به گزارش خبرنگار ایکنا، آئین افتتاحیه هشتمین جشنواره قرآنی فجر که از سوی دارالقرآن خانه کارگر برگزار میشود، عصر امروز یکشنبه 16 دی ماه در سالن اجتماعات مرکز آموزش علمی و کاربردی خانه کارگر برگزار شد.
در این مراسم که محمد چکشیان، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی نیز حضور داشت، علیرضا محجوب، دبیرکل خانه کارگر به ایراد سخن پرداخت و گفت: غرض از برگزاری این مسابقات و این جشنواره، قرآنی کردن فجر انقلاب اسلامی است؛ انقلابی که قشر کارگر در به ثمر رساندن آن نقش بسزایی داشتند.
وی ادامه داد: انقلاب ما یک حرکت و جهش ایدئولوژیک بود و اگر ما طی این طریق دچار صدمات شدهایم تنها به واسطه آن بوده است که از انقلاب که منشأ آن فرهنگ قرآن و اسلام است، فاصله گرفتهایم. صدمه دیدن ما به جهت دور افتادن از فرهنگ ایثار و شهادت است و بعضاً به جهت جدا شدن از آرمانها و فرامین امام راحل و رهبر انقلاب است.
محجوب تصریح کرد: به نظر میرسد که نیاز داریم تا در این برهه از زمان، انقلاب اسلامی را با همه مفاهیم ارزشی آن بازخوانی کنیم و از آنجا که منشأ این مفاهیم آموزههای قرآنی است لذا با توسل به قرآن و کلام وحی میتوانیم درک اصولی و درستتری از انقلاب اسلامی داشته باشیم.
دبیرکل خانه کارگر گفت: دعوت برای شرکت در این جشنواره برای کاشتن این باور در میان اقشار مختلف مردم و به ویژه قشر کار و کارگر و خانوادههای محترم ایشان است تا به این وسیله به قرآن به منزله ریسمانی که صلاح و خیر گذشته و آینده ما را به یکدیگر متصل میکند، چنگ زنیم.
وی با اشاره به اینکه براساس آمار موجود در هشتمین دوره این مسابقات تعداد شرکتکنندگان از 6 هزار نفر فراتر رفته است، تأکید کرد: خوشبختانه در این دوره، پژوهشمحور بودن جشنواره مشهود است؛ غالب افرادی که در این مسابقه شرکت کردند از قشر زحمتکش کارگران و خانوادههای ایشان هستند که اسباب فخر ما محسوب شده و از آنها به جهت این مشارکت کمال قدردانی را دارم.
محجوب در پایان سخنان خود گفت: از همه علاقهمندان درخواست میکنم که علاوه بر حضور در دورههای آموزش عالی این مرکز از برنامههای دورههای آموزشی دارالقرآن خانه کارگر در زمینههای گوناگون از جمله تلاوت و حفظ قرآن استفاده کنند.
در بخش دیگری از این آئین افتتاحیه، محمد چکشیان، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت کار از برگزارکنندگان و شرکتکنندگان در این رویداد قرآنی تشکر و قدردانی کرد و تنوع رشتهها و همچنین حضور طیفهای گوناگون سنی در این دوره از جشنواره را از نکات مثبت و منحصر به فرد این رویداد فرهنگی قلمداد کرد.
حسین فلاح خوشمشرب، دبیر هشتمین جشنواره قرآنی فجر دارالقرآن خانه کارگر نیز در این مراسم به ارائه گزارشی از روند برگزاری این رویداد قرآنی پرداخت و گفت: در این دوره هفت بخش جدید را در بخشهای رقابتی جشنواره شاهد هستیم و همانطور که اشاره شد بخش پژوهشی و ایدهپردازی قرآنی از جمله آنهاست. 128 پژوهشگر در بخش پژوهشی این دوره از جشنواره شرکت کردهاند و این بخش در سه رشته مقالهنویسی، کتابنویسی و داستاننویسی برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: در بخش آوایی این دوره از جشنواره قرآنی فجر شاهد نامنویسی 4 هزار و 792 نفر تاکنون بودهایم که این بخش نیز در رشتههای قرائت تحقیق، قرائت ترتیل و حفظ در اجزای مختلف، مداحی، اذان و قرآنخوانی برگزار میشود.
دبیر هشتمین جشنواره قرآنی فجر تصریح کرد: تولیدات رسانهای یکی از بخشهای جدید و چشمنواز این جشنواره است که در آن شاهد ارسال آثار در رشتههای تیزرهای معارفی، فیلم کوتاه و… خواهیم بود، ضمن آنکه در بخش معارفی، رشتههای آشنایی با ترجمه و تفسیر قرآن، احکام شرعی با موضوع خمس و معارف نماز برگزار میشود که تاکنون یک هزار و 219 نفر در آن ثبتنام کردند.
فلاح خوشمشرب با اشاره به اینکه نوآوری قرآنی از جمله دیگر بخشهای این جشنواره محسوب میشود، گفت: 165 نفر به شکل انفرادی در این بخش شرکت کردند و البته باید به این نکته اشاره کنم که در بخش هنری علاوه بر رشتههای خوشنویسی و نقاشی که در ادوار گذشته آن را برگزار کردیم، امسال رشتههای تذهیب و طراحی پوستر را نیز اضافه کردیم.
وی افزود: در مجموع تاکنون 6 هزار و 810 نفر در بخشهای مختلف این جشنواره شرکت کردند که بیشترین آمار را دانشآموزان و دانشجویان به خود اختصاص دادهاند و البته در این میان، 39 نفر نیز افراد 60 سال به بالا هستند که حضور آنها را غنیمت میدانیم.
دبیر هشتمین جشنواره قرآنی فجر دارالقرآن خانه کارگر تأکید کرد: در ادوار گذشته این جشنواره، حضور شرکتکنندگان را بدون در نظر گرفتن شرایطی همچون معلولیتی که ممکن است داشته باشند، شاهد بودیم اما امسال با در نظر گرفتن شرایط جسمانی برخی از شرکتکنندگان و معلولیتهایی که دارند، تاکنون 66 نفر از آنها با داشتن شرایط شناسایی شدهاند و سعی کردیم مسابقات را به شکلی ویژه و اختصاصی برای آنها برگزار کنیم.
وی در پایان با اشاره به نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان و موسم برپایی نمایشگاه بینالمللی قرآن، گفت: قشر کارگر از دست اندرکاران جدید معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد اسلامی به عنوان برگزارکنندگان بزرگترین رویداد قرآنی کشور درخواست میکنند که بخش مؤسسات و نهادهای مردمی که معمولاً در قسمت کم بازدید نمایشگاه جانمایی میشوند را به مکانی پربازدید منتقل کنند تا بازدیدکنندگان در جریان تلاش آنها به ویژه در زمینه فعالیتهای جهادی آنها قرار گیرند؛ ضمن اینکه تلاشی صورت گیرد مؤسسات قرآنی که در شرف تعطیلی هستند، احیا شده و به فعالیت خود ادامه دهند.
یادآور میشود، هشتمین جشنواره قرآنی فجر دارالقرآن خانه کارگر از 17 تا 30 دی برگزار خواهد شد.
انتهای پیام
منبع