آمادگی موسسه رازی برای انتقال تجارب به دیگر کشورها و شرکت‌های دانش‌بنیان

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «غلامرضا نوری قزلجه» امروز (یکشنبه) در مراسم گرامیداشت صدمین سال تاسیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی که در سالن اجلاس سران برگزار شد، افزود موسسه رازی آمادگی کامل انتقال دانش و تکنولوژی به شرکت‌های دانش بنیان و بخش خصوصی را دارد تا بتواند دانشی که در این مجموعه تولید شده را تکثیر کند.

وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: این موسسه آمادگی انتقال دانش علمی خود به کشورهای دوست و همسایه را نیز دارد.

نوری تصریح کرد: هماهنگی‌های خوبی بین وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وجود دارد که بتوانیم فعالیت‌ها را در این حوزه توسعه دهیم.

وی ادامه‌داد: در این راستا، از توان و ظرفیت بخش خصوصی برای توسعه تولید واکسن در کشور استفاده می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی، ۱۶ دی ماه را سرآغاز تحولی بزرگ در عرصه سلامت و بهداشت عمومی دانست و گفت: هماهنگی خوبی بین وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت به وجود آمده تا فعالیت‌ های حوزه سلامت توسعه پیدا کرده و مشارکت جدی بخش خصوصی را در ساخت واکسن و سرم داشته باشیم.

وی با بیان اینکه موسسه رازی مجموعه‌ای بزرگ است که نسل‌ های مختلف از محصولات آن بهره‌ مند شده‌ اند، اظهار داشت: سلامت چند نسل مرهون تلاش‌های این موسسه است؛ همانگونه که با تولید واکسن های این موسسه ویروس‌ های بسیار کشنده مانند دیفتری ریشه کن شده است.

نوری قزلجه افزود: واکسن‌های تولیدی این موسسه با قیمت های مناسب عرضه می شود که در سلامت انسان، دام و طیور نقش مهمی دارد.

مؤسسه رازی، نماد یک قرن تلاش علمی برای سلامت جامعه

زهرا بهروز آذر معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده نیز در این مراسم مؤسسه رازی را یکی از مهم‌ترین، کهن‌ترین و معتبرترین مراکز تحقیقاتی کشور دانست که در طول یک قرن گذشته نقشی اساسی در توسعه علمی کشور و حفاظت از سلامت جامعه ایفا کرده است. 

وی با اشاره به دستاوردهای این مؤسسه در حوزه تولید واکسن و پادزهر گفت: این تلاش‌ها  باعث شده که بیماری‌هایی همچون فلج اطفال در دهه‌های شصت و هفتاد ریشه‌کن شود. امروز نیز خانواده‌ها دیگر دغدغه‌ای برای تهیه این واکسن و هزینه‌های آن برای فرزندان خود ندارند.»

معاون رئیس‌جمهور در ادامه با تقدیر ویژه از زنان پژوهشگر و مدیران این مؤسسه، به‌ویژه دکتر سهیلا مرادی بیدهندی، معاون تحقیقات و فناوری مؤسسه، اظهار داشت: زنان دانشمند مؤسسه رازی با تلاش‌های خود الگویی از زن مسلمان و فعال در عرصه علم و فناوری ارائه داده‌اند. حضور ۹ زن مدیر در میان ۳۰ مدیر برتر این مؤسسه، به دلیل شایستگی‌های علمی آنان و نه صرفاً به علت تبعیض مثبت، نشان‌دهنده برابری شایسته میان زنان و مردان در این مؤسسه است.

وی تأکید کرد که اگر الگوی موفق این مؤسسه و خدمات آن به اطلاع خانواده‌ها و نسل‌های آینده رسانده شود، دغدغه‌ای برای جذب نخبگان جوان به این مرکز وجود نخواهد داشت. 

در پایان، معاون رئیس‌جمهور اقدامات صورت‌گرفته را نشان‌دهنده توانمندی علمی و تعهد اجتماعی مؤسسه رازی دانست و ابراز امیدواری کرد که نام این مؤسسه همچنان درخشان باقی بماند و در قرن پیش رو نیز موفقیت‌های بیشتری کسب کند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

محدودیت، فیلترینگ، آلودگی‌ فیلترشکن‌ها و تحریم ۴ عامل افت کیفیت اینترنت

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، بهزاد اکبری روز سه شنبه در نشست «اینترنت، فیلترینگ ما …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ