معاون استاندار اصفهان: تغییرات نسلی در عرصه فرهنگ، قابل اغماض نیست


به گزارش ایرنا، ایوب درویشی روز یکشنبه در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان در استانداری اصفهان افزود: مساله محوری در جامعه امروز، تغییرات نسلی و روندهای جمعیتی است که به سمت پیری می‌رود، پیر شدن جمعیت یکسری الزامات فرهنگی و تغییرات و هنجارهای فرهنگی را به وجود می‌آورد.

وی با بیان روند واقعیت‌هایی که در جامعه امروز در حال تکوین است، گفت: یک روایت رسمی وجود دارد که باید برای تبیین آن کوشید اما اگر بخواهیم واقعیت‌ها را بپذیریم و بر اساس آنها تصمیم گیری کنیم باید بعنوان حکمرانان و تصمیم گیرندگان، قدری از روایت‌های رسمی خود نیز فاصله بگیریم.

درویشی گفت: یکی از مشکلات بخش حکمرانی، تعدد مراکز تصمیم‌گیری است که از یکسو موجب هدر رفت منابع و انرژی و از سوی دیگر موازی کاری می‌شود.

وی اظهار داشت: آسیب‌های اجتماعی در کشور روند بسیار نگران‌کننده‌ دارد و در اصفهان هم شاهد همین وضعیت هستیم و در همه شاخص‌های عرصه فرهنگ روند نزولی داریم و این موضوع زنگ خطر را به صدا درآورده است.

این مقام استانداری اصفهان گفت: تغییرات فرهنگی، تغییرات یک شبه نیست و پایه تغییرات فرهنگی از آموزش و پرورش باید شروع شود.

درویشی افزود: اگه بخواهیم کار عمیق و نتیجه‌بخش انجام دهیم، باید از هم‌اکنون در آموزش پرورش روی آن کار کنیم و نتیجه‌بخشی آن را در ۱۰ سال آینده که یک نسل جدید رقم می‌خورد، مشاهده کنیم.

وی گفت: یکی از مشکلات کنونی جامعه، مشکلات معیشتی و اقتصادی است که از آنها گریزی نیست و طبعاً این گرفتاری‌ها تاثیر خود را بر حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی ما نیز برجا می‌گذارد.

درویشی افزود: از سویی، مولفه‌های فرهنگی نیز در رفع مشکلات معیشتی و اقتصادی تاثیرگذار است.

ضرورت ضمانت اجرایی مصوبات شورای فرهنگ عمومی استان

رییس کل دادگستری اصفهان نیز در این نشست گفت: ده‌ها و صدها مصوبه و طرح های شورای فرهنگ عمومی کشور و استان‌ها روی هم انباشته شده‌ اذست که بستر اجرایی ندارند.

حجت‌الاسلام اسدالله جعفری افزود: تناقضات بسیار آشکار و واضح در تصمیم سازی‌ها و اجراها دیده می‌شود و شاهد آن‌ رویدادهای مختلفی است که در بستر فرهنگ دیده می‌شود، بعنوان مثال مجموعه‌ای در حد استان تصمیم‌سازی و یا تصمیمات کشوری را پیگیری می‌کند اما دستگاه‌های اجرایی اعتقادی به این طرح‌ها، برنامه‌ها و مصوبات ندارند.

حجت‌الاسلام جعفری افزود: کارگروه‌های تخصصی زیرمجموعه شورای فرهنگ عمومی باید تشکیل شود تا اجرای مصوبات را پیگیری کند.

رئیس کل دادگستری اصفهان گفت: این استان از نظر پیشینه تمدنی و فرهنگی، سرآمد کشور است اما یکسری اتفاقات مخالف سبک زندگی اسلامی، فرهنگ انقلابی و بومی در حال روی دادن در این خطه است که نشان‌می‌دهد اقدامات انجام شده اثربخش نبوده است.

وی گفت: طرح‌ها و برنامه‌های شورای فرهنگ عمومی متنوع و خوب است اما باید ضمانت اجرایی داشته باشد که در این رابطه دچار نقصان هستیم، اگر هم برخی دستگاه‌ها بنا بر اجرا کردن طرح‌های مصوب شورای فرهنگ عمومی استان را داشته‌ باشند، بودجه، ردیف و امکانات‌ ندارند.

رئیس کل دادگستری اصفهان گفت: دستگاه‌های متولی فرهنگ بعضا برنامه‌هایی را اجرا می‌کنند که رنگ و بوی اسلامی ندارند.

وی اضافه کرد: از این رو در مقام تصمیم‌سازی حکمرانی و هم در مقام اجرا، خواستار ضمانت و پشتیبانی اجرای طرح‌های شورای فرهنگ عمومی استان هستیم.

ضرورت بررسی اجراشدن مصوبات شورای فرهنگ عمومی استان

مشاور و دستیار ویژه استاندار اصفهان نیز گفت: اگر نسبت به مصوبات یک یا ۲ سال گذشته، مهمترین مصوبات، استخراج و ارزیابی و از سویی عملکرد دستگاه‌ها نسبت به مصوبات شورای فرهنگ عمومی، رتبه‌بندی شود، می‌توان آنها را تشویق و دستگاه‌های بی‌توجه را توبیخ کرد.

مهران فاطمی افزود: از سوی دیگر می توان به بررسی موانع در راه اجرای مصوبات رسید و میزان قابل اجرا بودن یک مصوبه را سنجید.

وی با بیان اینکه نکته حائز اهمیت، اثربخشی مصوبات شورای فرهنگ عمومی استان است، افزود: اجرایی شدن تصمیم‌های این شورا و همچنین تثبیت آنها در متن جامعه و اصلاح فرهنگ عمومی باید بررسی شود.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

یک هزار و ۳۱۹ گواهی سلامت برای صدور محصولات غذایی اصفهان صادر شد

به گزارش ایرنا، محمود اعتباری روز دوشنبه در نشست خبری «گردهمایی بزرگ صنعت غذای استان …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ