محمدباقر باقرپور یکشنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اهمیت مدیریت صحیح فاضلاب شهری اظهارکرد: شهر بجنورد بهعنوان نمونهای از شهرهایی که با مشکلات جدی فاضلاب روبرو است.
وی افزود: اکنون تنها ۵۴ درصد از شبکه فاضلاب این شهر فعال و ۴۶ درصد باقیمانده که بیشتر مربوط به مناطق حاشیهای است.
فرماندار بجنورد ادامه داد: کمبودها موجب شده بسیاری از خانوادهها فاضلاب خود را بهصورت غیرمجاز در معابر رها کنند و این امر مشکلات زیستمحیطی جدی به دنبال دارد.
وی با اشاره پیامدهای این معضل از جمله تخریب آسفالت خیابانها و کوچهها یادآور شد: مواد شیمیایی موجود در فاضلابها باعث کاهش عمر مفید آسفالت و هزینههای مجدد برای ترمیم آن خواهد شد.
باقرپور ضمن اشاره به مصوبات توسعه زیرساختهای فاضلاب شهری در سفر دولت سیزدهم به خراسان شمالی تاکید کرد: سه هزار میلیارد ریال در این سفر برای تصفیهخانه فاضلاب تخصیص داده شد و تاکنون یک هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال آن تأمین شده است.
فرماندار بجنورد بیان کرد: طرح تصفیه خانه این شهر اکنون ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و علاوه بر تصفیهخانه، به توسعه شبکه فاضلاب در مناطق محروم نیز کمک خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: جهت تسریع در اجرای این طرح قرار است بخشی از اعتبارات ملی و استانی به آن تخصیص یابد.
باقرپور عنوان کرد: برای مدیریت موقت فاضلاب در مناطقی که هنوز شبکه فاضلاب ندارند، شرکتهایی ایجاد شدهاند که با استفاده از تانکر، فاضلاب را به مکانهای مشخص منتقل میکنند، این فعالیتها تحت نظارت سازمان محیطزیست انجام میشود و مناطق تخلیه، سالانه ضدعفونی و بهسازی میشوند تا خطرات زیستمحیطی کاهش یابد.
فرماندار بجنورد با اشاره به ضرورت جذب سرمایهگذار بخش خصوصی در این حوزه تصریح کرد: هرچند تاکنون استقبال چشمگیری از سوی سرمایهگذاران خصوصی مشاهده نشده، اما با افزایش آگاهی عمومی و ارائه تسهیلات بهتر، میتوان این ظرفیت را تقویت کرد.
وی گفت: تحقق طرح جامع فاضلاب شهری بجنورد نیازمند تأمین منابع مالی پایدار، همکاری نزدیک دستگاههای اجرایی و حمایتهای بیشتر دولت است و با اجراییشدن این برنامهها، انتظار میرود مشکلات بهداشتی و زیستمحیطی کاهشیافته و کیفیت زندگی شهروندان بهبود یابد.
۸۹ هزار و ۴۱۸ مشترک فاضلاب شهری و روستایی در خراسان شمالی وجود دارد که ۲۶.۷ درصد جمعیت استان را شامل می شود.
اکنون چهار شهر بجنورد، شیروان، اسفراین و آشخانه و سه روستای اسلام آباد، طبر و تازه قلعه در خراسان شمالی از خدمات جمع آوری و تصفیه فاضلاب بهره مند هستند.
منبع