سیدمرتضی حسامنژاد روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این طرحها با هدف تسهیل در ساخت و ساز، احیاء و تقویت سکونت در محدودههای بافتهای تاریخی فرهنگی مبتنی بر مصوبه امسال شورایعالی معماری و شهرسازی ایران معرفی و ارائه شده است.
وی ادامه داد: استقرار کاربری جدید در کل پلاک، معافیت از الزامات تودهگذاری طرح تفصیلی مشروط به رعایت ضوابط حفاظت بافت تاریخی، امکان افزایش سطح اشغال مابهازای کاهش تراکم ناشی از محدودیت ارتفاع، عدم احتساب سطح بالکن، ایوان و زیرزمین مسکونی در تراکم ساختمانی، امکان توسعه طبقات بصورت منفی با رعایت تمهیدات الزامی برای تامین نور و تهویه طبیعی از جمله مفاد طرحهای تشویقی ساخت در این بافت است.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان تصریح کرد: امکان تخصیص فضای غیرمسقف(حیاط) به منظور تامین پارکینگ، لغو محدودیتهای موجود برای مساحت واحدهای مسکونی در چارچوب ضوابط حفاظت عمومی و اختصاصی بافتهای تاریخی از دیگر راهکارهایی است که برای بهبود ساخت و ساز بافت تاریخی – فرهنگی در طرحهای مورد نظر لحاظ شده است.
حسامنژاد افزود: مشارکت مردم و جلب نظر آنان در فرآیند ارتقاء و احیای ساخت و ساز در محدودههای تاریخی اهمیت دارد و در نهایت به ایجاد فضایی مناسب برای زندگی، تسهیل در نوسازی و مرمت، جذب گردشگران و تقویت اقتصاد محلی منجر خواهد شد.
وی گفت: بافت تاریخی بیانگر سبک زندگی گذشتگان و دارای ارزش فرهنگی است لذا حفظ الگوهای سکونت و فعالیتهای اقتصادی و تعادل بخشی بین توسعه شهری و حفاظت از میراث فرهنگی ضروریست.
به گزارش ایرنا، کلانشهر اصفهان ۲ هزار هکتار بافت تاریخی دارد که از این رقم حدود۵۰۰ هکتار جزو بافت فرسوده تاریخی است.
استان اصفهان با بیش از ۲۲ هزار اثر تاریخی(یک هزار و ۹۴۰ اثر ملی و ۱۵ اثر ثبت جهانی) و افزون بر۶۰۰ خانه تاریخی و جاذبههای مختلف طبیعی، فرهنگی، مذهبی و تفریحی یکی از قطبهای گردشگری ایران است.
منبع