اهدای نشان «خواجوی کرمانی» و دلخوری شهرام ناظری

به گزارش ایکنا؛ مراسم یادمان خواجوی کرمانی با عنوان «آینه‌دار دوران؛ از باستانی پاریزی تا خواجوی کرمانی»؛ شامگاه دوشنبه، 17 دی؛ هم‌زمان با روز بزرگداشت خواجوی‌کرمانی با حضور سیدعباس دعایی، دبیر رویداد «آیینه‌دار دوران»؛ شهرام ناظری، سیدمحمد حسینی، رئیس مجموعه فرهنگی برج آزادی؛ حسین علی‌شاپور، خواننده و پژوهشگر موسیقی و اکبر نیکان‌پور، هنرمند نقاش و تصویرگر در تالار آئینه مجموعه برج آزادی در بی‌نظم‌ترین شکل ممکن برگزار شد.

آغازگر برنامه بعد از قرائت قرآن و سرود ملی، تشویق ایستاده و تقدیر تمامی حاضران در مراسم از شهرام ناظری بود که به‌ عنوان سومین هنرمند، نشان خواجوی کرمانی به او اختصاص پیدا کرد.

حضور استاد شفیعی‌کدکنی میسر نشد

سیدعباس دعایی، دبیر این رویداد درباره برگزاری ویژه‌برنامه «از باستانی‌پاریزی تا خواجوی‌کرمانی» با اشاره به آنکه گام نخست آغاز بزرگداشت استاد محمدابراهیم باستانی‌پاریزی در سال‌های گذشته از کرمان آغاز شد و طی چند سال اخیر به واسطه این مرد بزرگِ فرهنگ و تاریخ ایران‌زمین، نشانی به ‌نام «خواجوی کرمانی» برای ارائه به استادان فرهنگ و هنر سرزمینمان که در مسیر تعالی آن در بعد ملی و بین‌المللی نقشی جدی ایفا کرده‌اند طراحی شده است خاطرنشان کرد: در نخستین دوره اهدای نشان به پاس حمایت‌های بی‌دریغ استاد محمدرضا شفیعی کدکنی از شکل‌گیری این رویداد، بنا به رسم ادب؛ نخستین نشان خواجوی کرمانی به ایشان و در گام دوم به پاس همراهی‌های استاد حسین محجوبی با زنده‌نام باستانی‌پاریزی، دومین نشان خواجوی کرمانی به این هنرمند پُرآوازه کشورمان تقدیم شد.

ارسالی//// اهدای نشان «خواجوی کرمانی» با دلخوری شهرام ناظری و اصحاب رسانه

وی افزود: امسال نیز به پاس نقش و جایگاهی که استاد ناظری در معرفی، توسعه فرهنگ و هنر ایرانی با زبان فاخر موسیقی و مهری که میان او و استاد باستانی‌پاریزی وجود داشت با افتخار سومین نشانه خواجوی کرمانی را به او تقدیم می‌کنیم.

دبیر رویداد «آینه‌دار دوران» در ادامه با اشاره به آنکه از بخش‌های اقماری این رخداد برپایی نمایشگاه تصویرگری به پاس صدسالگی استاد باستانی‌پاریزی است یادآور شد: بسیار دوست داشتیم که این نمایشگاه با دستان استاد شفیعی‌کدکنی افتتاح شود و با همراهی ایشان سومین نشان خواجوی کرمانی را به استاد ناظری تقدیم کنیم؛ اما با وجود آنکه به شکل حضوری خدمت استاد کدکنی رسیدیم شرایط جسمی ایشان به‌گونه‌ای نبود که بتوانیم میزبان وی در این رخداد باشیم.

دعایی در پایان گفت: به ‌همین سبب ابتدا از همه سپاسگزارم و در مقامی دیگر از استاد ناظری عذرخواهی می‌کنم که باوجود قبول زحمت و حضورشان در این مراسم، نمی‌توانیم نشان را با دستان استاد کدکنی به او هدیه کنیم.

ارسالی//// اهدای نشان «خواجوی کرمانی» با دلخوری شهرام ناظری و اصحاب رسانه

هیاهوی بسیار برای دلخوری افزون

در ادامه مراسم سیدعباس دعایی؛ سیدمحسن حسینی و حسین علی‌شاپور به پاس خوانندگی اثر «بی‌انتهاتر از عشق» تصمیم گرفتند تا نشان خواجوی کرمانی را به استاد ناظری اهدا کنند که او نپذیرفت و اشاره کرد که در ادامه مراسم و در جایگاه نشان را دریافت خواهند کرد.

این سرآغاز بخش اعظمی از حاشیه‌هایی بود که سایه پُررنگ آن بر متن اصلی این رویداد سایه انداخت.

از حاشیه‌های پُررنگ این مراسم؛ تأخیر بیش ‌از یک ساعت برگزاری مراسم بود که بنا بود ساعت 17 آغاز شود و درنهایت با گذار عقربه‌ها از ساعت 18 شهرام ناظری به ‌همراه جمعی از هنرمندان و مسئولان با تشویق حضار وارد تالار آیینه مجموعه آزادی شد.

در این حین عکاسان رسانه‌ها و دوربین صدا و سیما تلاش داشتند تا تصاویری از استاد ناظری ثبت کنند که با بی‌میلی ناظری و زدن ماسک روی صورتش مواجه شد. همین مسئله با اعتراض خبرنگاران مواجه شد و جمع بسیاری از آنها مراسم را ترک کردند.

ارسالی//// اهدای نشان «خواجوی کرمانی» با دلخوری شهرام ناظری و اصحاب رسانه

زمزمه‌های دلایل دلخوری

آنگونه که از زمزمه‌ها می‌شد حضور نداشتن شفیعی‌کدکنی و همچنین بی‌نظمی مفرطی که بر مسیر برگزاری این مراسم سایه انداخته بود باعث ناراحتی شهرام ناظری شده بود.

به ‌گونه‌ای که وی پس‌ از پایان برنامه به یکی از هنرمندان گفت: بیش‌ از چهار سال است که در هیچ مراسمی شرکت نمی‌کند و امروز به‌ خاطر استاد شفیعی‌کدکنی که نقش استادی بر او داشته در این مراسم حضور پیدا کرده که حالا شاهد نبود وی نیز هستیم.

جایزه «آیینه‌دار دوران» (لقب استاد باستانی‌پاریزی) پس‌ از برپایی دومین دوره خود، اثر موسیقایی «بی‌انتهاتر از عشق» را با شعری از زنده یاد افشین‌ یداللهی؛ آهنگسازی سبحان سیفی، خوانندگی استاد شهرام ناشری به مناسبت رویداد «از خواجوی کرمانی تا باستانی باستانی» منتشر کرده ‌است که موسیقی این اثر برای نخستین بار به رهبری فریدون شهبازیان توسط ارکستر ملی ایران نیز پیش‌ از این اجرا شده بود.

در ادامه این مراسم که رنگ و بویی از نظم نداشت با حضور جمعی از هنرمندان و مسئولان از کتاب نمایشگاه «تصویرگری تا صدسالگی استاد باستانی‌پاریزی» رونمایی و از برخی از برگزیدگان این رویداد تجلیل شد.

همچنین نمایشگاه «تصویرگری تا صدسالگی استاد باستانی پاریزی» به ‌مناسبت صدسالگی تولد این نام پرافتخار فرهنگ، هنر و ادب ایران به همت مؤسسه «آیینه دورانم با مشارکت مجموعه فرهنگی برج آزادی در تالار آئینه مراسم افتتاح شد.

این نمایشگاه تا 21 دی میزبان علاقه‌مندان خواهد بود.

گزارش از امین خرمی

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

«آزادی بیان و دگر دوستی»؛ شاخص‌های حکمرانی علوی

بحث سیره اجتماعی و سیاسی پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) همیشه مورد توجه پژوهشگران و تاریخ‌نویسان …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ