و شمار گردشگران خارجی در نیمه دوم سال بیشتر از نیمه نخست آن است.
وی اضافه کرد: امسال شمار گردشگران این غار آبی در مقایسه با سال گذشته که ۱۶۴ هزار گردشگر بود در حدود سه هزار و ۵۰۰ نفر کاهش یافته است و این کاهش گردشگران به دلیل افت شدید دمای هوا در اوایل سال بود.
مدیر مجموعه غار آبیتاریخی سهولان مهاباد با اشاره به اینکه این غار برای ۲۰ نفر از اهالی روستا به صورت مستقیم شغل ایجاد کرده است، گفت: هم اکنون ۱۳ قایق پارویی به همراه ۶ نفر نجاتغریق و غواص برای بازدید گردشگران در این غار مستقر بوده و خدمات لازم را به آنها ارائه میکنند.
وی اظهار کرد: هم اکنون ۶ واحد بومگردی و ۲۷ آلاچیق برای اسکان موقت گردشگران در حاشیه غار آبیتاریخی سهولان دایر شده است و بازدید برای گردشگران هر روز از ساعت ۸:۳۰ صبح شروع می شود و تا ۱۸:۳۰ ادامه دارد.
محمودزاده افزود: امسال اقدامات خوبی در قالب ایجاد دیوار ساحلی، ساماندهی محوطه روستا و تعمیرات سیرویسهای بهداشتی صورت گرفته و برای این منظور ۱۲ میلیارد ریال از درآمد غار هزینه شده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته در مجموع بیش از ۲۰۰ هزار گردشگر داخلی و خارجی از این اثر طبیعی بازدید کرده بودند، ابراز امیدواری کرد در ماه های باقی مانده و با توجه به شرایط آب و هوایی بازدید از این اثر طبیعی مورد استقبال شهروندان و گردشگران قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، غار آبی سهولان در مهاباد به عنوان دومین غار آبی کشور یکی از جاذبههای منحصربفرد تاریخی و تفریحی استان آذربایجان غربی است که نظر هر گردشگر و بازدید کنندهای به عظمت و زیبایی آن جلب میشود.
غار سَهولان در روستایی به همین نام در ۴۲ کیلومتری جنوب شرقی شهر مهاباد در مسیر جاده برهان و نزدیکی روستای «عیسی کند» میان ۲ شهرستان مهاباد و بوکان واقع شده که از سمت بوکان نیز تا سهولان ۲۵ کیلومتر فاصله دارد.
غار آبی تاریخی سهولان از دیدنیترین غارهای کشور است که هر ساله گردشگران و بازدیدکنندگان بسیاری برای دیدن این مکان زیبا به این منطقه سفر کرده و از جاذبههای شگفت انگیز غار بازدید میکنند.
این غار ۲ هکتار مساحت دارد و با ۲ ورودی مجزا دارای ۱۷۸ و ۱۰۷ پله پرپیچ و خم است که گردشگران را در عمق ۳۰ متری زمین میهمان دوره «کرتاسه» از دوره دوم زمین شناسی در میلیونها سال پیش میکند.
هوای خنک و صاف داخل غار، غارنوردی دلپذیری را نوید میدهد البته با نزدیک شدن به عمق زمین و کف غار فشار هوا افزایش یافته و از مقدار اکسیژن کاسته میشود، رطوبت هوا به ۷۸ درصد میرسد، دمای هوا نیز ۱۵ تا ۱۷ درجه سانتیگراد است که راه رفتن و پیمودن پلهها را برای افراد مسن و کودکان دشوار میسازد.
مهاباد در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.
منبع