در مراسم یادبود زندهنام «ژاله علو» تأکید شد:
به گزارش ایکنا به نقل از خانه هنرمندان، مراسم یادبود زندهیاد ژاله علو، هنرمند رادیو، سینما و تلویزیون عصر یکشنبه ۱۶ دی با حضور چهرههایی همچون احترام برومند، بیوک میرزایی، مسعود فروتن، شهراد بانکی، ناصر ممدوح، قربان نجفی و دیگر چهرههای سینمایی و تلویزیونی در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم مسعود فروتن، نویسنده، کارگردان و گوینده با انتقاد از تصویری که به یاد این هنرمند بر پرده سالن نقش بسته بود، گفت: گله دارم که چرا نام او به عنوان هنرمند تلویزیون ذکر نشده است. ژاله علو با رادیو شروع کرد و با رادیو ادامه داد. او یگانه ستاره رادیو بود. این شانس را داشتم که همکار نزدیک زندهنام علو باشم. شعرهای شنیدنی میگفت و میخواست پس از او چاپ شود.
وی ادامه داد: آنچه برایم جذاب است، نوع صحبت کردن، انتخاب واژهها و کلمات علو بود. اشرافیت و اصالتی در دیالوگهای او بود که شبیه آدمهای این جامعه نیست. علو، احترام برانگیز صحبت میکرد؛ هم به کسی که با او صحبت میکرد، احترام میگذاشت هم به خودش. افتخار میکنم دورهای زیست کردم که ژاله بود؛ چه در سینما، چه تلویزیون و چه تئاتر.
۷۷ سال کار آمیخته با صداقت
ناهید امیریان، صداپیشه و گوینده رادیو که در مراسم حضور نداشت، با ارسال پیام صوتی درباره ژاله علو این طور گفت: غم از دست دادن ژاله مرا شکست؛ من دردانه و عزیز خودم را از دست دادم. شاید یک روز به جای خالیات عادت کنم اما فراموش کردنت هنری است که اصلاً ندارم. او به من آموختن یاد داد. همیشه میگفت خوب در نقشت فرو برو و به عنوان یک هنرمند و طراح، زندگیت را طوری بساز که دیگران به تو غبطه بخورند.
احترام برومند مجری، گوینده و بازیگر در این مراسم گفت: وقتی میگوییم ژاله علو و وقتی میشنویم خانم ژاله؛ تنها با دو واژه رو به رو نیستیم. معنای بیش از ۷۷ سال فعالیت در عرصههای مختلف هنرهای نمایشی در همین دو کلمه نهفته است. آنچه مهمتر است، ۷۷ سال کار آمیخته با صداقت، دوستی و عشق به مردم است. کاری که با خودنمایی و زرق و برق و هوای نفسانی در زندگی او همراه نبود.
وی افزود: ۷۷ سال از کنار قدرتهایی که آمدند و رفتهاند بگذری، با شرافت کار کنی و به دنبال خدمت به مردم سرزمین خود باشی. او ۸۰ سال کار کرد. چطور آلوده بسیاری از ظواهر فریبنده که کالاوار و چشمکزنان از جلوی چشمانت میگذرند نشوی و به روح کار و مردم فکر کنی؟
ژاله علو شاعر، گوینده رادیو، صداپیشه و هنرپیشه تئاتر، سینما و تلویزیون سوم دی ماه بعد از تحمل بیماری در بیمارستانی در تهران از دنیا رفت. علو سال ۱۳۰۶ در محله سنگلج و در خانوادهای زاده شد که فرهنگ برایشان حائز اهمیت بود. پدرش ارتشی بود اما ذوق هنری داشت و تلاش کرد تا دخترش با ادبیات کشور آشنا شود؛ او از هفت سالگی با شروع مدرسه با اشعار حافظ، سعدی و شاهنامه آشنا شد. علو از دانشسرای مقدماتی مستقیماً وارد رادیو شد و اعلام برنامه میکرد و از سال ۱۳۲۷ به طور جدیتری کار خود را در رادیو، تئاتر، سینما و تلویزیون ادامه داد.
علو با «داستان شب» به پای ثابت نمایش رادیویی تبدیل شد. او همچنین دانشآموخته هنرستان هنرپیشگی تهران در سال ۱۳۲۹ بود. سال ۱۳۳۱ آغاز فعالیت علو در دوبله بود که فعالیت توأم این هنرمند در زمینههای مختلف، تا اواخر زندگیش ادامه داشت.
این هنرمند در طول سالهای فعالیت خود در مجموعههای تلویزیونی گوناگونی به ایفای نقش پرداخت و بازی در مجموعه «روزی روزگاری» و فیلم سینمایی «مهمان مامان» از مطرحترین کارهای او محسوب میشود.
در این مراسم همچنین بخشهایی از مستند «ژاله» برای حاضران نمایش داده شد.
انتهای پیام
منبع