شخصیت های بزرگ فرهنگی و اهل کتاب باید معرفی شوند

به گزارش ایرنا، علیرضا منادی شنبه در آیین اختتامیه پنجمین دوره دوسالانه جایزه کتاب سال آذربایجان شرقی، اظهار کرد: تبریز دروازه تجدد و تمدن ایران بوده و نخستین دستگاه چاپ، چاپخانه و کتاب مجلد قرآن مجید نیز در این شهر به چاپ رسیده است.

وی با اشاره به زیست سه علامه بزرگ امینی، طباطبایی و جعفری در این شهر، گفت: تبریز و آذربایجان، خاستگاه دانشمندان بزرگ بوده و حتی بومی کردن انرژی هسته‌ای نیز ریشه در علم دانشمند مرحوم پروفسور هشترودی دارد.

وی ادامه داد: خطه آذربایجان، زرخیز و عالم پرور بوده و در سال ۱۳۰۳ نظام مکتب خانه را جمع و نظام جدید و نوین آموزشی مدرسه را بنیانگذاری کرد و با اینکه مشروطه خواهی در تهران آغاز شد ولی تبریزی ها بودند که آن را اجرا کردند.

منادی با بیان اینکه دموکراسی و اجازه رای برای زنان در کشورمان مدیون تبریز است، گفت: تاریخ ما مملو از شخصیت های بزرگ علمی است و بیش از هزار سال پیش، بزرگان تبریزی در شهر استانبول، مدرسه ایرانیان مقیم ترکیه را بنا کردند و حتی اولین روزنامه ایرانی درباره زندگی بر اساس قانون به نام اختر در این شهر چاپ شد.

وی افزود: بخشی از زنجیره مهم آموزشی، کتابخوانی است و اگر فعالان حوزه کتاب همچنان به علم قدیمی پایبند باشند، کارآیی ها کم می‌شود بنابراین همه ما باید برای فرهنگ کتاب و کتابخوانی ارزش قائل شویم.

رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب ۱۴ قانون این کمیسیون، گفت: علی رغم فشارهای موجود اما سیاست ها را وارد حوزه آموزشی نمی‌کنیم.

وی با بیان اینکه در گذشته ۸۰ زبان در کشور داشتیم که ۴۰ زبان منقرض شده است، از تصویب تدریس زبان مادری در پایه‌های هفتم و دهم خبر داد.

اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی رتبه نخست رویداد هفته کتاب را به خود اختصاص داد

“سیدمحمدحسین بلاغی” مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز در این آیین گفت: پس از انتشار فراخوان پنجمین دوره جایزه کتاب آذربایجان‌شرقی ۱۷۲ اثر از ۵۰ ناشر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
وی اظهار کرد: بر اساس آیین‌نامۀ جایزۀ کتاب سال استان، داوری در چند مرحله انجام می‌شود و در پنجمین جایزه کتاب سال آذربایجان شرقی آثار در موضوعات ده‌گانۀ رده‌بندی دیویی و نیز گروه کودک و نوجوان ارزیابی و از سوی گروه داوران مربوطه در خانه کتاب و ادبیات ایران داوری شده است.
وی افزود: داوری در سه مرحله توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شد که در نهایت با نظر هیئت داوران ۱۴ اثر به عنوان آثار برگزیده و ۱۱ اثر به عنوان آثار شایسته تقدیر معرفی شدند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گفت: بدیع بودن،‌رعایت استانداردها در ساختار کتاب، اشاره به منابع و مآخذ، بالا بودن عیار ، آراستگی کتاب و … از جمله معیارهای انتخاب آثار برگزیده و شایسته تقدیر در این رویداد فرهنگی بود.
وی با اشاره به بخشی از فعالیت‌های این اداره کل در حوزه کتاب و کتابخوانی گفت: در سال ۱۴۰۳ و در رابطه با برنامه‌های هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران که از ۲۳ تا ۳۰ آبان ماه در کل کشور اجرا می‌شود،‌ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با ۱۰۳ رویداد شاخص با محوریت کتاب و کتابخوانی در سطح کشور توانست عنوان نخست را به خود اختصاص دهد.
وی تاکید کرد: این عنوان شایسته مرهون تلاش،‌همکاری و همراهی اهالی کتاب، هسته‌های مردمی فعال در این حوزه و ‌نویسندگان و ناشران است.
بلاغی همچنین با اشاره به مقوله‌ی صدور مجوز کتاب، گفت: پس از تهران و قم استان آذربایجان‌شرقی تنها استانی است که فرآیند صدور مجوز برای کتاب به طور کامل در خود استان انجام می گیرد.
وی افزود: جریان بررسی و صدور مجوز کتاب در استان ما یک جریان قدرتمند و قوی است که این حضور قدرتمند نیز مرهون تلاش های اهالی فضل و فرهنگ و قلم استان است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا کنون برای یکهزار و ۹۰۰ عنوان کتاب مجوز نشر در استان صادر شده است و این رقم تا پایان سال افزایش خواهد داشت.
وی همچنین با اشاره به صدور مجوز برای کتابهای ترکی در آذربایجان شرقی اظهار کرد: در ۲ سال گذشته قریب به ۶۰۰ عنوان کتاب ترکی در استان مجوز نشر دریافت کرده‌اند.
بلاغی روند صدور و نشر کتاب در استان را مطلوب ارزیابی کرد و خواستار حمایت نهادهای مرتبط برای برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تبریز در سال جاری شد و گفت: نمایشگاه کتاب تبریز در جایگاه دوم پس از نمایشگاه کتاب تهران قرار دارد و امیدواریم امسال نیز با همراهی و همکاری های نهادی کشوری و استانی شاهد برگزاری این نمایشگاه در شهر فرهنگ و ادب باشیم.
در این آیین نفرات برگزیده و شایسته تقدیر پنجمین دوره دوسالانه جایزه کتاب آذربایجان‌شرقی معرفی شدند.

اصغر عباسپور، نماینده ناشران آذربایجان شرقی نیز در این مراسم اظهار کرد: تعداد چاپ انتشاراتی ها امروز نسبت به سال های گذشته کاهش یافته است که باعث شده امرار معاش فعالان حوزه نشر سخت شود.

وی افزود: به جای حمایت از ناشران، تعداد تیراژها کاهش می یابد که باعث شده چاپ کتاب برای ناشر و نویسنده دیگر صرف نکند.

به گزارش ایرنا، این رویداد فرهنگی در ۲ بخش فارسی و ترکی و موضوعات دهگانه دیویی (کلیات، فلسفه و روان‌شناسی، دین، علوم اجتماعی، زبان، علوم خالص، علوم عملی، هنر و ورزش، ادبیات، تاریخ و جغرافیا) و کودک و نوجوان برگزار شد. 


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

فیلم| هوشمندسازی شهر، در اولویت شهرداری تبریز

تبریز- ایرنا- شهرداری تبریز با هدف هوشمندسازی شهر اقدام به ساخت و تجهیز مرکز جدید …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ