فرماندار: کمتر از ۱۰ درصد از آثار باستانی شوش کاوش شده است


به گزارش ایرنا، امید صبری‌پور روز شنبه در نشست با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان در دفتر فرمانداری این شهرستان گفت: کاوش‌های تاریخی در شوش باید با تأمین اعتبار از یونسکو و ظرفیت‌های بین‌المللی تعریف شود.

وی ادامه داد: شوش با داشتن میراث تاریخی، مذهبی، طبیعی، صنعتی و دفاع مقدسی، ظرفیت‌های گسترده‌ای برای توسعه گردشگری دارد که از این ظرفیت به‌خوبی استفاده نشده است.

سرپرست فرمانداری شوش با بیان اینکه برخی مسائل کوچک به موانع بزرگ در مسیر توسعه شهرستان شوش تبدیل شده‌اند، گفت: برخی مسائل که می‌توانستند به سادگی با یک هماهنگی کوچک رفع شوند، به دلایلی سال‌ها بدون حل باقی مانده‌اند.

وی با تأکید بر ضرورت ساماندهی محوطه‌های تاریخی شوش افزود: دکل مخابراتی چغازنبیل شوش جانمایی شده و نصب این دکل با رعایت حریم محوطه تاریخی، استفاده از سازه‌های سبک و بدون خدشه به این محوطه در دستور کار است.

صبری پور اظهارکرد: نصب این دکل زمینه پخش زنده و معرفی بیشتر این اثر تاریخی را به دنبال دارد.

وی سنگ‌فرش کردن خیابان منتهی به حرم حضرت دانیال را از دیگر مطالبه‌ها مهم شوش دانست و افزود: تسهیل در صدور مجوز برای سرمایه‌گذاری در ساحل رودخانه کرخه، نورپردازی و تکمیل روشنایی قلعه شوش و معرفی محوطه‌های تاریخی شوش از جمله مطالبه‌ها از اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان است.

سرپرست فرمانداری شوش با بیان اینکه ظرفیت‌های گردشگری این شهرستان به‌خوبی معرفی نشده است، گفت: این وضعیت موجب شده تا شوش مسیری برای عبور گردشگران به شهرهای مجاور باشد.

به گزارش ایرنا، شوش از مهم‌ترین و باشکوه‌ترین شهرهای باستانی ایران و جهان در ۱۱۵ کیلومتری شمال غربی اهواز قرار دارد.

پرونده ثبت جهانی محوطه باستانی شوش، تیرماه سال ۹۴ در نشست آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در شهر بن آلمان بررسی و ثبت جهانی آن تأیید شد.

پرونده میراث فرهنگی شوش شامل کاخ شائور، آپادانا، دروازه شرقی، هدیش، شهر پانزدهم، روستای هخامنشی، مسجد جامع شوش و مجموعه بناهای دوره اسلامی، تپه‌های آکروپول و قلعه فرانسوی‌ها است.

باستان‌شناسان فرانسوی که در دوره قاجار نخستین کاوش‌ها را در این منطقه انجام دادند، بر اساس برآورد اولیه، ۴۰۰ هکتار از این محوطه را به‌عنوان عرصه باستانی شوش تعیین کردند، اما در بررسی‌های باستان‌شناسی که از سوی کارشناسان میراث فرهنگی انجام شد، محوطه باستانی شوش به‌اضافه حریم آن تا ۸۰۰ هکتار افزایش یافت.

“محوطه باستانی شوش” و “معبد چغازنبیل” ۲ اثر شاخص میراث فرهنگی کشورمان، در شهرستان شوش قرار دارند که هردو در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌اند.

وجود آثار باستانی پیش از میلاد و نیز آثاری از چندین تمدن مهم از جمله هخامنشی، ساسانی، اشکانی و اسلامی در شوش، این شهرستان را به یک هدف مهم برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل کرده است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

اعلام راه‌یافتگان به داوری نهمین «پیانو کلارا» و «شب موسیقی ارامنه»

به گزارش ایرنا، دبیرخانه نهمین فستیوال رقابتی «پیانو کلارا»، راه‌یافتگان به مرحله نخست داوری این …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ