رابطه مستقیم مصرف نمک و پوکی استخوان + فیلم

احمد اسماعیل‌زاده متخصص تغذیه و رژیم درمانی«فَلْيَنْظُرِ الْإِنْسَانُ إِلَى طَعَامِهِ؛ پس انسان بايد به خوراک خود بنگرد»(آیه ۲۴ سوره عبس). در این آیه از قرآن کریم خداوند به صراحت و تأکید بیان می‌کند که انسان «باید» به خوراک خود بنگرد. اگر همین یک آیه در خصوص تغذیه اجرا می‌شد آیا با پدیده خطرناک چاقی و عواقب و بیماری‌های متعدد آن مواجه بودیم؟ آیا صنعت غذایی ما اینگونه بود که اکنون هست؟ آیا لزومی داشت هر روز مردم کشورمان به دنبال رژیم‌های غذایی تجویزی از سایر کشورها که تأثیرگذاری مثبت و منفی آنها از نظر علمی تأیید یا رد نشده است و یا مدام به دنبال حذف برخی مواد از غذای خود باشند؟

خبرگزاری ایکنا، با هدف عمل به وظایف ذاتی خود مبنی بر ارتقای سواد سلامت، سلسله درس گفتارهایی با هدف عمل به آیه «فَلْيَنْظُرِ الْإِنْسَانُ إِلَى طَعَامِهِ» تهیه کرده است که طی آن احمد اسماعیل‌زاده، متخصص تغذیه و رژیم درمانی به آموزش مباحث مهم مربوط به بهبود تعذیه می‌پردازد. در قسمت هجدهم این مجموعه مبحث «نمک و پوکی استخوان» مطرح می‌شود که با هم می‌بینیم و می‌خوانیم.

نمک یکی از عوامل ایجاد کننده بسیاری از بیماری‌های مزمن از جمله پوکی استخوان است. افرادی که نمک بیشتری مصرف می‌کنند، در معرض ابتلا به سرطان معده، پرفشاری خون و پوکی استخوان هستند.

سدیم موجود در نمک موجب می‌شود دفع ادراری کلسیم از بدن بیشتر و خطر ابتلا به پوکی استخوان نیز بیشتر شود. پس در سنین کودکی، نوجوانی، جوانی، میانسالی و سالمندی با احتیاط از نمک استفاده کنید.

بدن انسان‌ها در طول روز به حدود یک قاشق مرباخوری نمک نیاز دارد، اما این بدان معنا نیست که هر روز یک قاشق مربا خوری نمک بخوریم بلکه باید بدانیم که نمک مصرفی ما فقط همان نمکی که در داخل نمکدان است و بر روی غذاها می‌پاشیم، نیست. بسیاری از غذاها به مقدار زیادی نمک دارند، نان و برنجی که مصرف می‌کنیم نمک زیادی دارند و بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات نیز سدیم دارند.

یعنی نمک پنهان در قالب غذا وارد بدن ما می‌شود و آن مقدار یک قاشق مربا خوری نمک مورد نیاز بدن در روز، مجموع همه نمک‌های پنهان و آشکاری است که هر روز مصرف می‌کنیم. بنابراین باید در مصرف نمک احتیاط کنیم به ویژه اگر دردهای استخوانی داشته و نگران ابتلا به پوکی استخوان در سنین سالمندی باشیم.

نمک زیاد دفع ادراری کلسیم را افزایش می‌دهد، پس حتماً تلاش کنید نمکدان را سر سفره و میز غذا نیاورید و فقط در هنگام پخت، از نمک یددار تصفیه شده استفاده کنید. همچنین مواد غذایی دیگری که استفاده می‌کنیم نباید شور باشند، غذای کنسروی زیاد مصرف نکنیم، زیاد خیارشور نخوریم، اگر ترشی درست می‌کنیم آن را شور نکنیم و از نان‌های شور استفاده نکنیم. غذاهایی که در رستوران‌ها سرو می‌شود، مقدار زیادی نمک دارند، فست‌فودها نیز مقدار زیادی نمک دارند که اگر مصرف آنها را کاهش ندهیم مقدار زیادی نمک وارد بدن ما شده و احتمال ابتلا به پوکی استخوان را در ما افزایش می‌دهد. 

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

«آزادی بیان و دگر دوستی»؛ شاخص‌های حکمرانی علوی

بحث سیره اجتماعی و سیاسی پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) همیشه مورد توجه پژوهشگران و تاریخ‌نویسان …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ